Συζήτηση:Εγνατία Οδός

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στο λήμμα "Εγνατία Οδός" αφαίρεσα την τελευταία παράγραφο, γιατί τα ατυχήματα που αναφέρονται με τις αρκούδες, δεν αφορούν την Εγνατία Οδό, αλλά τον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας "Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή".

Ο συγκεκριμένος Κάθετος Άξονας δεν είχε χαρακτηριστεί ποτέ σαν βιότοπος της καφέ αρκούδας και, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, είναι υπό κατασκευή, άρα δεν είναι όλος περιφραγμένος. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη KONTZOGLOU (συζήτησησυνεισφορά) 11:30, 10 Απριλίου 2013 (UTC).[απάντηση]

Η Εγνατία οδός επίσημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1994. Ανεπίσημα όμως μερικά κομμάτια πχ παράκαμψη Ξάνθης και Καβάλας, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται από το 1990. Φαίνονται από αεροφωτογραφίες του εθνικού κτηματολογίου. Το κομμάτι από το Κλειδί μέχρι την Βέροια προϋπήρχε από την δεκαετία του 60 απλά το αναβάθμισαν σε αυτοκινητόδρομο την περίοδο 2001 με 2004ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 188.4.128.166 (συζήτησησυνεισφορά) .

Η ΒΠ δεν είναι η κυρά Κατίνα. Για να επιβεβαιωθεί η πηγή σου χρειάζεται να είναι από site, βιβλίο ή περιοδικό. Και οι Α/Φ δεν είναι εύκολα προσβάσιμες. Προτείνω να δώσεις link για την πηγή σου. Απλά να το λες ο άλλος δεν μπορεί να ξέρει--JTE Dimandix (συζήτηση) 11:02, 25 Οκτωβρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

http://gis.ktimanet.gr/wms/apr1/ Εδώ μπορείς να βρεις αεροφωτογραφίες ακόμα και δεκαετίας του 30. Προσοχή ορισμένες φωτογραφίες δεν φορτώνονται.