Συζήτηση:Μιχάλης Μπεζεντάκος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Φίλε Istoria 1944 (συζήτηση) γιατί η άλλη εκδοχή (δολοφονία του Μπεζεντάκου) είναι επικρατέστερη; Πώς τεκμηριώνεται; Από ένα άρθρο στην Αυγή που είναι χωρίς καθόλου πηγές. Θέλω να σε πληροφορήσω ότι την εκδοχή για το θάνατο του Μπεζεντάκου στην Ισπανία την αποδέχθηκε και η οικογένεια του (η αδερφή του που δεν ήταν μέλος του ΚΚΕ).

Επίσης το 1968 στην 10η ολομέλεια του ΚΚΕ που αποκαταστάθηκε η μνήμη 13 μελών του ΚΚΕ δεν ήταν το όνομα του Μπεζεντάκου. Επειδή ασχολούμαι με τα του ΚΚΕ την περίοδο 1918-1940 και τους εξαφανισμένους έλληνες κομμουνιστές στην ΕΣΣΔ την περίοδο των σταλινικών εκκαθαρίσεων, ειδικά για τον Μπεζεντάκο δεν έχω καθόλου πειστεί για τη δολοφονία του. Το ότι φυλακίστηκε γιατί κάποτε ήταν τροτσκιστής και τον βρήκε κάποιος άλλος έλληνας σε κάποια φυλακή στην ΕΣΣΔ, λίγο πριν πεθάνει, το αναφέρει μόνο ο Σταυρίδης στα "Παρασκήνια του ΚΚΕ" χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, πράγμα που κάνει με άλλους πχ με τον Γιώργο Κολοζώφ.

Ας κρατήσουμε την πρέπουσα ουδετερότητα σε τέτοια θέματα.

Φιλικά Sotiris 67 (συζήτηση) 14:40, 12 Ιουλίου 2014 (UTC)[απάντηση]


Δέχομαι τη κριτική σου, θα το ψάξω, αν βρω κάτι παραπάνω τότε θα επανέλθω.Istoria1944 (συζήτηση) 07:44, 14 Ιουλίου 2014 (UTC)[απάντηση]