Συζήτηση:Παρθενώνας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαία Ελλάδα», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαιολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαιολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

επέκταση[επεξεργασία κώδικα]

κάποιος να το αναπτύξει αν είναι δυνατο ? ασχολούμαστε με τρίχιες και αφήσαμε τα πιο σημαντικά - Gavrilis Νομίζω πως πρέπει να μεταφερθεί το θέμα στην κατηγορία της ΙστορίαςOdysseus_nemo

Αν θέλεις να προσθέσεις και την ιστορία βάλτη. Τις άλλες κατηγορίες μην τις πειράξεις pls--ΗΠΣΤΓ 00:52, 5 Μαρτίου 2006 (UTC)

Φίλε δεν βλέπω για ποιο λογο να βρίσκεται στην μυθολογία. Εκτός και αν υπάρχει μύθος σχετικός με αυτήν, οπότε να μπει αυτός στην θέση της. Odysseus_nemo


Μερικές προτάσεις, ορολογία[επεξεργασία κώδικα]

  • Μήπως το «ομομάρμαρος» είναι τυπογραφικό λάθος αντί για «ολομάρμαρος»;
  • Η ζωφόρος περιέβαλε το ναό: το σωστό είναι ότι η ζωφόρος περιέτρεχε το σηκό, όπως αναφέρεται λίγες γραμμές πιο πάνω στο άρθρο.
  • Στο εσωτερικό υπήρχε δωρική κιονοστοιχία σχήματος «Π» σε δύο ορόφους. Aυτό το είδος κιονοστοιχίας ονομάζεται «δίτονη κιονοστοιχία». Πρβλ. το Ναό της Αφαίας στην Αίγινα, με σχέδιο.
  • Στις αρχιτεκτονικές εκλεπτύνσεις μπορεί να προστεθεί η «έντασις», δηλ. ένα ελαφρό «φούσκωμα» των κιόνων, που αποδίδει οπτικά το γεγονός ότι οι κίονες σηκώνουν μεγάλο βάρος.
  • Στη λεζάντα της πρώτης φωτογραφίας φαίνεται απλά η γωνία του Παρθενώνα που βλέπει κανείς μόλις περάσει τα Προπύλαια και μπει στην Ακρόπολη. Από την Πνύκα φαίνεται ο Παρθενώνας έτσι (βλ. αγγλική Wikipedia):
    The Parthenon seen from the hill of the Pnyx to the west. Location 23°43'35.69"E 37°58'17.39"N

User:Philologus (ξέχασε να υπογράψει).


Αγαπητέ Φιλόλογε, παρακαλώ διάβασε το Βικιπαίδεια:Μη διστάζετε και όρμα σε αλλαγές στο παρόν άρθρο και σε όλα τα άλλα. Ακόμη και κάποιος ενοχληθεί, τελικά το σύστημα δουλεύει καλύτερα. Εσύ είσαι ο συντάκτης όσο και ο κάθε άλλος είτε είσαι ειδικός είτε άσχετος. Πολύ περισσότερο δε, που μόνο άσχετος δεν είσαι....--FocalPoint Συζήτηση 13:23, 11 Ιουνίου 2006 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 23:47, 24 Αυγούστου 2009 (UTC)

Αφαιρέθηκε εντελώς, μια που δεν βρήκα τη σελίδα ούτε στο archive.org. Μάριος Ζηντίλης 19:32, 25 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Διόρθωση φραστικού λάθους[επεξεργασία κώδικα]

Η τελευταία φράση στο κεφάλαιο "Η παγκοσμιότητα του μνημείου" εμπεριέχει αντίφαση. Δεν μπορεί κάτι να επηρέασε <λίγο - πολύ σημαντικά>. Το ορθό είναι να πει ή να γράψει κανείς ότι κάτι επηρέασε σημαντικά ή ότι δεν είχε σημαντική επιρροή.