Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση:Περικλής

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άστέρι προβεβλημένου λήμματος
Άστέρι προβεβλημένου λήμματος
Αυτό το λήμμα έχει αναγνωρισθεί ως προβεβλημένο λήμμα βάσει των κριτηρίων των λημμάτων υποψήφιων προς προβολή.
Αυτό το λήμμα έχει παρουσιαστεί ως επιλεγμένο λήμμα στην Κύρια Σελίδα.
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Προβεβλημένο λήμμα Προβεβλημένο Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως προβεβλημένο λήμμα κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαία Ελλάδα», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Προβεβλημένο λήμμα Προβεβλημένο Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Αξιόλογο κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Επιχείρηση Αττική Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αττική», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης των θεμάτων που αφορούν την Αττική από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Προβεβλημένο λήμμα Προβεβλημένο Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης ΑΑ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αυτό το λήμμα παρουσιάστηκε στην Κύρια σελίδα της Βικιπαίδειας ως επιλεγμένο λήμμα στις 05 Φεβρουαρίου 2013.


Αφού το έφτιαξα, μια και ήταν στο προτεινόμενα, είδα ότι υπήρχε και άλλο άρθρο Περικλης χωρίς τον τόνο και το ενσωμάτωσα εδώ. Pls αν υπάρχει οποιαδήποτε αντίρρηση να τεθεί, για να διαγράψουμε ένα από τα δύο--Kalogeropoulos 11:48, 2 Ιουν. 2005 (UTC)

Γιατί να το διαγράψουμε; Γιατί να μην το κάνουμε ανακατεύθυνση; --Diderot 11:56, 2 Ιουν. 2005 (UTC)

Γιατί θα υπάρχουν δύο διαφορετικά άρθρα. Δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση--Kalogeropoulos 12:01, 2 Ιουν. 2005 (UTC)

Δεν εννοώ αυτό. Αυτό που λέω είναι, αφού συγχωνευθούν τα δύο άρθρα, να μείνει το άτονο ως ανακατεύθυνση, αντί να διαγραφεί εντελώς. --Diderot 12:09, 2 Ιουν. 2005 (UTC)

Τα συγχώνευσα--Kalogeropoulos 12:19, 2 Ιουν. 2005 (UTC)

Θα ηθελα να θεσω υπ' οψιν σας οτι το αγγλικο αρθρο Pericles ειναι Featured στην αγγλικη wikipedia. Την μεριδα του λεοντος την εχει ενας πατριωτης στην δουλεια που εγινε, και εγω απλως συνεβαλλα λιγο ως προς την γλωσσα κυριως. Θα ηταν χρησιμο ισως να μεταφρασετε το αρθρο στα ελληνικα κ να προχωρησετε σε συγχωνευση των δυο, γιατι ειναι πραγματι μια εξαιρετικη δουλεια. Αν μη τι αλλο, ριχτε μια ματια. 194.219.40.75 20:10, 29 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γνωρίζω ότι ο Περικλής είναι γνωστός απλά ως "Περικλής", αλλά αν δούμε τις εικόνες, διαπιστώνω ότι το όνομα με το οποίο τον αποκαλούσαν ήταν "Περικλής Ξανθίππου". Δε θα φτάσω στο σημείο να προτείνω μετακίνηση του άρθρου, αφού σε εμάς είναι γνωστός απλά ως Περικλής, αλλά ίσως θα πρέπει να αναφέρεται στην εισαγωγή του άρθρου.--Focal Point 07:55, 3 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Μικρή κριτική

[επεξεργασία κώδικα]

Χαώδες κείμενο, με αδόκιμη διατύπωση σε πολλές περιπτώσεις, συζητήσιμες απόψεις και χτυπητά λάθη (Χολαργέος, Οιενιάδα, τριήρεως, κάποια απ’ αυτά). - Το ότι ο Θουκυδίδης «κατέγραψε» τον Επιτάφιο, όπως αναφέρεται κάτω από τα σχετικά αποσπάσματα, είναι μια πολύ τολμηρή άποψη. Η κρατούσα είναι ότι τον έγραψε.
Αλλά όλα αυτά συγχωρούνται. Εκείνο που δεν συγχωρείται είναι οι εξής καταχωρίσεις στις Δευτερεύουσες πηγές :

  • Kakridis, Ioannis Th. (1993). Interpretative Comments on the Pericles' Funeral Oration. Estia (in Greek).
  • Paparrigopoulos, Konstantinos (-Karolidis, Pavlos)(1925), History of the Hellenic Nation (Volume Ab). Eleftheroudakis (in Greek).
  • Vlachos, Angelos (1992). Remarks on Thucydides' History of the Peloponnesian War (Α΄-Δ΄). Volume I. Estia (in Greek).
  • Vlachos, Angelos (1974). Thucydides' bias. Estia (in Greek).

Για ποιους μπήκαν αυτές οι καταχωρίσεις σ’ ένα λήμμα στην Ελληνική ; Γιατί δεν έκανε τον κόπο ο συντάκτης να....εξελληνίσει τα ελληνικά ονόματα ; Ignoto (συζήτηση) 00:28, 2 Ιουλίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο 16-1-2018

[επεξεργασία κώδικα]
Κατάσταση: έγινε

Στην πρώτη παράγραφο του λήμματος το όνομα του Περικλή έχει αλλάξει σε Πασικλής, το οποίο είναι ένα προφανές λάθος και μπορεί να έχει γίνει σκοπίμως. Καθώς υπάρχουν και άλλες αναφορές σε αυτό το όνομα στη συνέχεια της παραγράφου. Αναφορά: 141.237.219.221 20:46, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έχει διορθωθεί, αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 10:10, 22 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]