Συζήτηση:Ζαΐρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Υπάρχει και το Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στο οποίο πηγαίνει η ανακατεύθυνση Ζαΐρ. Χρειάζεται συγχώνευση ή το παρόν άρθρο να αναφέρεται μόνο στην περίοδο που η χώρα ονομαζόταν Ζαΐρ.--FocalPoint Συζήτηση 10:17, 3 Μαρτίου 2007 (UTC)

Καλό είναι να μείνει το Ζαΐρ, αρκεί να γίνει διευκρίνηση οτι αφορά την περίοδο του Μομπούτου--Adolapts 16:02, 13 Απριλίου 2007 (UTC)

Pictogram voting keep.svg Έγινε.. Αφαίρεσα τελείως τα κομμάτια για τη γλώσσα, τον πληθυσμό και την οικονομία. Προφανώς αναφέρονταν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όμως δεν παρείχαν πηγές και δε θεώρησα σκόπιμο να τα μεταφέρω. Ίσως να είναι και ανεπίκαιρα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί περαιτέρω ας ανατρέξει στο ιστορικό του άρθρου --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-14:24, 22 Οκτωβρίου 2007 (UTC)


Θεωρώ πολύ κακή και αδόκιμη πρωτοτυπία να υπάρχουν δύο άρθρα για την ίδια χώρα ανάλογα με την ονομασία της, δηλαδή την ιστορική περίοδο. Η "παρένθεση" Ζαΐρ επί διακυβέρνησης Μομπούτου αξίζει σαφώς μιας ξεχωριστής παραγράφου (και την έχει!) στο λήμμα της χώρας, αλλά επ' ουδενί ένα ξεχωριστό λήμμα. Να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας? Ξεχωριστά άρθρα για: ΦΥΡΟΜ - Βόρεια Μακεδονία, Νότια Ροδεσία - Ζιμπάμπουε, Ανατολικό Πακιστάν - Μπαγκλαντές, Άνω Βόλτα - Μπουρκίνα Φάσο κλπ.? Πώς σας φαίνεται?
ΠΡΟΤΑΣΗ: Μόνη αποδεκτή λύση για μένα θα ήταν η άμεση ενσωμάτωση, με τον παρόντα τίτλο να παραμένει ως ανακατεύθυνση. --MedMan (συζήτηση) 09:09, 18 Αυγούστου 2019 (UTC)

Σε πρώτη φάση συμφωνώ με το MedMan. Θα ήθελα όμως να ακούσω και την επιχειρηματολογία άλλων Βικιπαιδιστών.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:07, 24 Αυγούστου 2019 (UTC)