Συζήτηση:Φρανθίσκο Φράνκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης για τη βελτίωση του λήμματος « Φρανθίσκο Φράνκο ».

Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


γιατί δεν λέει τίποτα περί της τρομακτικής δικτατορίας του που κατά την διάρκεια 40 χρονών επέκτεινε τον φόβο και την καταστολή και τέτοια; --Χρυσοχαίτας 11:18, 17 Ιουλίου 2007 (UTC)

Γράψε--ΗΠΣΤΓ 11:20, 17 Ιουλίου 2007 (UTC)

Υποθέτω γιατι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από την ίδια την δικτατορία του. Μάλλον θα συμφωνήσω και εγώ. Η περίοδος της δικτατορίας του Φράνκο δεν είναι έργο μόνο του Φράνκο αλλά και των ανθρώπων που αναρριχήθηκαν κοντά του και πήραν τα ηνία, αφού παραγκώνισαν την ομάδα που τον είχε υποστηρίξει για να καταλάβει αρχικά στην εξουσία.--Gofas 08:47, 3 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

......................


Ο Φράνκο διέταξε την ένωση των μερών που αποτελούσαν την Junta Técnica, δημιουργώντας την FET των JONS (Ισπανική Φάλαγγα) στις 19 Απριλίου 1937.Αυτό δενείναι ακριβές:

El partido fue dado a conocer en un mitin celebrado en el Teatro de la Comedia de Madrid. En febrero de 1934 se fusionó con las Juntas de Ofensiva Nacional-Sindicalista (JONS), fundadas por Onésimo Redondo y Ramiro Ledesma Ramos, entre otros. Con esta fusión, pasó a denominarse Falange Española de las JONS (FE de las JONS) y finalmente Falange Española Tradicionalista y de las JONS (FET y de las JONS ), tras la unificación con el movimiento carlista que llevó a cabo el general Francisco Franco.

Η Falange ενωθηκε με τις JONS το 1934. Δεν τις ένωσε ο Φράνκο. Ενώθηκαν πριν αρχίσει ο πόλεμος.

Σχόλιο 31-8-2014[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Βοήθησε την Ρεαλ Μαδρίτης να πάρει πολλά τρόπαια με παρεμβάσεις είτε έδινε χρήματα στους διαιτητές. Πολλές φορές δολοφονούσε και προέδρους άλλων ομάδων. Αναφορά: 178.59.10.117 03:48, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)

Πηγές σχετικά με αυτά υπάρχουν; --Ttzavarasσυζήτηση 06:55, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)

Οι όποιες πληροφορίες (πληροφορίες που μπορεί να ψάξει κανείς π.χ. [1], [2], [3]) ανήκουν στο λήμμα της Ρεάλ. Αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 05:50, 12 Μαΐου 2017 (UTC)