Συζήτηση:Τριανδρία Θεσσαλονίκης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Thesswiki Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Thesswiki», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

== Νεκρός σύνδεσμος ==

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 14:50, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ακατάλληλες πηγές -εσφαλμένη μεταφορά περιεχομένου[επεξεργασία κώδικα]

Οι παράγραφοι Προβλήματα και Αδέσποτα ζώα που πρόσθεσε ο χρήστης Pakos2018 θεωρώ ότι πρέπει να σβηστούν καθώς οι πηγές που χρησιμοποίησε είτε συνιστούν καθαρά ειδησεογραφική κάλυψη γεγονότων (ορισμένες δε πληροφορίες δεν έχουν μεταφερθεί και σωστά) είτε είναι ακατάλληλες για εγκυκλοπαίδεια. Ειδικότερα:

Ως πρόβλημα στην Τριανδρία αναφέρονται «οι απαρχαιωμένες μη-πιστοποιημένες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο μπάσκετ).» με πηγή σάιτ μαθητών του 1ου γυμνασίου Τριανδρίας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Ecomobility 2011 -2012». Πολύ καλή δουλειά των παιδιών αλλά όχι κατάλληλη πηγή για εγκυκλοπαίδεια. Στη συνέχεια αναφέρεται «Η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρέματα, του Κωνσταντινίδη προς το νότο και Νησάκι βόρεια, τα οποία έχουν διαμορφωθεί άναρχα με αυθαίρετες κατοικίες και με μπάζα που έχουν καλύψει τα ρέματα σε πολλά σημεία. Η απουσία αντιπλημμυρικής προστασίας οδηγεί συχνά σε φαινόμενα πλημμυρών». Πρώτη πηγή είναι δήλωση του τότε υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη που έγινε στα πλαίσια προεκλογικής εκστρατείας και είναι θεωρώ προφανές ότι τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πηγή σε εγκυκλοπαίδεια. Επίσης το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Καλαφάτη είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που μεταφέρθηκε στο άρθρο. Για τον ίδιο λόγο δεν είναι κατάλληλη πηγή σε επόμενη παράγραφο που αναφέρεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις το άρθρο του thess.news που αναφέρεται στην επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου κ. Ταχιάου, στις εγκαταστάσεις του ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου ΑΧΙΛΛΕΑ Τριανδρίας. (Δηλώσεις στα πλαίσια προεκλογικού αγώνα, μια αναφορά ότι τα μέλη της διοίκησης «ζήτησαν από τον κ. Ταχιάο να βοηθήσει στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των γηπέδων τις οποίες χαρακτήρισαν «άθλιες και επικίνδυνες»).

Στην αναφορά του για δήθεν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή έχει προσθέσει ως πηγή άρθρο της Καθημερινής που αναφέρεται σε μια ημερίδα του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του TEE που έγινε το 2003. Στο άρθρο δεν αναφέρεται ότι η απουσία αντιπλημμυρικής προστασίας οδηγεί συχνά σε φαινόμενα πλημμυρών στην περιοχή της Τριανδρίας όπως έχει προσθέσει ο χρήστης Pakos2018 αλλά γίνεται λόγος για την ανάγκη να γίνουν μια σειρά έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει η δήλωση του τότε γενικού διευθυντή δικτύων και εγκαταστάσεων της Επιχείρησης Υδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Βουγιατζής σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να γίνουν έργα σε μια σειρά ρέματα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των οποίων και ο χείμαρρος Δόξης μεταξύ Τριανδρίας-Τούμπας. Τα προβλήματα σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη είναι γενικότερα και δεν αφορούν μόνο την περιοχή της Τριανδρίας. Αφήστε που από το 2003 έχουν περάσει 16 χρόνια, δεν μπορούμε να γράφουμε για δήθεν πλημμυρικά φαινόμενα σε μια περιοχή χρησιμοποιώντας δηλώσεις τόσο παλιές. Τέταρτη πηγή άρθρο του voria.gr του 2015 όπου αναφέρονται «Οι «κόκκινες» περιοχές για πλημμύρες, κατολισθήσεις και παγετό, όπως τις κατέγραψε η Πυροσβεστική» στον νομό Θεσσαλονίκης. Αναφέρονται μια σειρά από περιοχές στον νομό και στο πολεοδομικό συγκρότημα μεταξύ αυτών και το ρέμα της Τριανδρίας. Πρόκειται όμως για ανακοίνωση με την οποία η πυροσβεστική επισημαίνει τον κίνδυνο πλημμυρών και δεν αποδεικνύει συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Και σε κάθε περίπτωση από τη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και δεν αφορά ειδικά την περιοχή της Τριανδρίας.

Για τα προβλήματα με χώρους στάθμευσης χρησιμοποιήθηκαν και πάλι ως πηγές το σάιτ του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας και οι δηλώσεις Καλαφάτη. Στο άρθρο με τις δηλώσεις του υποψήφιου δημάρχου η μόνη αναφορά στη στάθμευση των αυτοκινήτων είναι η αναφορά του υποψηφίου με βάση το σχέδιο του συνδυασμού του για «τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Θεάτρου Γης, με χώρο στάθμευσης, πράσινο και ασφαλή πρόσβαση του κοινού». Στην παράγραφο για τα αδέσποτα χρησιμοποιήθηκε άρθρο του voria.gr που αναφέρεται γενικά στο πρόβλημα και στον αριθμό των αδέσποτων ζώων στη Θεσσαλονίκη (καμιά αναφορά στην Τριανδρία), άλλο άρθρο του voria.gr που αναφέρεται σε επιθέσεις αδέσποτων σε όλη την πόλη ενώ αναφέρονται σημεία στην πόλη όπου είναι συγκεντρωμένα αδέσποτα σκυλιά μεταξύ των οποίων και η Τριανδρία κοντά στο ρέμα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ούτε ότι το πρόβλημα είναι οξύτατο σε όλη την Τριανδρία ούτε ότι θα γράψουμε και στο άρθρο για την Πλατεία Αριστοτέλους ότι αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα με τα αδέσποτα επειδή στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται και αυτή ως περιοχή όπου υπάρχουν αδέσποτα. Στη συνέχεια ακολουθούν πέντε πηγές για το ίδιο γεγονός, για ένα πανό ενάντια στα σκυλιά (κ όχι ειδικά στα αδέσποτα –βλ. πηγή -άρθρο της Καθημερινής όπου αναφέρει «… Ότι κάποιοι ιδιοκτήτες έδειχναν ασέβεια προς τον χώρο του σχολείου, αφήνοντας ανεξέλεγκτα τα ζώα..» ). Αντίστοιχο πρόβλημα με συνεισφορές του χρήστη Pakos2018 υπάρχει και στο άρθρο Τούμπα Θεσσαλονίκης. (βλ. συζήτηση του άρθρου)

Τέλος έχουν προστεθεί δύο φωτογραφίες στις οποίες ο εν λόγω χρήστης έγραψε στην πρώτη Ταράτσες στην Τριανδρία και στην άλλη Αδέσποτος σκύλος στην Τριανδρία αλλά μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τσεκάροντας που είναι τραβηγμένες οι φωτογραφίες ότι δε γίνεται αναφορά στην Τριανδρία.Niki81 (συζήτηση) 16:31, 14 Οκτωβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]