Συζήτηση χρήστη:MCAlexiadis

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

MCAlexiadis, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Diamond 19:13, 8 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γεια σου. Δεν υπάρχει λόγος να περιορίσουμε τη λίστα σκηνοθετών στους πενήντα. Χώρο έχουμε άφθονο για να γράψουμε για όλους! Φιλικά Badseed απάντηση 12:48, 16 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Η λιστα έγραφε (και πριν) κατάλογος των σημαντικότερων ελλήνων σκηνοθέτων και συμφωνώ ότι κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο και όχι πχ ο κατάλογος των μελών του συλλόγου σκηνοθετών. Από αυτούς που κράτησα το 60% περίπου είναι αναμφισβήτητοι, για τους υπόλοιπους υπεισέρχεται και προσωπική αξιολόγηση. Θα πρότεινα ξεκινώντας από μια τέτοια βασική λίστα να προσθέσει και ο καθένας όποιον νομίζει αλλά καλοπροαίρετα, όχι άλλα 200 ονόματα μικρομηκάδων. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτός δεν είναι ο κατάλογος για τους σκηνοθέτες του θεάτρου (πχ Κουν, Κουγιουμτζή κλπ)

Το τι είναι χρήσιμο είναι ένα θέμα-το κρίσιμο ερώτημα είναι αν μπορεί να σταθεί ένα άρθρο για κάποιον, να μην ε΄ναι δηλαδή του στυλ "Ο τάδε σκηνοθέτησε την ταινία Χ το 1978" και τέρμα. Προσωπική μου άποψη είναι όσοι έχουν κάνει 2-3 ταινίες τουλάχιστον (νομίζω οι περισσότεροι στον κατάλογο είναι ΟΚ από αυτή την άποψη) αλλά δεν θα με χάλαγε και για αυτούς που έχουν κάνει μόνο μια. Για τους μικρομηκάδες τα πράγματα είναι δύσκολα, υπάρχουν ορισμένοι που έχουν σημαντική δουλειά και παρουσία, κι άλλοι που έχουν 2-3 one-off, low budget projects. Συμφωνώ πάντως ότι οι θεατρικοί θα πρέπει να μπουν σε κάτι σαν Κατάλογος ελλήνων σκηνοθετών θεάτρου (αν έχεις όρεξη κάντο κιόλας), και το ίδιο μπορεί να γίνει και με τους τηλεοπτικούς - Badseed απάντηση 23:24, 16 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εικόνες και πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου! Σχετικά με τις παρακάτω εικόνες πιστεύω ότι έχει επιλέξει αυθαίρετα να τις σημειώσεις ως διανεμόμενες με τους όρους της GFDL και θέλω το σχόλιό σου για αυτές:

Οι παρακάτω προφανώς είναι σκαναρισμένες από έντυπο. Αν δεν τις έχεις σχεδιάσει ή φωτογραφήσει ο ίδιος θα πρέπει να διαγραφούν και να αντικατασταθούν από άλλες ελεύθερες.

Οι παρακάτω προφανώς δεν είναι δικές σου φωτογραφίες.

  • Εικόνα:Manos eleftheriou.jpg Γράφεις ποιός είναι ο φωτογράφος. Έχεις μιλήσει με αυτόν και έχει δηλώσει ρητά ότι την διανέμει ελεύθερα με αυτούς τους όρους;

Αυτές τις διαγράφω άμεσα:

Οι υπόλοιπες που έχεις ανεβάσει είναι δικές σου φωτογραφίες; Αν ναι, γράψε στην σελίδα περιγραφής τους ότι είσαι ο φωτογράφος, ή γράψε ποιός είναι. Αν απλώς τις βρήκες κάπου θα τις αντικαταστήσουμε.

Geraki ΣΜ - 2007-04-03T 07:22Z.


Δεν νομίζω ότι είμαστε παρανοϊκοί, από την στιγμή που το εγχείρημα έχει βάλει κάποιους στόχους και έχει κάποιες αρχές, αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται διαφορετικά απλώς σπαταλάμε τον χρόνο μας. Δεν θα έλεγα ότι η Βικιπαίδεια είναι κατάλληλος χώρος για να πραγματοποιηθεί εργασία μαθητών, αλλά αυτό είναι δικό σας θέμα, ωστόσο αν οι μαθητές σας ανεβάζουν εικόνες σκαναρισμένες από βιβλία ή άλλα έντυπα (δεν τα έχουν σχεδιάσει οι ίδιοι) τότε αναγκαστικά θα πρέπει να τις διαγράφουμε, γιατί για την Βικιπαίδεια θεωρείται πρόβλημα (και χωρίς νόημα· αν μπορούσε να γίνει αυτό θα είχαμε σκανάρει ο καθένας την βιβλιοθήκη του και θα είχαμε ανεβάσει χιλιάδες φωτογραφίες και κείμενα). Επίσης οι φωτογραφίες που είναι δικές τους πρέπει να γράφουν το όνομα ή έστω το ψευδώνυμο αυτού που την τράβηξε. Για την φωτό του Ελευθερίου, αν το συμπέρασμά μου είναι σωστό ο φωτογράφος εργάζεται ή συνεργάζεται με τις εκδόσεις Εστία. — Geraki ΣΜ - 2007-04-18T 09:04Z.


Ναι, πράγματι. Που είναι το παρανοϊκό; Στην Ελλάδα όλες οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία είτε είναι δικές σου είτε είναι του κράτους. Αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε εύκολα, οπότε υπακούμε στους ελληνικούς νόμους και τα δικαιώματα των φωτογράφων. — Geraki ΣΜ - 2007-04-19T 11:07Z.

Άλλωστε γιατί βλέπεις διαφορετικά τις φωτογραφίες από τα κείμενα; Δηλαδή αν δεν έχουμε φωτογραφία άρθρο για ένα θέμα μπορούμε να αντιγράψουμε μια φωτογραφία ένα άρθρο από μια εφημερίδα την Britannica ή την Δομή; — Geraki ΣΜ - 2007-04-19T 11:10Z.