Συζήτηση Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

 WikiProject Military history / Firearms International 
Flag of the United States.svg Flag of the United Kingdom.svg Discussions:  Military history / Firearms
Flag of Germany.svg      Diskussionen:  Militär / Waffen
Flag of France.svg      Discussions:    Histoire militaire / Armes
Flag of Italy.svg      Discussioni:     Guerra / Armi da fuoco
Flag of Poland.svg      Dyskusje:        Militaria / Broń
Flag of Russia.svg      Обсуждения:   Военная история

Ξεκίνημα[επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύω ότι πρέπει (1) να προτυποιήσουμε τα πρότυπα που αφορούν την επιχείρηση ώστε να είναι συγκεκριμένα, λιτά και με κάποια σχετική ομοιομορφία (2) Να φτιαχτεί η κλίμακα ποιότητας με βάση σχετικά άρθρα άρθρα (3) Να οργανωθούν κάποιες κατηγορίες και ίσως μία ή δύο υποεπιχειρήσεις για αρχή, με βάση το δυναμικό και τον ενδιαφέρον --Egmontaz συζήτηση 11:26, 29 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Μια άλλη ιδέα θα ήταν κάποια βασικά πρότυπα συντήρησης και επιμέλειας να κλωνοποιηθούν για την συγκεκριμμένη επιχείρηση. Π.χ. {{πηγές}} {{επιμέλεια}} {{μορφοποίηση}} ώστε να βάζουν τα άρθρα σε υποκατηγορία της επιχείρησης και να εποπτεύεται η κατάσταση καλύτερα.--Egmontaz συζήτηση 11:34, 29 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)

Διαφωνώ, δεν χρειάζονται πολλά πρότυπα για την ίδια δουλειά, θα προκαλέσει ανομοιομορφία και χάος, π.χ. αν η Βικιεπιχείρηση Ισπανία υιοθετήσει την ίδια τακτική, ένα άρθρο σχετικό με τον Ισπανικό Εμφύλιο θα έχει δύο πρότυπα {{πηγές}}; Υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι:
  • Να μπει παράμετρος στο πρότυπο {{πηγές}}, του στυλ {{πηγές|στρατιωτική ιστορία=true}}, αλλά αυτό θα το κάνει πολύπλοκο όσο θα προστίθενται επιχειρήσεις.
  • Να μπει παράμετρος στο πρότυπο Πρότυπο:Αποτίμηση Στρατιωτικής Ιστορίας {{Αποτίμηση Στρατιωτικής Ιστορίας|τάξη=Β|σπουδαιότητα=Υψηλή|πηγές=ναι}}.

Νομίζω όμως ότι υπάρχουν και εργαλεία στο toolserver που κάνουν για αυτή την δουλειά. Οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να έχουμε κλωνοποίηση προτύπων που μπαίνουν σε άρθρα. --Geraki Επίθεση! 18:49, 9 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Συμφωνώ, απάντησα στο Βικιπαίδεια συζήτηση:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες --Egmontaℨ συζήτηση 20:43, 9 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Να φτιάξουμε και μια υποσελίδα για το επιτελείο χαρτών. Μεταφράσεις ή και εκ νέου δημιουργία στρατιωτικών χαρτών. --Egmontaz συζήτηση 11:53, 29 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)


Με αφορμή την δημιουργία της πύλης Πύλη:Πόλεμος (και ειδικότερα σχετικά με την ενότητα Τι μπορείτε να κάνετε), νομίζω πως χρειάζεται και η δημιουργία ενός προτύπου {{Πόλεμος-επέκταση}} ή κάτι τέτοιο. (Και γιατί δεν το κάνω εγώ; Γιατί δεν έχω ιδέα του πώς. ) VJSC263IO 11:51, 18 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

**Εγώ πάλι λέω να φτιάξουμε ένα σήμα πρώτα!!! --Ορέστης 14:45, 24 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)

Υποεπιχείρηση για την τοποθέτηση προτύπων[επεξεργασία κώδικα]

Στα πλαίσια μιας τέτοιας προσπάθειας προτείνω να τοποθετηθούν άδεια πρότυπα «σχολιασμένα» ώστε να διευκολυνθεί η δουλειά, και να καταγραφεί το που μπήκαν; Προϋποθέσεις θα είναι φυσικά να μην υπάρχει ήδη πρότυπο, και το άρθρο να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να το αντέχει. Τα εν λόγω πρότυπα είναι τα Πρότυπο:Στρατιωτική σύγκρουση Πρότυπο:Πληροφορίες στρατιωτικού Πρότυπο:Πληροφορίες παρασήμου. --Egmontaℨ 07:28, 14 Απριλίου 2010 (UTC)

Ταξινόμηση άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Δεν έχω καταλάβει τι είναι η Ταξινόμηση άρθρων. Επιθυμητά άρθρα ή άρθρα προτεραιότητας; --Geraki Talk 14:10, 14 Μαΐου 2010 (UTC)

Πρότυπο:Χρονικό του Μακεδονικού Αγώνα[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ και καιρό μελετάω τη δημιουργία ενός προτύπου για τα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα, κατά τα πρότυπα του χρονικού της Ελληνικής Επααστάσης. Υπάρχουν δύο θέματα που με απασχολούν σε αυτό:

1. Τη χρονική περίοδο που θα καλύπτει: Για τους Έλληνες η κύρια ένοπλη φάση του Μακεδονικού Αγώνα ξεκινά το 1904 και λήγει το 1908. Για τους Βούλγαρους, η οργανωμένη ένοπλη φάση ξεκινά το 1894 και καταλήγει το 1912 με αποκορύφωμα την περίοδο 1903-1908. Δεν ξέρω τί θα ήταν καλύτερο να γίνει. Νομίζω πάντως ότι η περίοδος 1903-1908 μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτει και τους δύο εμπλεκόμενους. 2. Ανάλογα και με το εύρος της χρονικής περιόδου, θα έλεγα ότι επηρεάζεται και η ονομασία της περιόδου. Εμείς μεν, το λέμε "Μακεδονικό Αγώνα" αλλά δεν ξέρω πώς τον αποκαλούν οι Βούλγαροι από την πλευρά τους. Πάντως ο αγγλικός όρος Struggle for Macedonia, μοιάζει περισσότερο με τον ελληνικό "Μακεδονικός Αγώνας" και καλύπτει και τις δύο πλευρές (αλλά και άλλες), αφού δεν χρωματίζεται εθνικά. Μπορεί εξίσου να διαιρεθεί σε "Ελληνικό Μακεδονικό Αγώνα" και σε "Βουλγαρικό Μακεδονικό Αγώνα" κ.α., όπως και στα αγγλικά "Greek Struggle for Macedonia" και "Bulgarian Struggle for Macedonia" αντίστοιχα.

Χρήστης:Pyraechmes δε σμπουριάζω χιτς.... 17:19, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Καταλήγωω στην περίοδο 1897 - 1912

Η έναρξη της περιόδου συμπίπτει με τη λήξη του ατυχούς Ελληνοτουρκικού πολέμου, με την καταστολή της Μακεδονικής επανάστασης του 1896 και με την έναρξη της βίας από Βουλγαρικής πλευράς με τις αθρόες δολοφονίες.

Η λήξη της περιόδου συμπίπτει με την έναρξη του Α΄ Βαλκανικού πολέμου.

Νομίζω ότι αυτή η περίοδος εμπεριέχει το σύνολο του Μακεδονικού Αγώνα (δηλαδή την ένοπλη αντιπαράθεση των Ελλήνων με τους Βουλγάρους και δευτερευόντως και άλλους) και δεν περιορίζει τα γεγονότα. Χρήστης:Pyraechmes ο υβριδικός (για εξοικονόμηση φαιάς ουσίας!)... (συζήτηση) 22:29, 9 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Σφουγγάρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Μου δίνεται η άδεια καθαρισμού όσων άρθρων προτείνονται, αλλά έχουν ήδη γραφεί??--The Trouper 14:18, 9 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Βεβαίως... Δεν θέλει άδεια :) Αν υπάρχουν, δεν υπάρχει λόγος να γεμίζει η σελίδα. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 14:22, 9 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Πρότυπο:Στρατόπεδο Συγκέντρωσης[επεξεργασία κώδικα]

Μια μέρα των ημερών είχα δημιουργήσει το Πρότυπο:Στρατόπεδο Συγκέντρωσης. Το έχω προσθέσει στα λήμματα Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, Στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν και στο λήμμα Μονάδα 731 (δεν είναι ακριβώς στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλά ταίριαζε το πρότυπο). Όποιος θέλει ας το προσθέσει σε αντίστοιχα άρθρα. Δεν ξέρω αν αφορά άμεσα την εν λόγω Βικεπιχείρηση αλλά το αναφέρω εδώ επειδή έχει σχέση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.--Smiley green alien wink.svg Alien ? 21:14, 14 Μαρτίου 2013 (UTC)