Σταμάτης Συρίγος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σταμάτης Συρίγος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση21  Ιουνίου 1974
Πειραιάς
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Σταμάτης Συρίγος (γεν. Πειραιάς, 21 Ιουνίου 1974) είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν σαν αμυντικός μέσος.

Έχει κάνει πολυετή καριέρα στην Α΄Εθνική και στις υπόλοιπες κατηγορίες, με τα χρώματα 14 διαφορετικών ομάδων, ενώ συνολικά έχει ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος.

Είναι γιος του παλαίμαχου τερματοφύλακα Βαγγέλη Συρίγου, τον οποίο μιμήθηκε σε αγωνιστική μακροβιότητα.

Πλέον, ο Σταμάτης Συρίγος ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά κοινά, καθώς έχει εκλεγεί και προσφέρει στο χώρο σαν Ειδικός Γραμματέας του Π.Σ.Α.Π.[1]

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην εφηβική ομάδα του ΟΣΦΠ και το 1993-94 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους ερυθρόλευκους στην Α΄Εθνική.

Συνέχισε στην Παναχαϊκή (1996 & 1997, 51 συμμετοχές), τον Παναιτωλικό (26 συμ. 1 γκολ), τον Άγιο Νικόλαο, τον Εθνικό Πειραιά (25 συμ.), τον Αχαρναϊκό (23 συμ. 5 γκολ), τον Παναιγιάλειο (19 συμ. 1 γκολ), τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, τη Θύελλα Πατρών, τον Π.Α.Ο. Αγίου Δημητρίου (72 συμ. 3 γκολ), τη Ρόδο (12 συμ.), τον Κεραυνό Κερατέας (13 συμ. 1 γκολ), τον Απόλλωνα Σμύρνης με τον οποίο κατάκτησε την άνοδο στη Γ΄Εθνική και την Προοδευτική, όπου στα 38 του χρόνια ήταν από τους βασικότερους παίκτες της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League 2 (Νότος) (2011-12).

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]