Συζήτηση χρήστη:Γαληνός Π

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Γαληνός Π, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια!

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου λήμματος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Χρησιμοποίησε την βοήθεια για ό,τι απορία έχεις. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Εισαγωγή στη Βικιπαίδεια
Μερικές ιδέες
Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:

Μπορείς να με ρωτήσεις ότι χρειάζεσαι στη δική μου σελίδα συζήτησης. Μην ανησυχείς και μην φοβάσαι για τίποτε. Κι εγώ ήμουν ένας άσχετος όταν ξεκίνησα.

Μια παράκληση: Αν μπορείς και επιθυμείς συμπλήρωσε αυτό το πολύ μικρό ερωτηματολόγιο που δεν θα σου πάρει πάνω από ένα λεπτό: https://blog.wikimedia.gr/new-users-form-2020/

Σου εύχομαι καλή συμμετοχή! — — Geraki (συζήτηση) 16:05, 26 Ιανουαρίου 2021 (UTC)[απάντηση]

Δημήτρης Μπακογιάννης[επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησες μια μικρή αρχή για τον Δημήτρη Μπακογιάννη αλλά χωρίς καθόλου πηγές. Δηλαδή που διάβασες αυτά που έγραψες; αν δεν παραθέσεις πηγές το λήμμα θα διαγραφεί. Δώρα Σ. 01:19, 20 Οκτωβρίου 2022 (UTC)[απάντηση]

Μόλις πρόσθεσα τις πηγές. Γαληνός Π (συζήτηση) 09:22, 20 Οκτωβρίου 2022 (UTC)[απάντηση]

Μην αφαιρέσεις ξανά την ετικέτα copyright. Το κείμενό σου είναι 57% copy paste Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:00, 27 Δεκεμβρίου 2023 (UTC)[απάντηση]

Κάνεις λάθος, καθώς υπήρχε σημαντική διόρθωση. Η ιστοσελίδα που βασίζεσαι κάνει copy-paste από το βιβλίο: Διακόσια χρόνια ελληνικού τεκτονισμού: (1740-1940) / Μαρίνου Πολλάτου.
Σου στέλνω το τελικό διορθωμένο κείμενο, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με το συγκεκριμένο λήμμα - αν θέλεις το ανεβάζεις. Το ότι δεν υπάρχει ειναι προβληματικό για τη wikipedia:
Οι πρώτες ελληνικές τεκτονικές στοές εμφανίζονται στην Κέρκυρα και στην Κωνσταντινούπολη κατά το 18ο αιώνα. Το 1740 ιδρύεται η πρώτη στοά στην Κέρκυρα και το 1744 στην Κωνσταντινούπολη. Το 1777 ο ηγεμόνας της Βλαχίας, Αλέξανδρος Μουρούζης, ιδρύει στο Ηermannstadt της Αυστρίας ελληνική στοά, το 1784 ο πρίγκιπας Μαυροκορδάτος ιδρύει στοά στην Οδησσό της Ρωσίας και το 1797 ιδρύεται ελληνική στοά στη Βιέννη (μέλος της ήταν ο Ρήγας Βελεστινλής ή Φεραίος).
Το 1806 υπάρχουν τρεις στοές στην Κέρκυρα, το 1812 ιδρύεται η στοά "Φοίνιξ" στη Μόσχα υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια και το 1813 ιδρύεται στην Κεφαλονιά η στοά "Ευκλείδης". Το 1814 εκλέγεται Μέγας Διδάσκαλος ο Διονύσιος Ρώμας στην Κέρκυρα.
Το 1864 ιδρύεται η πρώτη ανώτατη Τεκτονική αρχή στην ελεύθερη Ελλάδα και μέλη της Ανώτατης Διοίκησης είναι ο Σπήλιος Αντωνόπουλος, Δημήτριος Μαυροκορδάτος και Νικόλαος Δαμασκηνός, με αναπληρωτή τον Ι. Παπαδάκη.
Στις 2 Απριλίου 1867 συντάσσεται το πρώτο Ελληνικό Τεκτονικό Σύνταγμα και ο Γενικός Κανονισμός της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδας, μετέπειτα μετονομάζεται σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδας. Μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης ήταν οι Α. Γονατάς, Ν. Δαμασκηνός, Π. Πυλαρινός, Ε. Σταυρόπουλος, Μ. Δροσινός, Σ. Αντωνόπουλος, Γ. Γλύνης, Α. Κριτής και Α. Βαρελίδης.
Το 1868 εγκαθιδρύεται η Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος, εκλέγεται ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος, Νικόλαος Δαμασκηνός (1834-1910), και τίθεται σε ισχύ το καταστατικό της.
Το 1870 ο Πρίγκηπας Δημήτριος Ροδοκανάκης σε ειδική συνεδρίαση του Υπάτου Συμβουλίου (Υ.Σ.) της Σκωτίας, μυήθηκε στον 33ο βαθμό και έγινε μέλος αυτού προκειμένου να έλθει στην Ελλάδα και να ιδρύσει το Υ.Σ. του 33ου βαθμού. Τον Ιούλιο του 1872 ο Δημήτριος Ροδοκανάκης εκλέγεται Μέγας Διδάσκαλος και ιδρύει το Υ.Σ. της Ελλάδος του 33ου βαθμού. Μέλη του Υ.Σ. είναι ο Ν. Δαμασκηνός, Δημ. Μαυροκορδάτος, Ι. Παπαδάκης, Σπ. Καραϊσκάκης, Α. Δουρούτης, Α. Καλυβάς, Μαξιμιλιανός Ρότσχιλδ, Ν. Ράδος και Ι. Μίνδλερ.
Η Μεγάλη Ανατολή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μετονομάζεται σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδας. Γαληνός Π (συζήτηση) 17:36, 27 Δεκεμβρίου 2023 (UTC)[απάντηση]
Όχι δεν κάνω λάθος, ή μάλλον το λογισμικό δεν κάνει λάθος στο κείμενο που έγραψες Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:38, 27 Δεκεμβρίου 2023 (UTC)[απάντηση]