Συζήτηση:Πολιορκία της Μιλήτου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εξαίρετο, καλό θα ήταν να είχαμε και ένα χάρτη που να δείχνει τη Μίλητο, τη διαδρομή του Μεγαλέξανδρου και αν χρειάζεται τίποτα άλλο.--Focal Point 19:21, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Υπό κατασκευήν, αν και δεν είναι εύκολο! --Ttzavaras 19:46, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Έχω κάπου μια σειρά χαρτών που δεν έχω ανεβάσει (ή έχω ανεβάσει;). --Geraki Επίθεση! 19:56, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Αν έχεις τέτοια σειρά πες το να μη κάθομαι να φτιάχνω!! --Ttzavaras 20:00, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Κάτσε να την βρω πρώτα, μπορεί να μην σου αρέσουν και να φτιάξεις καλύτερους χάρτες. SFriendly.svg --Geraki Επίθεση! 20:18, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)


Τελικά δεν είχα ανεβάσει τίποτε. Βασικά είναι ημιτελείς, είχα σκοπό να τους βάλω στο άρθρο Αλέξανδρος ο Μέγας παράλληλα με το αντίστοιχο κείμενο.

Alexander III Pella-Halicarnasse-el.png Alexander III Alikarnassos-Issos.png Alexander III Issos-Babylon.png

Μπορώ να συνεχίσω στο ίδιο στυλ. Αξίζει, ή θα κάνεις κάτι καλύτερο; --Geraki Επίθεση! 20:43, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

πολύ ωραίο. Παρακαλώ συνεχίστε. Αν είναι δυνατόν στην διαδρομή να προστεθούν εκτός από τα γεωγραφικά στοιχεία και οι χρονολογίες των βασικών σταθμών. --Μυρμηγκάκι 20:51, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

wowwwwww και τι καθόμαστε; --Focal Point 20:59, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Για να κάνω κάτι καλύτερο θα χρειαζόμουν... μήνα! Επίθεση! --Ttzavaras 22:14, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Μέγας[επεξεργασία κώδικα]

Στο κειμενάκι «Αλέξανδρου Γ' του Μακεδόνα (του Μεγάλου Αλεξάνδρου)», έκρινα σκόπιμη την προσθήκη «(του Μεγάλου Αλεξάνδρου)» γιατί καλό το βικι-ουδέτερο στυλ, η ονομασία όμως με το όνομα Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών είναι ακατανόητη στον κόσμο, νομίζω.--Focal Point 22:46, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Εγώ είμουνα που έκρινα ότι δεν είναι σκόπιμο, όχι τόσο για λόγους ουδετερότητας αλλά γιατί μου φαίνεται υπερβολική επανάληψη, υπάρχει ο μπλε σύνδεσμος για όποιον δεν καταλάβει είτε από το όνομα είτε απο τα συμφραζόμενα για ποιον Αλέξανδρο πρόκειται! Υπερβολικό βρίσκω και το «των Περσών» αλλά όσο δεν είναι μπλε ο σύνδεσμος δεν τολμώ να το αφαιρέσω. Αν το άλλαζες σε Μέγας Αλέξανδρος δεν θα είχα πρόβλημα (όχι τόσο τουλάχιστον ώστε να προβώ σε αναίρεση) αλλά η επεξήγηση μου φάνηκε υπερβολική. Δεν μπορώ να διανοηθώ πόσο θα πλατιάσουν όλα τα άρθρα αν αρχίσουμε τέτοιου είδους επεξηγήσεις στο καθένα. Όποιος δεν το ξέρει ας το μάθει με ένα κλικ! Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός μας ως εγκυκλοπαίδεια, και αυτή ειναι η ευκολία του (ή και μαγεία) του wiki! Εντελώς φιλικά --Egmontaz συζήτηση 23:10, 10 Ιουλίου 2009 (UTC)

Δεν έχει σημασία ποιος ήταν. Αντιλαμβάνομαι τον επιστήμονα-χρήστη που το έγραψε, ότι θέλει να είναι ακριβής και σεβόμενος αυτό, δεν το άλλαξα. Σεβόμενος όμως και τον καθένα που θέλει να μάθει το θέμα, πρέπει να του πούμε το μυστικό, ότι ο Άλεξ ο Γ είναι ο Μέγας. Πρέπει δε να του πούμε ότι και η αυτοκρατορία των Αχεμαινιδών είναι η αυτοκρατορία των Περσών. Δε θέλω να κρύψω το σωστό, επιστημονικά, όνομα, αλλά δε θα ήθελα να παίζουμε και κρυφτούλι. Δεν επιμένω, όμως, σκεφτείτε όσοι διαβάζετε εδώ και αποφασίστε.--Focal Point 07:55, 11 Ιουλίου 2009 (UTC)

Συμφωνώ με Focal. Ιδιαίτερα οι πολύ νεαροί αναγνώστες δεν είναι σε θέση να κάνουν αυτούς τους διαχωρισμούς. --Ttzavaras 09:37, 11 Ιουλίου 2009 (UTC)
Νομίζω ότι είστε λίγο υπερβολικοί. Ανάμεσα σε κάτι κατανοητό σε έναν ακαδημαικό και κάτι κατανοητό σε ένα 6χρονο που μόλις έμαθε να διαβάζει υπάρχουν και άλλες λύσεις. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε εγκυκλοπαίδεια και όχι παιδική εγκυκλοπαίδεια. Τα όρια της «κατανοητότητας» δεν έχουν όρια μόνο προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω, αλλιώς από σεβασμό στους μικρούς μας φίλους το άρθρο για το σεξ θα έπρεπε να αρχίζει με μελισσούλες και λουλουδάκια. Υπάρχουν τα συμφραζόμενα και οι μπλε σύνδεσμοι. Σκοπός της εγκυκλοπαίδειας είναι και να μαθαίνει νέα πράγματα και να προτρέπει (προκαλεί) την αναζήτηση. Αν σε κάθε όρο πέφτει από δίπλα η παρένθεση (είναι ο τάδε, ή ο τάδε η το άλλο) για ψύλλου πηδημα θα χαθεί και η αισθητική και η ουσία. Για τους Πέρσες απάντησα, αν ήταν μπλε θα το έβγαζα. --Egmontaz συζήτηση 12:51, 11 Ιουλίου 2009 (UTC)
Φίλε Egmontaz θα ήθελα πολύ να ήμουν υπερβολικός, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Και δεν αναφέρομαι σε εξάχρονα, αλλά σε δεκαπεντάχρονα (και βάλε) παιδιά - αναγνώστες μας... --Ttzavaras 13:02, 11 Ιουλίου 2009 (UTC)
Αν δεν έρθουν γρήγορα ενισχύσεις να λύσουν την πολιορκία μου και να σας πετάξουμε στη θάλασσα παραδίνομαι SMocking.gif --Egmontaz συζήτηση 13:08, 11 Ιουλίου 2009 (UTC)