Συζήτηση Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές/Kalogeropoulos (Γραφειοκράτης)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

παράτυπη πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

ο χρήστης: Xaris333 πρότεινε για γραφειοκράτη τον χρήστης:Kalogeropoulos χωρίς να έχει στείλει πριν e-mail. Αγνοεί τους κανονισμούς και προκαλεί αναστάτωση.--37.6.0.70 12:00, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Υπάρχει προηγούμενο που με πρότειναν εμένα χωρίς να υπάρχει επικοινωνία και αποδοχή αλλά η κοινότητα (και ειδικά οι διαχειριστές) δεν το θεώρησε αρνητικό ή κάτι που προκαλεί αναστάτωση (εκτός από τον Geraki) Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών/Αρχείο 2014/4#Διαγραφή σελίδας παράτυπης υποψηφιότητας. Αν επιθυμεί η κοινότητα, ας θεσπίσουμε ένα κανονισμό που να απαγορεύει πρόταση χωρίς email και αποδοχή και να προνοεί και τι θα γίνεται σε αντίθετη περίπτωση. Μπορείτε να ανοίξετε συζήτηση στην Αγορά για το σχετικό θέμα. Xaris333 (συζήτηση) 12:03, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

εσείς ο ίδιος χρήστης: Xaris333 ζητήσατε να διαγράψουν όλες τις παράτυπες προτάσεις και τώρα κάνετε άλλη μία. Αυτό είναι αναστάτωση της κοινότητας γιατί εξαναγκάσατε τον Καλογεροπουλο να σας απαντήσει κι εσείς μετά τον επικρίνατε έμμεσα που αρνήθηκε την πρόταση. Η υποψηφιότητα που ανακοινώσατε θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόκληση και ο Καλογερόπουλος έτσι το κατάλαβε. Στην πραγματικότητα τον προκαλέσατε. Πρέπει να είστε πιο προσεκτικός αλλά και συνεπής με τον εαυτό σας.--37.6.0.70 12:16, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Οκ, δεχτή η άποψη σας ως άποψη, δεν συμφωνώ φυσικά. Εγώ ακολουθώ τις πολιτικές και τις αποφάσεις της κοινότητας, έστω και αν διαφωνώ με αυτές. Δεν είναι οι απόψεις του Xaris333 πάνω από την κοινότητα αλλά το αντίθετο... Θα προσπαθήσετε να διευθετηθεί το γενικότερο θέμα ώστε να μην υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον; (Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί σας ότι είναι πρόβλημα, αλλά αφού εσείς το θεωρείτε πρόβλημα, σας υπέδειξα τον τρόπο να διευθετηθεί το θέμα με συζήτηση στην Αγορά.) Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση για να μην συνεχιστεί η "αναστάτωση" την οποία επικαλείστε. Xaris333 (συζήτηση) 12:25, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Η πολτιική: Πριν από οποιασδήποτε μορφής πρόταση ο χρήστης που προτίθεται να προτείνει κάποιον ως διαχειριστή οφείλει να ρωτήσει ιδιωτικά (e-mail) τον χρήστη που θα προτείνει αν το επιθυμεί.--Diu (συζήτηση) 12:46, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Σωστά, αυτό λέει. Όταν όμως έγινε σχετική συζήτηση στο σημειωματάριο διαχειριστών οι απόψεις ήταν:

  • "Όχι ακριβώς: Η δημιουργία σελίδας δεν είναι παράτυπη. Κάθε χρήστης είναι ελεύθερος να προτείνει αυτόν που νομίζει για διαχειριστή, ο προτεινόμενος έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί, όπως έκανες. Η πραγματικότητα αγαπητέ είναι η πρόταση του χρήστη και η δική σου άρνηση. Τι το παράτυπο υπάρχει σε αυτό; Θα απαγορεύσουμε στον οποιοδήποτε χρήστη να υποβάλει την πρότασή του; Σεβαστή πρέπει να είναι, όπως σεβαστή και η δική σου επιθυμία να μην αποδεχτείς την πρόταση." Άποψη διαχειριστή.
  • "Το ότι κάποιος χρήστης πρότεινε έναν άλλο για μία αρμοδιότητα είναι μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της Βικιπαίδειας. Το ότι ο προτεινόμενος απάντησε εκτός Βικιπαίδειας είναι κάτι που είναι αδύνατον να το γνωρίζει η κοινότητα. Η κοινότητα ενημερώνεται με ότι καταγράφεται εδώ. Από τη στιγμή που ο προτεινόμενος απάντησε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση θα πρέπει να κλείσει αυτόματα η πρόταση. Η διαγραφή της σελίδας δεν είναι σωστή..."

Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Geraki, αλλά ούτε αυτός διέγραψε τη σελίδα. Συμπερασματικά από τα πιο πάνω, δεν απαγορεύεται η δημιουργία σελίδας που προτείνει κάποιον για διαχειριστή, ακόμα και αν δεν υπήρξε ιδιωτική επικοινωνία. Το λέει ο Tzavaras και ο Xoristzatziki. Η συζήτηση έγινε στο σημειωματάριο διαχειριστών, κανένας εκτός από τον Geraki δεν αντέδρασε, δεν θεωρήθηκε λανθασμένη η τότε πρόταση παρόλο που δεν ειδοποιήθηκε ο υποψήφιος και δεν αποδέχτηκε, άρα η κοινότητα την αποδέχεται ως πρακτική. Και γω απλά εφαρμόζω αυτό που αποδέχεται η κοινότητα.

Έχω κάθε καλή διάθεση να γίνει συζήτηση ώστε να διαφοροποιηθεί η πιο πάνω πρακτική, αν το επιθυμεί η κοινότητα. Diu, είσαι πρόθυμος να συνδράμεις σε σχετική συζήτηση στην Αγορά;

Xaris333 (συζήτηση) 13:08, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Δεν ήξερα ότι η άποψη δύο ατόμων είναι αρκετή για να λησμονήσουμε τι γράφει ρητά η πολιτική όταν λέει πως Πριν από οποιασδήποτε μορφής πρόταση ο χρήστης που προτίθεται να προτείνει κάποιον ως διαχειριστή οφείλει να ρωτήσει ιδιωτικά (e-mail) τον χρήστη που θα προτείνει αν το επιθυμεί. Παρεμπιπτόντως σε παλαιότερη πρόταση, την οποία βλέπω ότι ξέχασα να διαγράψω, ο Τζαβάρας αναφέρει: "Για να κάνεις παρόμοια πρόταση πρέπει πρώτα να ρωτήσεις τον ενδιαφερόμενο αν αποδέχεται ή όχι. Το έχεις κάνει;". Αν προτείνει κάποιος την αλλαγή της υπάρχουσας πολιτικής (δεν βρίσκω λόγο γι α κάτι τέτοιο), θα εκφράσω την άποψή μου. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.--Diu (συζήτηση) 13:16, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Δεν φταίω εγώ αν οι άλλοι διαχειριστές δεν ασχολήθηκαν. Η σελίδα δεν διαγράφηκε τότε, άρα δεν θεωρήθηκε παράτυπη... Έτοιμη και η συζήτηση: Βικιπαίδεια:Αγορά#Σελίδα υποψηφιότητας χωρίς ιδιωτική επικοινωνία και αποδοχή. Xaris333 (συζήτηση) 13:25, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Να πω πως δεν χρειάζεται να φέρουμε περισσότερα παραδείγματα, γιατί μπορεί να μας έχει ξεφύγει αυτό, το οποίο φαίνεται πως ο 37.6.0.70 έχει μελετήσει: Wikipedia:Do not disrupt Wikipedia to illustrate a point. Όμως καλώς ανακινήθηκε το ζήτημα. Επιθυμώ και ο ίδιος να αλλάξει το σημείο αυτό στην πρόταση για διαχειριστικά δικαιώματα. Η διαδικασία αποστολής email είναι αδιαφανής ως διαδικασία και επιπλέον υποχρεώνει σε αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.   ManosHacker 13:33, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Πως αποκαλύπτονται τα προσωπικά δεδομένα με την υπάρχουσα διαδικασία;--Diu (συζήτηση) 13:40, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

Καλύτερα να θέσετε τις απόψεις σας στην Αγορά στη σχετική συζήτηση. Xaris333 (συζήτηση) 13:42, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

δεν γνωρίζω σχεδόν καθόλου αγγλικά χρήστης:ManosHacker ούτε άλλη γλώσσα εκτός από την Ελληνική. Είμαι βούρλο σε αυτά, μπουμπούνας. Εσείς είστε πολύ μελετημένος στους διεθνείς κανόνες της βικιπαίδειας ενώ εγώ καθόλου.--37.6.0.70 13:44, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

37.6.0.70 μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις σου για τη διαδικασία στη σχετική συζήτηση στην Αγορά. Xaris333 (συζήτηση) 13:52, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)

ευχαριστώ χρήστης:Xaris333 για την ευγενική πρόσκληση.--37.6.0.70 14:00, 2 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)