Συζήτηση:Φρίντριχ Νίτσε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης για βελτιώσεις στο λήμμα Φρίντριχ Νίτσε.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Διαμαρτυρία[επεξεργασία κώδικα]

Διαμαρτύρομαι για την τελευταία προσθήκη: «Θέλημα| Στην Θελημιτική Θρησκεία, ο Νίτσε είναι άγιος της Γνωστικής Καθολικής Εκκλησίας.»

Απ’ όσο καταλαβαίνω τον Νίτσε, πιστεύω πως τη Γνωστική Καθολική Εκκλησία (Ecclesia Gnostica Catholica (E.G.C.) ή Gnostic Catholic Church) θα την απέρριπτε όπως έκανε με κάθε είδους οργάνωση θρησκευτικής φύσης (έστω και αντι-χριστιανικής), δηλαδή με τελετουργικά και μυστικισμό και ιερατεία και ιεραρχικές δομές κτλ. (αυτά τα χαρακτηριστικά προκύπτουν από τις ιστοσελίδες της Γνωστικής Καθολικής Εκκλησίας). Φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος. Ας αποδειχτεί λοιπόν πως ο Νίτσε είχε κάποια ενεργητική σχέση μ’ αυτή την οργάνωση (ή με τους προδρόμους της), και πάω πάσο. Γιατί αλίμονο αν ο καθένας που θέλει να προσεταιριστεί τη μία ή την άλλη αυθεντία κοτσάρει τον τίτλο του στο λήμμα της. Ειδικά μιλώντας για έναν τέτοιο τιτάνα της σκέψης, ο κατάλογος των «εραστών» του είναι ατελείωτος. (με ειλικρινή σεβασμό στον κύριο Κρόουλι) 62.74.201.171 13:02, 27 Ιουλίου 2013 (UTC)ένας «εραστής» του Νίτσε

Καλώς διαμαρτύρεσαι, γιατί η προσθήκη ήταν ατεκμηρίωτη. Μπορείς τώρα να δεις την πηγή που την τεκμηριώνει. --Ttzavarasσυζήτηση 15:36, 27 Ιουλίου 2013 (UTC)

Στο λήμα Ο Νίτσε αναφέρετε ότι ήταν ένας σπουδαίος φιλόσοφος συγγραφέας.[επεξεργασία κώδικα]

Θέλω να αναφέρω την αντίθεσή μου σε αυτόν τον χαρακτηρισμό γιατί ο συγκεκριμένος συγγραφέας ήταν ένας ψυχικά ασταθής άνθρωπος που ένα από τα βιβλία του είναι η κύρια αιτία της δημιουργίας του Ναζισμού (εθνικο-σοσιαλισμός) της χειρότερης μορφής του φασισμού. Αν ο Αδόλφος Χίτλερ δεν είχε διαβάσει το βιβλίο με την θεωρία του Υπερανθρώπου ποτέ (αν δεν είχε γραφτεί ποτέ) τότε δεν θα είχε γίνει ποτέ ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και δεν θα είχαν χαθεί και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι είτε ώς άμαχοι είτε ώς στρατιώτες. Αλλά επίσης σήμερα δεν θα υπήρχαν (τα ακροδεξιά για μερικούς) φασιστικά κινήματα (με ψυχικά ασθενείς ανθρώπους ώς μέλη). Δυστηχώς εμείς όλοι οι άνθρωποι δεν βάλαμε μυαλό μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου όταν είδαμε το ότι ο φασισμός με όποια μορφή και αν έχει είναι μια ψυχική ασθένεια και όχι μια ιδέα ή πολιτική άποψη ή ιδεολογιά. Άρα πώς μπορεί Ο Νίτσε να είναι σπουδαίος αφού εξαιτίας του έχουμε την ψυχική ασθένεια του ναζισμού σήμερα, και χάθηκαν και χάνονται ακόμη αθώες ανθρώπινες ζωές.

Σχόλιο 29-6-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Καλό θα ήταν να σημειώσετε πως μέρος της αποκατάστασης του ονόματος και της φιλοσοφίας του Νίτσε, οφείλεται στην υπεράσπιση του απ' τον Αλμπέρ Καμύ, στο έργο του Ο επαναστατημένος άνθρωπος. Αναφορά: Paradoxe 188.73.196.252 19:55, 29 Ιουνίου 2018 (UTC)