Συζήτηση:Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Θα μου πείτε κι εμένα τον χαζό, τι χρησιμότητα έχει μια βιβλιογραφία στα γερμανικά, που είναι προφανώς ενδεικτική ως επιπλέον προτεινόμενη ανάγνωση και όχι πηγή επαληθευσιμότητας του stub άρθρου; — Geraki ΣΜ 21:58, 11 Ιουλίου 2008 (UTC)

Δεν έχει νόημα. Όποιος θέλει να βρει έξτρα βιβλιογραφία θα την εντοπίσει στα άρθρα της αντίστοιχης γλώσσας. -- pvasiliadis  22:04, 11 Ιουλίου 2008 (UTC)


Ζητώ συγγνώμη που επεμβαίνω επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας: Πολλές φορές χρησιμοποιούνται εκφράσεις που υποδηλώνουν μια ειρωνική διάθεση, η οποία καθόλου δε βοηθά στο κλίμα συλλογικής συνεισφοράς που πρέπει να επικρατεί εδώ μέσα. Ξεστραβώνεται ένας χρήστης και ξεκινάει ένα πολύ σημαντικό λήμμα, που έλειπε από τη βικιπαίδεια, και το πρώτο σχόλιο ξεκινάει: «Θα μου πείτε κι εμένα τον χαζό...», σαν να λέει «πες μου εσύ που το παίζεις έξυπνος και αράδιασες γερμανική βιβλιογραφία...». Νομίζω ότι κανείς δεν προσπαθεί να κάνει τον έξυπνο εδώ, ούτε να μειώσει άλλους. Έτσι το σκέφτηκε σκόπιμο, έτσι το έκανε. Όντως το άρθρο έχει υπερβολική προτεινόμεη βιβλιογραφία σε σχέση με το περιεχόμενό του, αλλά είναι πολύ καλύτερη λύση να συνεισφέρουμε όλοι στο να μεγαλώσει το περιεχόμενο, από το να ειρωνευόμαστε τις προθέσεις του συντάκτη...--Κωστής 22:39, 11 Ιουλίου 2008 (UTC)

Δε νομίζω ότι υπήρχε πρόθεση ειρωνίας, είναι ένας τρόπος να εκφράσει κάποιος την απορία του για μια πτυχή του άρθρου για την οποία κι οι δυο εκφράζετε τις αμφιβολίες της χρησιμότητάς του. Τόσο η βιβλιογραφία όσο και οι σύνδεσμοι στα γερμανικά μάλλον είναι κάπως πολλοί, αν σκεφτεί κανείς και το ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσοι γερμανόφωνοι... - Badseed απάντηση 23:37, 11 Ιουλίου 2008 (UTC)

Όχι Κωστή, δεν ήθελα να ειρωνευτώ κανένα, απλά μπορεί να υπήρχε κάποια χρησιμότητα που δεν μπόρεσα να την δω ο ίδιος ενώ ήταν πασιφανής στους υπόλοιπους. Εφόσον συμφωνείτε ότι δεν έχει χρησιμότητα τουλάχιστον μπορώ να ησυχάσω αφού τελικά δεν είμαι χαζός αλλά μόνο χαζομπαμπάς. — Geraki ΣΜ 13:25, 12 Ιουλίου 2008 (UTC)

είναι συνήθειά μου. Απλά τριγυρνάω τα άρθρα και στην γερμανική και στην αγγλική βικιπαίδεια, και όπου βλέπω μια βιβλιογραφία την μεταφέρω. όχι πάντα, αλλά εκεί που πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ άσχημη ιδέα. τώρα από κει και πέρα πιστεύω ότι κάποιος κάποτε (δεν ξέρω αν το ξέρατε, αλλά η βικιπαίδιεα θα επιζήσει τα επόμενα εκατό χρόνια και παραπάνω) θα σβήσει τα πολύ περιττά, θα προσθέσει καινούργια κλπ. έτσι γίνεται συνήθως. η βιβλιογραφία του παρόντος άρθρου είναι μεν μακροσκελής, αλλά πιστεύω ότι είναι το συγκεκριμένο θέμα τόσο σημαντικό. --Μυρμηγκάκι 16:41, 12 Ιουλίου 2008 (UTC)

Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα ένα τόσο μικρό άρθρο να έχει τόσο μεγάλο τμήμα βιβλιογραφίας, και μάλιστα βιβλίων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα καθόλου μέσα στο άρθρο. Ο ενδιαφερόμενος για γερμανική, αγγλική ή άλλη βιβλιογραφία δεν απέχει παρά μόνο ένα κλικ για να βρεθεί στο αντίστοιχο άρθρο και να την εντοπίσει. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να αφαιρεθεί όλο αυτό το τεράστιο αλλά ελάχιστα χρηστικό για το κοινό υλικό. -- pvasiliadis  19:40, 12 Ιουλίου 2008 (UTC)


Νομίζω εάν αντί για «Βιβλιογραφία» μετονομαστεί σε «Πρόσθετη ανάγνωση», δεν ενοχλεί κανέναν να παραμείνει...--Κωστής 20:47, 12 Ιουλίου 2008 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!


Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 07:51, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Δεν είμαι σίγουρος ότι εδώ πρέπει να γίνει η μετακίνηση σε μικρά. Μιλάμε για όνομα κράτους. --C Messier 10:50, 9 Ιουνίου 2015 (UTC)