Συζήτηση:Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Φίλε "περί των ποδοσφαιρικών τεκταινομένων διατρίψας και ασχολούμενος" μην σβήνεις συνεχώς πράγματα που δεν σου αρέσουν. Το ότι ο παππούς του Διαμαντή ήταν συμπολεμιστής του Οδυσσέα Ανδρούτσου είναι πραγματικότητα. Αν τώρα αυτό καταγράφεται σε blog δεν είναι μεμπτό, δεν είναι ανοίκειο ούτε ασύνηθες και μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιείται σαν πηγή.

Τώρα η νεοκαθαρεύουσα που χρησιμοποιείς "πτωχή" αντί για "φτωχή" δείχνει τουλάχιστον περίεργη. Το κείμενο που εγώ καθ΄ολοκληρίαν έγραψα είναι γραμμένο στη νεοελληνική. Δεν μπορεί να μπαίνει σαν τσόντα η λέξη "πτωχή".

Πάντως έστω και τώρα χαίρομαι που έμαθες διαβάζοντας στο παρόν λήμμα για τoν σταυραετό της Ρούμελης τον αξέχαστο Καπετάνιο Διαμαντή, τον αντάρτη πρότυπο, κατά τον δάσκαλο Βασίλη Αποστολόπουλο που τον έζησε από κοντά.

Αγαπητέ ανώνυμε.[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ ανώνυμε, πρέπει να σου επισημάνω κάποια πραγματάκια:

1. Είναι αλήθεια πως κατά τα πρώτα χρόνια που έγραφα στη Βικιπαίδεια είχα ασχοληθεί πάρα πολύ με θέματα που αφορούσαν το ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό. Επίσης, αυτό δεν μου αναιρεί το δικαίωμα να συνεισφέρω και σε άλλα θέματα ( όπως π.χ. θέματα Ιστορίας που είναι μαζί με το ποδόσφαιρο η αδυναμία μου ). Πάντως βλέπω ότι δεν μπήκες στον κόπο να δεις και την υπόλοιπη συνεισφορά μου στη Βικιπαίδεια την οποία θεωρώ ως σημαντικότερη.

2. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τα ιστολόγια. Άλλωστε διαθέτω και ο ίδιος ( και μάντεψε είναι ιστολόγιο Ιστορίας και όχι ποδοσφαίρου ). Όμως δυστυχώς είναι ζήτημα πολιτικής της Βικιπαίδειας.

3. Δεν καταλαβαίνω τα περί νεοκαθαρεύουσας. Μήπως θα έπρεπε να γράφω αντί για Οκτώβριος π.χ. Οχτώβρης; Τι να κάνουμε, στο σχολείο ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση και έχω μια αδυναμία στην ελληνική γλώσσα.

4. Αναφορές περί «τσόντας» δεν επιτρέπονται στη Βικιπαίδεια και συνήθως τιμωρούνται ( αν δηλαδή ήσουν εγγεγραμμένος/η ως μέλος θα είχες πιθανότατα υποστεί κυρώσεις ).

5. Ασχολούμαι εμπεριστατωμένα με την Ιστορία της δεκαετίας του 1940 από το 2009, οπότε σιγά μην περίμενα από εσένα να μάθω για «τον σταυραετό της Ρούμελης( sic )» Διαμαντή. Pavlos1988 (συζήτηση) 17:32, 15 Ιανουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Pavlos1988[επεξεργασία κώδικα]

Να σου επισημάνω κι εγώ κάτι:

1. Εγώ, όντας μεγαλύτερος από εσένα, απόφοιτος της 1ης Δέσμης, καθηγητής μαθηματικών στο επάγγελμα, έχω από παιδί (παιδιόθεν) μια λατρεία για την ελληνική γλώσσα αλλά και για την Ιστορία. Επίσης ως αθλητής ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα και για αθλητικά και ποδοσφαιρικά θέματα.

2. Γιατί διαγράφεις συνεχώς το ότι ο προπάππος του Διαμαντή ήταν συμπολεμιστής του Οδ. Ανδρούτσου; Αυτό δεν θεωρείται βανδαλισμός στα της Βικιπαίδειας με συνέπεια να υποστείς κυρώσεις;

3. Θερμή παράκληση: μην ξανασβήσεις τα του Λουκά Αλεξάνδρου. Αν θεωρείς ότι δεν ισχύουν κατά την πολιτική της Βικιπαίδειας θέσε τις πηγές κλπ κλπ.

4. Τα περί "τσόντας" που αναφέρω είναι στο ελληνικό γλωσσικό είθισται (γλωσσική κουλτούρα) το παράταιρο, το αταίριαστο και όχι βέβαια πορνό ταινία.

5. Απορία μου προκαλεί το γεγονός ότι απεχθάνεσαι κάθε τι το πηγαία λαϊκό όπως Σταυραετός, Ρούμελη, ανταριασμένος, κλεφτουριά κλπ.

Αυτά.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από ψευδώνυμα ονομάζομαι Σωτήρης Γκουντουβάς.

Αγαπητέ Pavlos1988[επεξεργασία κώδικα]

Να σου επισημάνω κι εγώ κάτι:

1. Εγώ, όντας μεγαλύτερος από εσένα, απόφοιτος της 1ης Δέσμης, καθηγητής μαθηματικών στο επάγγελμα, έχω από παιδί (παιδιόθεν) μια λατρεία για την ελληνική γλώσσα αλλά και για την Ιστορία.

2. Γιατί διαγράφεις συνεχώς το ότι ο προπάππος του Διαμαντή ήταν συμπολεμιστής του Οδ. Ανδρούτσου; Αυτό δεν θεωρείται βανδαλισμός στα της Βικιπαίδειας με συνέπεια να υποστείς κυρώσεις;

3. Θερμή παράκληση: μην ξανασβήσεις τα του Λουκά Αλεξάνδρου. Αν θεωρείς ότι δεν ισχύουν κατά την πολιτική της Βικιπαίδειας θέσε τις πηγές κλπ κλπ.

4. Τα περί "τσόντας" που αναφέρω είναι στο ελληνικό γλωσσικό είθισται (γλωσσική κουλτούρα) το παράταιρο, το αταίριαστο και όχι βέβαια πορνό ταινία.

5. Απορία επίσης μου προκαλεί το γεγονός ότι απεχθάνεσαι κάθε τι το πηγαία λαϊκό όπως Σταυραετός, Ρούμελη, ανταριασμένος, κλεφτουριά κλπ.

Αυτά.

1. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το γενεαλογικό δέντρο του Διαμαντή. Απλά: α) ιστολόγια ( π.χ. Κόκκινος Φάκελος, Ε- Μοριάς κλπ ) καλώς ή κακώς δεν αποτελούν αποδεκτές πηγές από τη Βικιπαίδεια οπότε εγώ δεν κινδυνεύω να κατηγορηθώ για βανδαλισμό. Από την άλλη, αν μπει ως πηγή αντί για τα ιστολόγια αυτά, μια παραπομπή από κάποιο βιβλίο που αναφέρει αυτή την πληροφορία τότε δεν υπάρχει λόγος για να προβώ εγώ ή κάποιος άλλος χρήστης σε διαγραφή αυτών των πληροφοριών.

2. Όντως, στον γραπτό και προφορικό λόγο εκφράσεις σαν αυτές που αναφέρετε ( αλλά και άλλες ) δεν μου αρέσουν, τις θεωρώ παρωχημένες. Όμως, το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ αλλά το τι επιβάλουν οι κανόνες της Βικιπαίδειας περί ουδετερότητας.

3. Προσωπικά, δεν θέλω να εκθέτω προσωπικά μου στοιχεία στο διαδίκτυο. Άμα διαθέτετε κάποιο μέηλ μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να σας αναφέρω και το δικό μου όνομα. Pavlos1988 (συζήτηση) 22:18, 15 Ιανουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Pavlos1988[επεξεργασία κώδικα]

Εξακολουθείς να σβήνεις τα του Λουκά Αλεξάνδρου, πράγμα που δεν σε τιμά. Οι παραπομπές σε αυτό το αναμφισβήτητο γεγονός τώρα είναι από βιβλίο δημοσιευμένο (Γιώργος Ματζώρος) που είναι αποδεκτές και όχι από ιστοτόπο. Ελπίζω να μην συνεχίσεις να βανδαλίζεις το λήμμα.

Επίσης το "Δείτε επίσης" μην συνεχίζεις να το σβήνεις. Έχει δύο αναφορές από την εφημερίδα Ριζοσπάστης και από το ιστολόγιο e-Μοριάς. Εδώ τις αναφορές τις βλέπει όποιος και αν θέλει χωρίς να σημαίνει ότι τις εκφραζόμενες θέσεις τις υιοθετεί το εν λόγω λήμμα στη βικιπαίδεια. Δε φαντάζομαι να θεωρείς (sic) ότι και αυτά πρέπει να υφίστανται τη βάσανο της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ σου !!!

Εν κατακλείδι, το λήμμα θέλει επέκταση. Αν έχεις να συνεισφέρεις κάτι στην επέκτασή του κάνε το, αλλιώς άστο στην ησυχία του.

  • Σας καλώ να χαμηλώσετε τους τόνους και θέλω να σας πληροφορήσω ότι το πρότυπο προς επέκταση μπαίνει σε ένα λήμμα όταν είναι μικρό (μικρότερο από 10 προτάσεις), όχι ελλειπές. --C Messier 19:35, 23 Ιανουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]


Δεν υπάρχει καμιά λογοκρισία και ουδείς βανδαλισμός εκ μέρους μου. Όπως σας διευκρίνισα και πριν λίγες ημέρες, το μόνο που κάνω είναι να εφαρμόζω τους κανονισμούς της Βικιπαίδειας σε ότι αφορά α) την ουδετερότητα των λημμάτων και β) τις πηγές. Pavlos1988 (συζήτηση) 15:52, 25 Ιανουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Αναφέρει ότι ζήτησε από τον Διαμαντή να πάει στο...Καρπενήσι, ενώ ο ΔΣΕ Ρούμελης είχε εντολή να μείνει στη περιοχή. Ο Διαμαντής του έδωσε άδεια(!!), και ο Περικλής έφυγε με τη γυναίκα του. Απίστευτα πράγματα. Ο Διαμαντής έμεινε τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι. Είτε εχθρός είτε φίλος κάποιος του ΔΣΕ, δε μπορεί απλά να υποκλιθεί κάποιος στο μεγαλείο του Διαμαντή που όταν στελέχη σαν τον Περικλή προσπαθούσαν να σωθούν, αυτός τους αφήνε και αδυνάτιζε το τμήμα του, δίνοντας μάχη για το γενικό καλό του ΔΣΕ.--Istoria1944 (συζήτηση) 21:48, 11 Μαρτίου 2017 (UTC)[απάντηση]