Συζήτηση:Ρατσισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Είμαστε όλοι κάτοικοι ενός πλανήτη--Terring 11:38, 10 Ιουλίου 2006 (UTC)

εξω ο ρατσισμος απο την οικουμενη

Οι ρατσιστές δεν απορρίπτουν τη διαφορετικότητα αντίθεντα την αναγνωρίζουν (ή τη δημιουργούν) και αμύνονται υπέρ αυτής. Οι αντιρατσιστές είναι εκείνοι που την απορρίπτουν. Το κείμενο χρήζει διόρθωσης. --Templar52 11:13, 3 Ιουνίου 2008 (UTC)

Έγινε διόρθωση των παραπάνω.--Templar52 10:16, 4 Ιουνίου 2008 (UTC)

Σχόλιο 2-12-2014[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Είδη ρατσισμού ... φυσικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου , η γλώσσα η οποία μιλάει κάποιος , σε άτομα με ειδικές ανάγκες , φύλο ( γυναίκα ή άντρας ) , μαθησιακά προβλήματα Αναφορά: Λίνα Παναγιώτου 213.7.110.31 18:53, 2 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)

Σωστή ερμηνεία της λέξης ρατσισμός[επεξεργασία κώδικα]

Η λέξη ρατσισμός προέρχεται ορθα από την ιταλική λέξη ράτσα. Ράτσα σημαίνει φυλή. Φυλή σημαίνει μία ομάδα στην οποία συναντάμε κάποια συγκεκριμένα χαρακτριστικά. κοινή δεσμοί αίματος ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά κοινά κοινή γλώσσα κοινες τις σκέφτηκες αντιλήψεις κοινές παραδόσεις. είναι δοσμένα από τη φύση και τον Θεό να ξεχωρίζουμε σε φυλες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος είναι ανώτερος η κατώτερος από κάποιον άλλον.

ο ρατσισμός αποκτάει κακή έννοια όταν διαστρεβλώνεται με τον σοβινισμού γιατί τότε έχουμε κοινωνικές φυλετικές θρησκευτικές διακρίσεις. επίσης παρουσιάζεται εχθρότητα και επιθετικότητα ως προς κάθετι το διαφορετικό.η διαφορετικότητα λοιπόν αυτήπου έχουμε από τη φύση μας αναμετάξυ μας οι άνθρωποι πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους.
αυτή λοιπόν η διαφορά η οποία είναι δοσμένη όπως είπαμε από τη φυση το Θεό είναι η βάση της αρχής της διαφορετικότητας της δημιουργίας των ανθρωπίνων πολιτισμών διότι χωρίς αυτήν όλοι οι άνθρωποι θα ήταν οι ίδιοι.
όλοι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ίδιοι.
γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχαμε την πληθώρα των πολιτισμών που συναντάμε πάνω στη γη δεν θα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καμιά φιλοσοφία καμία άλλη θρησκεία καμιά άλλη γλώσσα καμιά άλλη παράδοση χωρίς τη διάκριση των ανθρώπων σε ράτσες.
σας παρακαλώ όπως καταλάβετε το σκεπτικό μου όλοι οι άνθρωποι πάνω στη γη είναι ΙΣΟΙ απέναντι στον θεό και στον νομο, αλλά δεν μπορεί να είναι ίδιοι διαφέρουν μεταξύ τους και έτσι δημιουργούν αυτή την ποικιλία των πολιτισμών που συναντούμε.
ευχαριστώ πολύ περιμένω απάντηση σας Saloydos (συζήτηση) 16:18, 10 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Σχόλιο 24-11-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Όμως δεν μπορούμε να πούμε αν ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ρατσιστής που σκότωνε τους ιθαγενείς γιατί ο ρατσισμός είναι μια 'εννοια που εμφανίστηκε πρόσφατα. 'Οπως και οι Ρωμαίοι που κυνηγούσαν τους Εβραίους γιατί πίστευαν πως είναι κατώτεροι λόγω θρησκείας δεν μπορούμε να τους πούμε ρατσιστές. Για τότε ήταν φυσιολογικό να κάνουν ό,τι έκαναν. Οι τότε πεποιθήσεις ήταν τελείως διαφορετικές με τις δικές μας. Αν γίνει κάτι παρόμοιο στις μέρες μας θα θεωρηθεί ρατσιστικό Αναφορά: 94.65.252.235 16:50, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Δεν αναφέρει κάτι από τα παραπάνω το λήμμα, η αναφορά δεν αφορά το λήμμα, αλλαγή σε απορρίφθηκε. 08:56, 19 Ιουνίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 4-3-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Θα έπρεπε να γράψετε και τι οθεί τους σημερινούς ανθρόπους στον Ρατσισμό Αναφορά: Ναρντίν Αμπντέλ Μαλάκ 188.4.65.21 13:07, 4 Μαρτίου 2017 (UTC)

Κλείδωμα[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ μόνιμη κλείδωση του λήμματος (ευαίσθητο ζήτημα, πολύ μεγάλη κίνηση). ΕρΚιλλ (συζήτηση) 23:22, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Αν κρίνω από τον έλεγχο του ιστορικού, το 2017 είχε μόνο 2 αλλαγές. Δεν πρόκειται δηλαδή για λήμμα με μεγάλη κίνηση αλλαγών. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 09:52, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)