Συζήτηση:Δημήτριος Αθ. Τερζάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σωστά να γίνει συγχώνευση αλλά γιατί υπό τον τίτλο Δημήτριος Αθ. Τερζάκης και όχι Δημήτριος Τερζάκης;--Diu (συζήτηση) 05:50, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

@Diu: Για να ξεχωρίζει από τον εγγονό του, το γνωστό Ελληνογερμανό συνθέτη Δημήτρη Τερζάκη. Κανονικά θα έπρεπε να μετακινηθεί το αρχικό λήμμα Δημήτριος Τερζάκης. Προσφανώς ο Lemur12 μπερδεύτηκε με τη συνωνυμία και δεν πρόσεξε ότι υπήρχε λήμμα για αυτόν, γιατί στην αρχική σελίδα αποσαφήνισης ο σύνδεσμος για το λήμμα του πολιτικού είχε μπει από παραδρομή στο συνθέτη. Μετά τη συγνώνευση, η σελίδα Δημήτριος Τερζάκης να γίνει αποσαφήνιση των δύο. Αν συγχωνευτεί ως "Δημήτριος Τερζάκης", επειδή είναι το αρχαιότερο λήμμα, τότε το μπέρδεμα με το συνθέτη Δημήτρη Τερζάκη είναι δεδομένο. Τέλος πάντων, ας αποφασιστεί ό,τι νομίζετε για καλύτερο, υπό το πρίσμα και της μελλοντικής δημιουργίας λήμματος για το συνθέτη, αλλά και ότι ο συνθέτης είναι πολύ γνωστότερος. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 18:18, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)
Α μάλιστα. Δεν γνώριζα περί του εγγονού του.--Diu (συζήτηση) 21:51, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)
Μόλις έφτιαξα το λήμμα του εγγονού, Diu. ——Chalk19 (συζήτηση) 22:35, 3 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)
Ίσως θα ήταν κατατοπιστικότερος για τον αγνώτα αναγνώστη ο τίτλος "Δημήτριος Τερζάκης (πολιτικός)" ; cc @Chalk19: @Diu: Ασμοδαίος (συζήτηση) 16:47, 4 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)
Aγαπητέ Ασμοδαίε μια επιπλέον σελίδα ανακατεύθυνσης (εξαιτίας της μετακίνησης στο λήμμα που προτείνεις) δε νομίζω πως θα βοηθήσει σε κάτι. Όποιος/α πάει στο λάθος λήμμα, θα διαβάσει τις "άλλες χρήσεις" και θα καταλάβει αμέσως. Αν οδηγηθεί στο "Δημήτριος Τερζάκης", αυτό μετά τη συγχώνευση θα γίνει σελίδα αποσαφήνισης, οπότε πάλι θα ενημερωθεί κατάλληλα. ——Chalk19 (συζήτηση) 23:07, 4 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)
Ευχαριστώ για την απάντηση, Chalk19. Εκείνο στο οποίο εκτιμώ ότι θα βοηθούσε η μετακίνηση που προτείνω είναι ότι θα καθιστούσε τον τίτλο του λήμματος χρήσιμο για τον αναγνώστη από άποψη πληροφοριακή και θα ικανοποιούσε το κριτήριο της ακρίβειας στην ονοματοδοσία των σελίδων. Δεδομένου ότι (α) δεν έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπως εκείνη του λήμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία και οι δύο συνονόματοι έχουν την ίδια ιδιότητα, ώστε να μην μπορεί η αναγνώστρια της εγκυκλοπαίδειας να τους διακρίνει με βάση αυτή, και (β) το πατρώνυμο δε φαίνεται να είναι χρήσιμο ως προς αυτό το σκοπό, νομίζω ότι η αποσαφήνιση με παράθεση της ιδιότητας εντός παρένθεσης είναι προτιμότερη, ώστε ο τίτλος να προσδιορίζει επακριβώς το πρόσωπο που αποτελεί το αντικείμενο του λήμματος -- δες π.χ. το πώς γίνεται η αποσαφήνιση για τους John Quested, που χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα στην αγγλική πολιτική περί ονοματοδοσίας σε περίπτωση ανάγκης αποσαφήνισης του λήμματος. Ασμοδαίος (συζήτηση) 15:35, 8 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)
@Ασμοδαίος: Kάνετε όπως κρίνετε καλύτερα. Το σκεπτικό σας είναι ισχυρό. ——Chalk19 (συζήτηση) 15:40, 8 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

update: Μετάφερα το περιεχόμενο στο Δημήτριος Τερζάκης (πολιτικός) Cinadon36μίλαμου 16:05, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)