Συζήτηση:Δρύπη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

berry = ράγα ;[επεξεργασία κώδικα]

@Dimitra Rekka: Όταν αναφέρεται η λέξη berry στην συγκεκριμένη αγγλική βιβλιογραφία στην οποία βασίζεται και το λήμμα, μήπως εννοείται ο βοτανικός όρος «ράγα»; --Kupirijo (συζήτηση) 08:40, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Kupirijo: Το πρόβλημα είναι ότι αν γράψετε τη λέξη "ράγα" στην Ελληνική Βικιπαίδεια (σήμερα που γράφω αυτό το σχόλιο) θα σας κάνει ανακατεύθυνση στη σελίδα "καρπός". Όπως γνωρίζετε, άλλο ο καρπός (fruit στα αγγλικά), άλλο η ράγα (berry στα αγγλικά). Κάποιος ίσως θα έπρεπε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή σελίδα για τον βοτανικό όρο «ράγα». Πάντως, ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση και θα αλλάξω τη λέξη στα ελληνικά (την οποία τώρα έχω σε παρένθεση στα αγγλικά) όταν υπάρξει η αντίστοιχη Ελληνική σελίδα για να τη συνδέσω. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να την "κοκκινήσω", μιας και η συγκεκριμένη λέξη έχει λάθος σύνδεσμο ανακατεύθυνσης. --Dimitra Rekka (συζήτηση) 01:19, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Dimitra Rekka: Εγώ είχα δημιουργήσει παλιά την σελίδα Ράγα (βοτανική) ( https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%A1%CE%AC%CE%B3%CE%B1_(%CE%B2%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE)&redirect=no ) και έφτιαξα ανακατεύθυνση στον λήμμα Καρπός, αφού είναι είδος καρπού και αναφέρεται στο άρθρο αυτό. Αν πράγματι το άρθρο της δρύπης που έγραψες, αναφέρεται στον βοτανικό όρο της ράγας (berry (botany)) και όχι στα μούρα τότε δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. --Kupirijo (συζήτηση) 11:19, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)

Η καρύδα στα Ανακαρδιοειδή;[επεξεργασία κώδικα]

@Dimitra Rekka: Στο άρθρο αναφέρονται μία σειρά από ανακαρδιοειδή είδη. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρεται και η καρύδα. Σε ποιο είδος καρύδας αναφέρεται; Μήπως αυτό είναι τυπογραφικό λάθος; --Kupirijo (συζήτηση) 08:45, 3 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Kupirijo: Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση του λάθους, το οποίο μόλις διόρθωσα, μιας και η καρύδα ανήκει στην οικογένεια των Φοινικοειδών. Καλή συνέχεια. --Dimitra Rekka (συζήτηση) 00:49, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)

@Dimitra Rekka: Εγώ ευχαριστώ που χάρη σε εσένα έχουμε άρθρο για τη δρύπη. Τι επακολουθεί; Η «ράγα» μήπως; 😀

@Kupirijo: Δημιούργησα τη σελίδα Μακία βλάστηση - αν θες ρίξε μια ματιά μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι. Σκεφτόμουνα κάποιο φυτό που δεν έχει σελίδα από αυτά που είναι "κοκκινισμένα". Ήδη δημιούργησα τη σελίδα για την κουμαριά. --Dimitra Rekka (συζήτηση) 16:00, 9 Ιουλίου 2020 (UTC)