Σίλια Κριθαριώτη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σίλια Κριθαριώτη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Σίλια Κριθαριώτη (Ελληνικά)
Γέννηση7 Ιουλίου 1971 (1971-07-07) (52 ετών)
Αθήνα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΑμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΣχεδιάστρια μόδας
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝικόλαος Τσάκος (από το 2001-έως σήμερα)
ΤέκναΠαναγιώτης Τσάκος
Ειρήνη Τσάκου
Ελισάβετ Τσάκου
ΑδέλφιαΝίκος Κριθαριώτης Λένια Κριθαριώτη

Η Σίλια Κριθαριώτη (Βασιλική) είναι Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας. Είναι η ιδιοκτήτρια του παλαιότερου ελληνικού οίκου μόδας, που ιδρύθηκε το 1906.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Νικόλαο Τσάκο και έχουν μαζί τρία παιδιά: Τον Παναγιώτη (γενν. 2002) και τις δίδυμες Ειρήνη και Ελισάβετ (γενν. 2006).

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κριθαριώτη έχει αναφερθεί στο βρετανικό περιοδικό Vanity Fair ως εξής: "Όμορφα γυναικεία και στολισμένα σκευάσματα από αυτό το σχεδιαστή προς τα αστέρια". Οι πελάτες της περιλαμβάνουν τις Τζένιφερ Λόπεζ, Lady Gaga, Πόλα Πάτον, Κιμ Καρντάσιαν, Κέλι Ράδερφορντ, Μιράντα Λάμπερτ, Σαμάνθα Μπαρκς, Μαρία Μενούνος, Τζουλιάνα Ράντσιτς, Τζέμα Άρτερτον. Η Γκουίνεθ Πάλτροου φωτογραφήθηκε για το Vogue Mexico στην Celia Kritharioti Haute Couture.[1]

Η Νατάλια Βοντιανόβα, η Ναόμι Κάμπελ, η Ιμάν, η Ζιζέλ Μπούντχεν, η Λετίσια Κάστα, η Κλόντια Σίφερ, η Ελ Μάκφερσον και η Καρολίνα Κούρκοβα είναι κορυφαία μοντέλα που έχουν συνεργαστεί μαζί της. Διορίστηκε να σχεδιάσει τις "προσωπικές στολές των Ολυμπιακών Αερογραμμών". Η Κριθαριώτη σχεδίασε τα κοστούμια των μπαλέτων "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" και "Λίμνη των Κύκνων" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα.

Η Κριθαριώτη παρουσιάζει συλλογή Haute Couture[2] (σε ετήσια βάση), μια Νυφική Συλλογή (σε ετήσια βάση), τη συλλογή 5226 Prêt-à-Porter (δύο φορές ετησίως) και τη συλλογή 5226 Princess για παιδιά (δύο φορές ετησίως). Σχεδιάζει επίσης γυαλιά ηλίου, κοσμήματα και αξεσουάρ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «H Gwyneth Paltrow φοράει Celia Kritharioti». protothema.gr. 
  2. «Ετήσια Συλλογή». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2019. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]