Σαρίτα, είσαι η ζωή μου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σαρίτα, είσαι η ζωή μου
ΕίδοςΤηλενουβέλα
Δράμα
Χιούμορ
Κωμωδία
ΔημιουργοίΑδριάν Σουάρ
ΠρωταγωνιστέςΝατάλια Ορέιρο
Φακούντο Αράνα
Κάρλος Βεγιόσο
Μόνικα Αγιός
Φαμπίανα Γκαρσία Λάγο
Μουσική τίτλωνCorazon Valiente - Ναταλία Ορέιρο
ΧώραΑργεντινή
Αριθμός επεισοδίων231
Παραγωγή
ΠαραγωγήΜαριάνα Πετράγλια
Χουλίετα Μαρτινέλι
Διάρκεια42-45 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςCanal 13
Προβολή16 Ιανουαρίου 2006–
9 Ιανουαρίου 2007
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Η Σαρίτα, είσαι η ζωή μου (Ισπανικά: Sos mi vida, Μετάφραση: Είσαι η ζωή μου) είναι κωμική τηλενουβέλα αργεντίνικης παραγωγής του 2006.[1][2] Με πρωταγωνιστές τη Νατάλια Ορέιρο και τον Φακούντο Αράνα, σε σκηνοθεσία του Ροδόλφο Αντούνες και Χόρχε Βετσάρα.[3][4][5] Μεταδόθηκε από το κανάλι Canal 13 στις 16 Ιανουαρίου 2006 έως 9 Ιανουαρίου 2007, σε σενάριο του Ερνέστο Κοροβόσκι και Σεμπαστιάν Παρρότα ενώ κέρδισε τέσσερα βραβεία Martín Fierro και τρία βραβεία Clarin. Μετά την πρεμιέρα της σειράς έκανε προβολή και σε άλλες χώρες όπως: Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ελλάδα, Βοσνία, Τσεχία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισραήλ, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία, Αλβανία και Γεωργία.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χουάν Κεσάδα είναι πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 και διαχειρίζεται με επιτυχία την οικογενειακή επιχείρηση του. Είναι ένα πρόσωπο πολύ ευαίσθητο και οικείο, αλλά μετά από το θάνατο των γονιών του και της συζύγου του αισθάνεται ένα κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τη φίλη του Λουσία αλλά ούτε και από τα ξαδέρφια Μιγκέλ και Ντέπι.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, έρχεται πίσω και στην αίθουσα της εταιρείας του, συναντά ένα κορίτσι από ένα κόσμο εντελώς διαφορετικό. Η Σαρίτα ή "Μαϊμού" είναι μπόξερ που λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι ψάχνει για δουλειά. Ζει με την πολύχρονη σχέση της, τον φίλο της Κίκε και τη μητέρα του Ντάλμα αλλά κάνει όνειρα για μια μεγάλη καριέρα στην πυγμαχία και η συνάντηση της με τον Χουάν φέρνει τα πάνω- κάτω.

Ο Χουάν της προσφέρει την δουλειά και έτσι ξεκινούν τα προβλήματα, διότι ενώ Σαρίτα προσπαθεί να κρατήσει το μυστικό της ο Κίκε της λέει να πει την αλήθεια, ότι είναι μποξέρ. Ενώ ο Χουάν προσπαθεί να πείσει τη φίλη του Λουσία ότι δεν υπάρχει κάτι ανάμεσα σε αυτόν και Σαρίτα, αυτοί δεν μπορούν να κρατήσουν το μυστικό, ότι υπάρχει αγάπη ανάμεσά τους.

Κάστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Νατάλια Ορέιρο ως Σαρίτα Μουνιός "Μαϊμού" - Μποξέρ της La Boca, δουλεύει στον Όμιλο Κεσάδα και διατηρεί δεσμό με το αφεντικό της, Χουάν Κεσάδα, παντρεμένη με τον Χουάν, κόρη της Ισαμπέλ, πρώην σχέση του Κίκε, "θετή" κόρη της Ντάλμα, φίλη με την Κίμπερλι και την Λούνα, μητέρα της Ισαμπέλ
  • Φακούντο Αράνα ως Χουάν Κεσάδα - Πρόεδρος του Όμιλου Κεσάδα, ένας επιτυχημένος άνδρας των επιχειρήσεων, αλλά ένας χήρος, που προσπαθεί να χτίσει μια οικογένεια. παντρεμένος με την Σαρίτα, πρώην σχέση της Λουσία, θετός πατέρας του Χοσέ, της Λάουρα και της Κόκι, βιολογικός πατέρας της Ισαμπέλ
  • Κάρλος Βεγιόσο ως Ενρίκε "Κίκε" Φερρέτι - Αδιάφορος, αγράμματος και λίγη δουλειά, πρώην σχέση της Σαρίτα, εραστής της Λουσία, παντρεμένος με την Λουσία, γιος της Ντάλμα, πατέρας του Ενρίκε Τζ.
  • Μόνικα Αγιός ως Νίλντα "Λούνα" Γιαδούρ - Ηθοποιός, φίλη με την Σαρίτα, διατηρεί σχέση με τον Χοσέ
  • Φαμπίανα Γκαρσία Λάγο ως Κίμπερλι - Καθαρίστρια στον Όμιλο Κεσάδα, φίλη της Σαρίτα
  • Ντάλμα Μίλεβο ως Ντάλμα - Μητέρα του Κίκε, "θετή" μητέρα της Σαρίτα, γιαγιά του Ενρίκε Τζ.
  • Κάρλα Πέτερσον ως Λουσία Ινσούα "Μούμια" - Πρώην σχέση του Χουάν, ερωμένη του Κίκε, παντρεμένη με τον Κίκε, μητέρα του Ενρίκε Τζ., είναι ρηχή και χειραγωγημένη από τον Μιγκέλ και τον Φαλούτσο
  • Μαρσέλο Ματσαρέγιο ως Μιγκέλ Κεσάδα - Ξάδερφος του Χουάν, αδερφός της Ντέπι, ζει εις βάρος των άλλων
  • Γκρισέλντα Σισιλιάνι ως Ντέμπορα "Ντέπι" Κεσάδα - Αδερφή του Μιγκέλ, ξαδέρφη του Χουάν, φίλη της Λουσία, πρώην σχέση του Ρολάντο, είναι πολύ αφελής (στο τελευταίο επεισόδιο είναι έγκυος)
  • Ελίας Βινιόλες ως Χοσέ Φερνάντες Κεσάδα - Αδερφός της Λάουρα και της Κόκι, θετός γιος του Χουάν, ετεροθαλής αδερφός της Ισαμπέλ, "μισεί" την Λουσία, ερωτευμένος με την Λούνα
  • Τέλμα Φαρδίν ως Λάουρα Φερνάντες Κεσάδα - 14 ετών, θετή κόρη του Χουάν, ετεροθαλής αδερφή της Ισαμπέλ, "μισεί" την Λουσία, ερωτευμένη με τον καθηγητης της Κάρλος, ερωτευμένη με τον Τόνι
  • Ορνέγια Φάσιο ως Κόκι Φερνάντες Κεσάδα - 6 ετών, θετή κόρη του Χουάν, ετεροθαλής αδερφή της Ισαμπέλ, "μισεί" την Λουσία
  • Αδέλα Γκλέϊχερ ως Ρόσα - Οικονόμος του Χουάν, γιαγιά του Τόνι
  • Νίκολας Ντ'Αγκοστίνο ως Τόνι - Εγγονός της Ρόσα
  • Αλεχάντρο Αουάδα ως Αλφρέδο Ουρίμπε - Έμπιστος του Χούαν και του Όμιλου Κεσάδα, παντρεμένος με την Μπεατρίς, ερωτευμένος με την Μερσέδες
  • Κλάουδια Φοντάν ως Μερσέδες - Γραμματέας του Όμιλου Κεσάδα
  • Πάμπλο Σεδρόν ως Φέλιξ Πέρες Γκαρμέντια "Φαλούτσο" - Δικηγόρος του Όμιλου Κεσάδα
  • Πατρίσια Πάλμερ ως Ισαμπέλ Μουνιός - Βιολογική μητέρα της Σαρίτα
  • Πάμπλο Αλαρκόν ως Βίκτορ Σαμπράνο - Βιολογικός πατέρας της Σαρίτα
  • Άνα Ακόστα ως Μπεατρίς Ουρίμπε - Γυναίκα του Αλφρέδο, είναι σε διάσταση
  • Μίκε Αμιγορένα ως Ρολάντο Μαρτίνες - Οδηγός Φόρμουλα 1, εχθρός με τον Χουάν
  • Λουίς Ακούνια ως Μοντάνια - Προπονητής μποξ σε γυμναστήριο
  • Μαρσέλο Σαβιγνόνε ως Τάνο - Μηχανικός του Χουάν
  • Μία (ανιψιά της Νατάλια Ορέιρο) ως Ισαμπέλ Μουνιός Κεσάδα - Νεογέννητο μωρό στο τελευταίο επεισόδιο

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Βραβεία Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2006 Βραβεία Clarín Καλύτερη Κωμωδία Νίκη
Καλύτερη Ηθοποιός σε Κωμωδία Νατάλια Ορέιρο Υποψηφιότητα
Καλύτερος Ηθοποιός σε Κωμωδία Κάρλος Βεγιόσο Νίκη
Καλύτερη Γυναίκα Αποκάλυψη Ορνέγια Φάσιο Υποψηφιότητα
Καλύτερος Άνδρας Αποκάλυψη Ελίας Βινιόλες Νίκη
Βραβεία Martín Fierro Καλύτερη Κωμωδία
Καλύτερος Ηθοποιός σε Κωμωδία Φακούντο Αράνα
Καλύτερη Ηθοποιός σε Κωμωδία Νατάλια Ορέιρο
Καλύτερος Δευτεραγωνιστής σε Κωμωδία Κάρλος Βεγιόσο
Αλεχάντρο Αουάδα Υποψηφιότητα
Μαρσέλο Ματσαρέγιο
Καλύτερη Δευτεραγωνίστρια σε Κωμωδία Μόνικα Αγιός
Κλάουδια Φοντάν
Κάρλα Πέτερσον
Καλύτερο Γκέστ Λετίσια Μπρέντισε
Καλύτερο Τραγούδι "Corazón Valiente"
2007 Καλύτερος Ηθοποιός σε Κωμωδία Φακούντο Αράνα
Καλύτερη Ηθοποιός σε Κωμωδία Νατάλια Ορέιρο
Καλύτερος Δευτεραγωνιστής σε Κωμωδία Μίκε Αμιγορένα
Μαρσέλο Ματσαρέγιο

Προβολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Silvina Lamazares (11 Ιανουαρίου 2007). «Sos mi vida: el fenómeno del amor eterno» [Sos mi vida: the phenomenon of eternal love] (στα Spanish). Clarín. Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2012. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  2. Natalia Trzenko. «Planeta Pol-Ka» [Planet Pol-Ka]. La Nación (στα Spanish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Αυγούστου 2013. Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2012. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  3. «Una pareja con química» [A couple with chemistry]. La Nación (στα Spanish). 16 Ιανουαρίου 2006. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2012. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  4. «Oreiro y Arana juntos en 'Sos mi vida'» [Oreiro and Arana together in "You Are The One"] (στα Spanish). Río Negro Online. 16 Ιανουαρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2012. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  5. María Iribarren (12 Φεβρουαρίου 2006). «Quimera de amor entre dos mundos» [Impossible love between two worlds] (στα Spanish). Clarín. Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2012. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  6. Diario Clarín Αρχειοθετήθηκε 2008-05-26 στο Wayback Machine. "se vendió a más de 40 países, entre ellos Bélgica, Rusia, Rumania, Hungría, Grecia y República Checa"
  7. Yaşasın pembe diziler (Τουρκικά)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]