Συζήτηση χρήστη:Cpagonis

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες!


Klilikakis, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Knop92 10:58, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ειδοποίηση για προσθήκη κειμένου από άλλη σελίδα[επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησες το άρθρο Το Λιοντάρι του Πειραιά, χρησιμοποιώντας όμως κείμενο από άλλη ιστοσελίδα. Κείμενα και φωτογραφίες από άλλες σελίδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Βικιπαίδεια, εκτός αν είσαι εσύ ο δημιουργός τους ή υπάρχει η σχετική άδεια από το δημιουργό τους ώστε να διακινηθούν υπό την άδεια GFDL και την CC-BY-SA 3.0 της Βικιπαίδειας (σχετικά δες Βικιπαίδεια:Προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων). Σε διαφορετική περίπτωση, σύντομα διαγράφονται. Αν θέλεις, μπορείς να βασιστείς στα στοιχεία που περιέχει το κείμενο που προσέθεσες και σε άλλα, για να γράψεις κάτι δικό σου. --Alaniaris 12:43, 11 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ φίλε,

σε συνέχεια του μηνύματος σου σε ενημερώνω ότι:

- Το άρθρο "Το Λιοντάρι του Πειραιά" προέρχεται όπως αναφέρω και στις πηγές από το 1ο τεύχος του περιοδικού Re-Port και έχει γραφτεί από τον Γιώργο Λουτριανάκη, - Για την αναδημοσίευση ή χρήση όλου ή κάποιου μέρους από άρθρο εφημερίδας, ή περιοδικού, ή τμήματος βιβλίου αρκεί τις περισσότερες φορές η αναφορά της πηγής. Σε εξαιρετικές δε περιπτώσεις χρειάζεται και η γραπτή άδεια του έχοντος τα πνευματικά δικαιώματα, δηλαδή του εκδότη. - Δεδομένου λοιπόν ότι εκδότης του περιοδικού είμαι εγώ δεν υπάρχει κανένα θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Συνεπώς δεν συντρέχει και λόγος διαγραφής του άρθρου. - Παρ' ολα αυτά αν θεωρείς ότι χρειάζεται να δώσω ως εκδότης την άδεια στον χρήστη cpagonis να δημοσιεύει άρθρα του περιοδικού στην wikipedia μπορώ πολύ ευχαρίστως να το κάνω αρκεί να μου πεις τι πρέπει να στείλω και που.

Στη διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή περαιτέρω ενημέρωση.

Χρήστος Παγώνης

Αγαπητέ Cpagonis, ευχαριστώ για την ψύχραιμη αντιμετώπιση με το τελευταίο κείμενο που γράψατε στη Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Αυγούστου 2009#Re-port. Αν θέλετε να συνεχίσετε να συνεισφέρετε, προτείνω να προσπαθήσετε να μετατρέψετε το Το Λιοντάρι του Πειραιά σε κείμενο που να μοιάζει με τα άλλα άρθρα της Βικιπαίδειας. Κάνω μια πολύ μικρή αρχή σε αυτή την επιμέλεια. --Focal Point 20:04, 18 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ FocalPoint,

  • Όσον αφορά Το Λιοντάρι του Πειραιά και την προτεινόμενη μετατροπή εννοείτε το layout ή κάτι άλλο. Επίσης απ' ότι καταλαβαίνω μπορώ να κάνω χρήση εικόνων του wikimedia για να εμπλουτίσω ένα άρθρο. Ισχύει αυτό; χρειάζεται κάποια επιπλέον άδεια; Ήδη έχω βρει κάποιες στο λήμα "Arsenale" της wikimedia.
  • Μπορώ να μεταφράσω άρθρο της αγγλικής wikipedia και να το προσθέσω ή να εμπλουτίσω υπάρχων άρθρο της ελληνικής; Χρειάζεται να ενημερωθεί κάποιος γι' αυτό;
  • Τέλος με αφορμή την αναφορά σας στο άρθρο για το Re-Port θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολυθήσω αν επισημάνω κάποιο άρθρο το οποίο θεωρώ είτε ότι πρέπει να διαγραφεί είτε να τροποποιηθεί.

Ευχαριστώ

Χρήστος Παγώνης


  • Όσον αφορά Το Λιοντάρι του Πειραιά, εννοώ ότι υπάρχουν κομμάτια (πολλά ίσως) στυλ περιοδικού και όχι εγκυκλοπαίδειας. Ενδεικτικά:
    • Η ιστορία του λιονταριού καλύπτεται από μεγάλο μυστήριο! (φαντάζομαι συμφωνείς ότι δε θα περίμενες τέτοια έκφραση σε εγκυκλοπαίδεια)
    • Τα όσα γράφτηκαν στο παρόν άρθρο είναι μόνο μία μικρή αναφορά .... (σίγουρα όχι για εγκυκλοπαίδεια)
    • Ίσως με την επιστροφή του, να ξεκινήσει μια νέα εποχή...(κατάλληλο για περιοδικό)
    • Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι γίνεται ένα μεγάλο λάθος... (εκφράζει άποψη του συγγραφέα και εν γένει το επιμέρους θέμα είναι μη εγκυκλοπαιδικό)
  • Εικόνες από τα Κοινά Commons είναι διαθέσιμες παντού σε όλες τις Βικιπαίδειες
  • Μετάφραση από άλλων γλωσσών Βικιπαίδειες ναι, αλλά το αναφέρεις κάτω-κάτω. Όπως και ότι γράψεις/γράψω/γράψουμε, μπορώ να το αντιγράψω/αλλάξω/πουλήσω και αυτούσιο, με μόνο όρο, να πω/πεις ότι το βρήκα στη Βικιπαίδεια και ότι και ο επόμενος υποχρεούται να αναγνωρίσει ότι το άρθρο/φωτο κλπ προέρχεται από τη Βικιπαίδεια.
  • διαγραφή: διάβασε Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή και τους συνδέσμους

--Focal Point 15:53, 19 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]