Συζήτηση:Βεγγαλικό γλωσσικό κίνημα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μερικές πρώτες παρατηρήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητηρια στον @Nikosgranturismogt: για το ωραίο λήμμα που μας πρόσφερε. Σίγουρα είνα στον δρόμο για να γίνει προβαλλόμενο, αλλά υπάρχουν ορισμένα θεματάκια:

  1. Προβλήματα ροής λόγου. Προκύπτουν συχνά οταν κάνουμε word by word μετάφραση. Αυτά, οπως και τα ορθογραφικα/συντακτικά, θα τα πούνε άλλοι καλύτερα.
  2. Υπάρχουν δυο ενοτητες "αναφορές". Η μια θα έπρεπε να ονομάζεται παραπομπές, και η άλλη "πηγές". Επίσης, πρέπει να αλλάξουν σειρά.
  3. Νομίζω η παραπομπή προς το LinkenDin πρέπει να φύγει. Αν αυτο που παρουσιαζεται στην συγκεκρημενη σελιδα ειναι ακαδημαϊκο αρθρο, να δωθεί παραπομπή προς το περιοδικο που δημοσιευτηκε.
  4. Στην παρουσα εκδοση, η παραπομπή 2, θελει φτιάξιμο
  5. Δεν μπορώ να καταλ΄βαβω γιατι τα ονοματα των πηγών στις παραπομπές ειναι εντος παρένθεσης. πχ 12, 13. Δεν χρειαζεται..
  6. Η παραπομπές ειναι κατασκευασμένες με δυο διαφορετικους τρόπους. Ισως θα έπρεπε να ακολουθηθεί μονο ένας.

Αυτά εν ταχει και σε ευχαριστουμε για το καλό λήμμα. Cinadon36μίλαμου 08:42, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσον αφορά μερικά θέματα που έχει το λήμμα:

  1. Τα προβλήματα μετάφρασης που υπάρχουν ήδη διορθώνονται από τον Nikosguard και τον ευχαριστώ γι'αυτό. Μόλις τελειώσει την επιμέλεια θα το ξαναελέγξω.
  2. Η παραπομπή 2 είναι από τα βεγγαλικά. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 08:55, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)
Ναι, το υποψιάστηκα, αλλα αν μπορεις, νομιζω καλ΄θα ηταν να φτιαχτει. Επίσης, η ενότητα στην οποία βρήσκεται, νομίζω πρέπει να τοποθετηθεί ως υποενότητα στο "Κληρονομιά" Cinadon36μίλαμου 09:01, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Έκανα μια μικρή επιμέλεια αλλά ξαναδιαβάζοντας το είδα ότι θέλει κι άλλο πέρασμα στη σύνταξη. Δεν είναι έτοιμο ακόμα για προβεβλημένο... πρέπει να το δουν και άλλα μάτια... έχει ωστόσο προϋποθέσεις. Μην ξεχνάμε τις περιγραφές των εικόνων.--Nikosguard συζήτηση 09:10, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Με βάση τις παρατηρήσεις σας, έχω ξεκινήσει συντακτικό επανέλεγχο στη σελίδα. Επίσης έχουν διορθωθεί και οι εικόνες, ιδιαίτερα η Γκαλερί. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 10:07, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Τώρα ολοκλήρωσα τις συντακτικές επιμέλειες στο λήμμα. Ελπίζω να είναι εντάξει τώρα. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 17:55, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Νεότερη ενημέρωση: Επίσης μετέφρασα τις ημερομηνίες των παραπομπών, καθώς και τα ονόματα των προσώπων στις παραπομπές ιδιαίτερα από τη παραπομπή 20 και μετά. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:52, 19 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Μήπως μπορεί κάποιος που το κατέχει καλύτερα να διορθώσει την πρόταση στα προβεβλημμένα λήμματα, για να εμφανίζεται σωστά; Nikosgranturismogt (συζήτηση) 11:56, 21 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

@Nikosgranturismogt: είχες ξεχάσει να προσθέσεις την επικεφαλίδα γι'αυτό δεν εμφανιζόταν σωστά!--Diu (συζήτηση) 12:19, 21 Ιανουαρίου 2019 (UTC)