Συζήτηση χρήστη:Kos2vs3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Kos2vs3, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Μικαέλα 00:07, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Γεια! Ευχαριστώ. Δεν ξέρω πώς μπορώ να σου μιλήσω... Πες μου τι να κάνω

Ναι μια χαρά, το είδα το μήνυμα σου, μην ξεχνάς να υπογράφεις, καλές συνεισφορές λοιπόν...--Μικαέλα 00:21, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Ναι πολύ ωραία, πιθανόν θα σκοντάφτεις σε κάποιο φίλτρο προστασίας, προσπάθησε σε 3 μέρες που θα έχεις επισημοποιηθεί σαν χρήστης. Να μην ξεχνάς να υπογράφεις στο τέλος της κάθε συνομιλίας πατώντας πάνω το 10ο κουμπάκι που δείχνει μια υπογραφή. --Μικαέλα 00:28, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)


Σωστά --Μικαέλα 00:28, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Δεν ξέρω τι φίλτρο σε εμποδίζει, ίσως αυτό που γράφει η Μικαέλα παραπάνω. Sv1xv 06:23, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)
Είναι τα φίλτρα που έχουν μπει σε ισχύ ακριβώς για να αποτρέψουν τους βανδαλισμούς της Μικαέλας/pplatis και των υπολοίπων κλώνων του.--Egmontaz συζήτηση 06:28, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Μετρό Θεσσαλονίκης και αλλαγή τίτλων[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, Όταν θέλεις να μετονομαστεί ένα άρθρο δεν φτιάχνεις καινούργιο και αντιγράφεις τα περιεχόμενα του παλιού γιατί έστι χάνεται το ιστορικό με τις συνεισφορές όλων των άλλων χρηστών. Για αυτό η νέα σελίδα θα διαγραφεί. Υπάρχει η δυνατότητα της μετακίνησης της σελίδας (που εσύ δεν την έχεις ακόμα, αλλά σε 4 μέρες) που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα! Οπότε επισημαίνω την σελίδα για διαγραφή και κάνε όσες αλλαγές έκανες στην καινούργια και στην παλιά. Για την αλλαγή τίτλου προσωπικά δεν έχω γνώμη. Περίμενε λίγο να πει και κάποιος άλλος την γνώμη του, και μετά την μετακινούμε. Φιλικά --Egmontaz συζήτηση 06:11, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Α για να μην ταλαιπωρηθείς να κάνεις τις αλλαγές ξανά κάνε απλά copy paste από το Μετρό της Θεσσαλονίκης στο Μετρό Θεσσαλονίκης. (χωρίς φυσικά το {{δα|δημιουργήθηκε με copy paste από το [[Μετρό Θεσσαλονίκης]]}}) που μόλις πρόσθεσα εγώ--Egmontaz συζήτηση 06:14, 18 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Δεν ξέρω τι κάνεις λάθος. Πάντως αν θέλεις να κάνεις αλλαγές στο άρθρο, συνεννοήσου με τον User:Matesi1976 (talk) ο οποίος ασχολείται με τα σιδηροδρομικά άρθρα στο el.wiki. Sv1xv 06:55, 20 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Αγαπητέ Kos2vs3, καλή σου μέρα. Συγγνώμη κατ' αρχήν για την καθυστέρηση στην απάντηση στο μήνυμά σου στη σελίδα μου (ήταν ανυπόγραφο, αλλά υποθέτω ότι ήταν δικό σου). Απ' ό,τι βλέπω μπορείς πλέον να τροποποιείς τα λήμματα κανονικά, οπότε θεωρώ πως έχει λήξει όποιο πρόβλημα υπήρχε από εκεί - χώρια που δεν έχω κάποια εις βάθος γνώση του πώς δουλεύουν οι φραγές στη Βικιπαίδεια. Πάντως, σίγουρα θα βρεθούν πολλοί να σε βοηθήσουν εδώ να ξεπεράσεις όποια προβλήματα συναντάς και είναι καλό να χρησιμοποιεί κάποιος γι' αυτό τις σελίδες συζήτησης των λημμάτων και των χρηστών, όπως εξ άλλου ήδη έχεις κάνει.

Σχετικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης, βλέπω ότι έχεις πιάσει αρκετά καλά το νόημα του πώς χειριζόμαστε εδώ τις παραπομπές και τις πηγές. Ιδιαιτέρως η τελευταία σου αλλαγή στο λήμμα είναι αρκετά εύστοχη και δεν υπάρχει κάτι προς διόρθωση (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, εξ άλλου δεν διεκδικώ κάποιο αλάθητο για τον εαυτό μου! :) ). Για το πρότυπο της γραμμής χρειάζεται να αντιληφθεί κάποιος την σημασία των συμβόλων και χρωμάτων. Λ.χ. το συμπαγές κόκκινο χρώμα σημαίνει γραμμή υπεραστικού σιδηροδρόμου στην επιφάνεια του εδάφους, ενώ τα αχνά χρώματα σημαίνουν γραμμές υπό κατασκευή ή κατηργημένες. Πιστεύω όμως ότι πλέον τα έχεις καταλάβει σε καλό βαθμό, όμως είμαστε πάντα εδώ για επίλυση οποιασδήποτε απορίας. Όπως είδες επανέφερα κάποια στοιχεία στο πρότυπο του μετρό, όπως τις ημερομηνίες ανοίγματος των σταθμών, κάτι που συνάδει με τα ισχύοντα στη Βικιπαίδεια (δες τα αντίστοιχα πρότυπα για τις γραμμές του μετρό της Αθήνας, ή πολυάριθμα σχετικά πρότυπα στις ξενόγλωσσες ΒΠ). Παρεμπιπτόντως, στον ΝΣΣΘ χρειάζεται μία μικροαλλαγή, που θα κάνω μάλλον αύριο και τη συνειδητοποίησα όταν είδα ότι είχες σβήσει τον προσδιορισμό «Θεσσαλονίκης - Φλώρινας» από τη γραμμή που ξεκινά από τον ΝΣΣΘ. Μόλις κάνω την αλλαγή, θα δεις τι εννοώ, οπότε έχε λίγη υπομονή.

Τέλος, για να υπογράφεις τα σχόλιά σου σε σελίδες συζήτησης (προσοχή: όχι στα λήμματα) να γράφεις στο τέλος του μηνύματός σου τέσσερις συνεχείς φορές το σύμβολο της περισπωμένης (~). Το όνομά σου θα εμφανίζεται μετά αυτόματα και έτσι θα γίνεται κατανοητό ποιός έγραψε το κείμενο (βλέπε π.χ. την υπογραφή με την ώρα στο τέλος του δικού μου μηνύματος).

Για την ώρα σε χαιρετώ και καλή επιτυχία στις συνεισφορές σου στη Βικιπαίδεια! --Matesi1976 06:55, 25 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Καλημέρα και πάλι, Kos2vs3! Είδα το μήνυμά σου. Στα πρότυπα του μετρό της Αθήνας εμφανίσαμε όλες τις γραμμές με τις οποίες το μετρό έχει ανταπόκριση ή με τις οποίες τέμνεται. Ο ΝΣΣΘ έχει την ιδιαιτερότητα ότι απ' αυτόν ξεκινούν τρεις υπεραστικές σιδηροδρομικές γραμμές, προς Φλώρινα, Ειδομένη και Αλεξανδρούπολη (οποιαδήποτε άλλη είναι διακλάδωση εξ αυτών). Λόγω όμως της ιδιαιτερότητας της γραμμολογίας του ΝΣΣΘ, το πρότυπο μπορεί κάπως να «στενέψει», ίσως όχι παραπάνω από μία στήλη. Εδώ φαίνεται (για μια γραμμή την οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι) πώς μπορεί κάποιος να δείξει σταθμούς σε κατακόρυφη διάταξη ώστε να μην φαρδαίνει υπερβολικά το πρότυπο και ίσως αξίζει να το δοκιμάσουμε. Πάντως, η γραμμή Θεσσαλονίκης - Φλώρινας πρέπει να φανεί στο πρότυπο, καθώς πιθανότατα το μετρό θα ακολουθήσει παράλληλη πορεία προς αυτήν μέχρι το Ελευθέριο-Κορδελιό και ίσως υπάρχει εκεί δυνατότητα μετεπιβίβασης. Για τις άλλες δύο υπεραστικές γραμμές αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι πιθανή διασταύρωσή τους με το μετρό, οπότε θα μπορέσουν τα πράγματα να απλοποιηθούν κάπως (π.χ. παραλείποντάς τες, στην ανάγκη).

Ενώ όμως προτιμητέο είναι οι γραμμές να δείχνονται, όπου είναι δυνατόν, ως κατακόρυφες γραμμές, αυτό είναι πρακτικά αδύνατον σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη γραμμή του ΗΣΑΠ. Στο μετρό της Θεσσαλονίκης, η χωροταξία της περιοχής του ΝΣΣΘ επιβάλλει το «σπάσιμο» της γραμμής. Έτσι, αφού δεν μπορεί να τηρηθεί ο «κατακόρυφος» άξονας (εκτός αν εκτοπίσουμε τη γραμμή στο αριστερό τμήμα του προτύπου, μακριά όμως από τις λεζάντες) η βασική γραμμή καταδεικνύεται από τις ημερομηνίες ανοίγματος των σταθμών (επισήμως 2012), ενώ η έλλειψη τέτοιας ημερομηνίας δίπλα στο όνομα του σταθμού υποδηλώνει άγνωστη μελλοντική ημερομηνία.

Παρεμπιπτόντως, στα πρότυπα γενικώς τηρείται η καταγραφή τους με την αρχή της χιλιομέτρησης στο άνω μέρος τους. Έχουμε δείξει τον ΝΣΣΘ στην κεφαλή του προτύπου συμβατικά, καθώς δεν γνωρίζουμε επισήμως ποιά θα είναι η αρχή της χιλιομέτρησης. Αν αυτή είναι στο αμαξοστάσιο, το πρότυπο θα πρέπει να αντιστραφεί. Αυτό βεβαίως θα αργήσει να γίνει γνωστό, οπότε δεν χρειάζεται να μας απασχολήσει για την ώρα.

Πάντως, οι προτάσεις σου έχουν αξία (ελπίζω να μην φάνηκε το αντίθετο από τα γραφόμενά μου!) και θέλω να μου δώσεις λίγο χρόνο (μέχρι αύριο, π.χ.) να εφαρμόσω κάποιες και να συζητήσουμε το αποτέλεσμα. Βεβαίως είμαι πάντα ανοιχτός στις παρατηρήσεις και ελπίζω να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στη ΒΠ πολλές φορές στο μέλλον. Θα ήθελα επίσης τη γνώμη σου για κάποιο σχετικό θέμα. Μία ιδέα που είχα είναι να φανεί η ανταπόκριση με τη μελλοντική προαστιακού τύπου γραμμή προς Χαλκιδική στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η γραμμή αυτή έχει αποτυπωθεί σε χάρτες, όμως είμαι μέχρι τώρα διστακτικός να τη δείξω στο πρότυπο, καθώς η κατασκευή της δεν έχει προωθηθεί σε βαθμό ώστε να είμαστε βέβαιοι για την κατασκευή της. Πες μου τι νομίζεις γι' αυτό, καθώς φαίνεται πως γνωρίζεις τα της Θεσσαλονίκης σε πολύ καλό βαθμό και θα δούμε τι αξίζει να γίνει. Για την ώρα σε χαιρετώ και πάλι καλή σου μέρα! --Matesi1976 07:06, 29 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)


Κομοτηνή (τουρκικά: Gümülcine)[επεξεργασία κώδικα]

Έκανα αναίρεση στο σβήσιμο του Gümülcine στο άρθρο της Κομοτηνής. Η τουρκική ονομασία Gümülcine χρησιμοποιείται από τους τουρκόφωνους της περιοχής Ροδόπης και είναι έγκυρη (δηλαδή σωστή). Αντίστοιχα στο άρθρο της Τουρκικής wikipedia αναφέρονται και οι 2 ονομασίες (και η Τουρκική και η Ελληνική). Ggia 12:51, 30 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Το θέμα αυτό το ανέβασα στην αγορά για συζήτηση.. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC#.CE.9A.CE.BF.CE.BC.CE.BF.CF.84.CE.B7.CE.BD.CE.AE_.28.CF.84.CE.BF.CF.85.CF.81.CE.BA.CE.B9.CE.BA.CE.AC:_G.C3.BCm.C3.BClcine.29

Ggia 22:58, 30 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)