Συζήτηση προτύπου:Παραπομπές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οθόνη vs. Εκτυπωτής[επεξεργασία κώδικα]

Ωραίο και καλό το πρότυπο αυτό όταν εμφανίζεται στην οθόνη. Όταν εκτυπώνεται, όμως, το άρθρο δεν εμφανίζονται όλες οι υποσημειώσεις. Υπάρχει λύσις; -- pvasiliadis  20:56, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Θα μπορούσες να αναφέρεις κάποια σελίδα ή σελίδες όπου παρατήρησες αυτό το πρόβλημα; Δοκίμασες σε έκδοση εκτύπωσης ή μόνο στην πρωτότυπη σελίδα; Τέλος με ποιον browser προσπέλασες τη σελίδα αυτή;

Αντιγόνη 21:32, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

  • Πρώτη φορά το παρατήρησα και το αναζήτησα λύση του προβλήματος αυτού στο Τετραγράμματο, όπου ήταν πολύ πρακτικό αλλά χάνονταν ουσιαστικά όλες οι υποσημειώσεις κατά την εκτύπωση, και γι' αυτό το αφαίρεσα τελικά. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις σε «Έκδοση εκτύπωσης» τόσο με τον Internet Explorer όσο και με τον Firefox πχ στο άρθρο Καινή Διαθήκη. -- pvasiliadis  22:10, 3 Νοεμβρίου 2007 (UTC)
Μα δεν φταίει το πρότυπο, αλλά το overflow:auto; μέσα στο οποίο βάζεις το πρότυπο στις σελίδες. Για παράδειγμα στο Καινή Διαθήκη, έχεις:
<div class="reflist4" style="height: 200px; overflow: auto; padding: 3px; border: 1px solid #ababab; font-size:85%;" >
{{reflist|2}}
</div>

Το πρότυπο δεν περιέχει κάτι προβληματικό αλλά το περικλείεις μέσα σε άλλο κουτί με συγκεκριμένες οδηγίες. Δοκίμασε να βάλεις το πρότυπο χωρίς τα υπόλοιπα και θα δεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (π.χ. αυτό που έκανες στο Τετραγράμματο ήταν απλά να βάλεις αυτό που θα έβαζε μόνο του το πρότυπο. Το κουτί με το scrollbar δημιουργείται από το style overflow. Για να γίνεται έκταση του κουτιού κατά την εκτύπωση θα πρέπει όλο αυτό να γίνει class στο MediaWiki:Common.css όπου θα υπάρχει και style ειδικά για την εκτύπωση. Αυτό όμως θα ήθελα να συζητηθεί για το αν το θέλουμε να υπάρχει γενικά στις παραπομπές (προσωπικά δεν μου αρέσει) και να γίνει μόνο αν υπάρχει θετική αποδοχή. — Geraki ΣΜ 00:37, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

  • Φίλε Geraki, ήσουν σαφέστατος και επί του σημείου.
α) Μπορείς να διαμορφώσεις τον κώδικα στο τμήμα υποσημειώσεων στην Καινή Διαθήκη ώστε να εκτυπώνονται όλες οι υποσημειώσεις;
β) Να το συζητήσουμε για το MediaWiki:Common.css.
γ) Να βάλουμε μια περιγραφή στο πρότυπο αυτό (Reflist) ώστε να ξέρουμε όλοι τι ακριβώς πετυχαίνουν τα ορίσματα που μπορεί να δεχτεί. -- pvasiliadis  06:59, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Στήλες[επεξεργασία κώδικα]

Όταν στο πρότυπο έγινε αυτή η αλλαγή, η επιλογή για δύο στήλες ({{reflist|2}}) έπαψε να λετουργεί. Όταν το αφαίρεσα λειτούργησε κανονικά (τώρα η αλλαγή αυτή έχει ξαναγίνει και η επιλογή για δύο στήλες δεν λειτουργεί). Πώς μπορεί να προστεθεί στο πρότυπο η επιλογή για μικρότερα γράμματα χωρίς να επηρεάζει τη συγκεκριμένη λειτουργία; -- 02:08, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Νομίζω πως τώρα είναι εντάξει. Όταν γυρίσει ο CeeKay από την Κέρκυρα όπου έχει πάει για wakeboard θα μας τα εξηγήσει καλύτερα - Badseed απάντηση 02:35, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Πάλι το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε. --Μυρμηγκάκι 12:58, 28 Ιουλίου 2008 (UTC)

Στήλες (Νο2)[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: η επιλογή για τις στήλες δουλεύει μοναχά στον Firefox; (Βασικά δοκίμασα σε ΙΕ και Opera και δεν δείχνει να πιάνει...) Atlantia 16:31, 4 Μαΐου 2009 (UTC)

Στήλες (Νο3)[επεξεργασία κώδικα]

Μια εισαγωγή των -webkit-column-width:{{{colwidth}}}; και -webkit-column-count:{{{1}}}; στο πρότυπο στα αντίστοιχα σημεία θα έλυνε το πρόβλημα για τους χρήστες Safari και Chrome που βλέπουν μία στήλη. --Divineale 13:16, 15 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Πρότυπο:Σημειώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο reflist μεταφέρθηκε λανθασμένα στο παραπομπές. Δε λήφθηκε υπόψη τι σημαίνει reflist καθώς αυτός που πήρε την απόφαση μπερδεύτηκε με τη μετάφραση και τις έννοιες, αποδίδοντας το «reference» ως «παραπομπή σε πηγές» και όχι ως «εσωτερική αναφορά του μηχανισμού υποσημειώσεων». Ως εκ τούτου, κληρονομούμενης της ανακρίβειας αυτής στη μεταφορά του reflist, δημιουργήθηκε κατόπιν το πρότυπο "Πρότυπο:Σημειώσεις", επίσης ως κλώνος του reflist, για να καλύψει το συντακτικό κενό. Πρέπει να δοθεί προσοχή να ενημερώνονται και τα δύο πρότυπα ταυτόχρονα στο μέλλον. SNive.gifManosHackertalk 09:40, 24 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Έκανα ανακατεύθυνση του "Πρότυπο:Σημειώσεις" στο "Πρότυπο:Παραπομπές". Κανονικά πρέπει να γίνει μετακίνηση του "Πρότυπο:Παραπομπές" μαζί με το ιστορικό, πίσω στο "Πρότυπο:Reflist" και να ανακατευθύνονται κατόπιν τα "Πρότυπο:Σημειώσεις" και "Πρότυπο:Παραπομπές" στο "Πρότυπο:Reflist". SNive.gifManosHackertalk 16:24, 24 Νοεμβρίου 2010 (UTC)