Πρωκτικές χάντρες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πρωκτικές χάντρες

Οι πρωκτικές χάντρες είναι ερωτικό βοήθημα που αποτελείται από πολλές μικρές μπάλες που συνδέονται σε σειρά. Μεμονωμένες μπάλες εισάγονται συνεχώς μέσω του πρωκτού στο ορθό και στη συνέχεια αφαιρούνται με διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.[1] Η κύρια χρήση των πρωκτικών χαντρών είναι να βοηθήσουν στην τόνωση ή/και στη δημιουργία οργασμού.

Σχέδιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πρωκτικές χάντρες διατίθενται σε πολλά μεγέθη, με μεμονωμένες χάντρες μεγέθους από 25 χλστ. σε διάμετρο έως 125 χλστ. σε διάμετρο ή μεγαλύτερη. Οι περισσότεροι χρήστες απολαμβάνουν χάντρες περίπου 45 χλστ., αλλά όσοι είναι πιο τολμηροί ή με εμπειρία μπορούν να δοκιμάσουν μεγαλύτερα μεγέθη. Οι πρωκτικές χάντρες κατασκευάζονται συνήθως από σιλικόνη, πλαστικό, φυσικό καουτσούκ, λάτεξ, γυαλί ή μέταλλο και συνήθως τελειώνουν με δακτύλιο ή παρόμοια λαβή σχεδιασμένη για τράβηγμα.[2][3] Ο σκοπός αυτού του δακτυλίου είναι να αποτρέψει την πλήρη τοποθέτηση των χαντρών στο ορθό και να διευκολύνει την αφαίρεση του βοηθήματος. Οι χάντρες μπορούν είτε να ενωθούν ευέλικτα, απαιτώντας μεμονωμένη εισαγωγή είτε με ημιάκαμπτο λεπτό άξονα, που επιτρέπει την πρωκτική εισαγωγή με μία μόνο κίνηση.

Οι πολλές νευρικές απολήξεις του σφιγκτήρα παρέχουν διέγερση τόσο κατά την εισαγωγή όσο και κατά την αφαίρεση, ενώ οι μεγαλύτερες χάντρες μπορεί να δημιουργήσουν μια αίσθηση πίεσης στο ορθό.[4] Η αφαίρεση των πρωκτικών χαντρών στο σημείο του οργασμού αυξάνει τις αισθήσεις, οδηγώντας σε πολύ πιο δυνατό οργασμό.[5]

Ορισμένες πρωκτικές χάντρες είναι ενισχυμένες με τεχνολογία δόνησης.[6] Ορισμένα μοντέλα μπορούν να ελέγχονται από απόσταση ή να λειτουργούν ως συσκευές IoT.[7]

Χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απεικόνιση της χρήσης πρωκτικών χαντρών

Οι πρωκτικές χάντρες συνήθως ενσωματώνονται κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, της πρωκτολειχίας, του αυνανισμού των γεννητικών οργάνων ή του πρωκτού ή οποιασδήποτε δραστηριότητας που περιλαμβάνει τους γλουτούς, τον πρωκτό ή την περιοχή του πρωκτού.

Όπως συμβαίνει με κάθε πρωκτική σεξουαλική δραστηριότητα, οι πρωκτικές χάντρες και το ορθό θα πρέπει να λιπαίνονται καλά με ένα σεξουαλικό λιπαντικό που προορίζεται για πρωκτικό σεξ. Είναι σημαντικό να γίνει αυτό, καθώς το ορθό μπορεί εύκολα να σχιστεί, να δημιουργήσει ραγάδα ή να τραυματιστεί. Τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με πρωκτικές χάντρες σιλικόνης, καθώς το λιπαντικό θα διαβρώσει τις χάντρες. Τα παιχνίδια πρωκτικού σεξ θα πρέπει να πλένονται καλά με ζεστό σαπουνόνερο και να αφήνονται να στεγνώσουν φυσικά μετά τη χρήση.[8] Εναλλακτικά, μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε προφυλακτικό, το οποίο συνιστάται εάν μοιράζονται με άλλους.

Πρέπει επίσης να ληφθεί μέριμνα για την καταμέτρηση των χαντρών πριν και μετά τη χρήση για να διασφαλιστεί ότι έχουν αφαιρεθεί όλα από τον πρωκτό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναφερθεί πως έχουν σπάσει χάντρες κατά τη διάρκεια έντονων κινήσεων του ορθού. Εάν μία χάντρα κολλήσει στο ορθό και δεν μπορεί να αποβληθεί φυσικά, μπορεί να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση.[9] Μόλις το βοήθημα περάσει τον σφιγκτήρα του πρωκτού, μπορεί να τραβηχτεί προς τα πάνω, μέσα στο παχύ έντερο.

Ασφάλεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εάν οι χάντρες περάσουν με σπείρωμα, που είναι πορώδες υλικό, δεν μπορούν να απολυμανθούν πλήρως. Οι πρωκτικές χάντρες δεν πρέπει να μοιράζονται μεταξύ των χρηστών χωρίς τη χρήση φυσικού φραγμού, όπως προφυλακτικό από λάτεξ ή νεοπρένιο, για την πρόληψη της μεταφοράς κοπράνων. Η κοινή χρήση μη αποστειρωμένων πρωκτικών βοηθημάτων μπορεί να εκθέσει τους χρήστες σε διάφορα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.[10] Οι πρωκτικές χάντρες που έχουν εισαχθεί στον πρωκτό δεν πρέπει να εισάγονται στον κόλπο, καθώς αυτό προκαλεί αιδοιοκολπική καντιντίαση και βακτηριακή κόλπωση, καθώς και διάφορα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Στη λαϊκή κουλτούρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

South Park[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πρωκτικές χάντρες χρησιμεύουν ως το κύριο όπλο για έναν από τους ιερείς στο βιντεοπαιχνίδι ρόλων του 2017 South Park: The Fractured but Whole.[11][12]

Διαμάχη για εξαπάτηση Κάρλσεν-Νίμαν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Sinquefield Cup του 2022, ένα διάσημο τουρνουά σκακιού, ο τρέχων Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μάγκνους Κάρλσεν αποσύρθηκε από το τουρνουά αφότου άφησε να εννοηθεί ότι ο αντίπαλος από τον οποίο έχασε, ο Χανς Νίμαν, έκλεψε. Ένα διαδικτυακό μιμίδιο, που διαδόθηκε για πρώτη φορά ως αστείο στη συνομιλία στο Twitch του διεθνή γκρανμαίτρ Έρικ Χάνσεν,[13] υπέθεσε ότι ο Νίμαν έκλεψε χρησιμοποιώντας πρωκτικές χάντρες που δονούσαν την κίνηση που πρότεινε ο υπολογιστής μέσω του κώδικα Μορς. Το μιμίδιο εξαπλώθηκε σε όλο το Διαδίκτυο, ακόμη και εμφανίστηκε σε μεταμεσονύχτιες εκπομπές, όπως το The Late Show with Stephen Colbert και το The Daily Show.[14][15]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Everything You Need to Know About Anal Beads». HotCherry (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  2. Zane, Zachary (1 Οκτωβρίου 2021). «Everything You've Ever Wondered About Anal Beads, but Were Scared to Ask». Men's Health (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  3. Hsieh, Carina (4 Ιανουαρίου 2021). «22 Things You Didn't Know About Using Anal Beads». Cosmopolitan (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  4. «Here's Everything You Need to Know About Anal Beads». SELF (στα Αγγλικά). 19 Δεκεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  5. «Anal Beads: Backdoor Pleasure Part I». blissfulcherry.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  6. Jolene Brighten (2023). Is This Normal? Judgment-Free Straight Talk about Your Body. S&S/Simon Element. σελ. 152. ISBN 9781982196400. 
  7. Buttplug API
  8. «How to Clean Your Anal Beads». Love Plugs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  9. «Yes, Some Sex Toys Can Get 'Stuck' — Here's How to Handle It». Healthline (στα Αγγλικά). 17 Σεπτεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  10. «Staying Safe With Anal Beads». Love Plugs CA (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2022. 
  11. South Park™: The Fractured But Whole™- Priest Anal Beads, https://www.youtube.com/watch?v=3KMycnJ2Qw4, ανακτήθηκε στις 2022-09-18 
  12. Dwan, Hannah (2017-10-16). «South Park: The Fractured But Whole review round up | What the critics are saying» (στα αγγλικά). The Telegraph. ISSN 0307-1235. https://www.telegraph.co.uk/gaming/reviews/south-park-fractured-whole-review-round-critics-saying/. Ανακτήθηκε στις 2022-09-18. 
  13. «The Chess Grandmaster Anal Bead Conspiracy That's Happening Right Now, Explained». Kotaku (στα Αγγλικά). 15 Σεπτεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. 
  14. «Meanwhile... Sitting Is Killing Us | Anal Bead Chess Scandal». The Late Show with Stephen Colbert (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. 
  15. «Cheating with…vibrating anal beads? Even if you lose, you still kinda win». The Daily Show. 16 Σεπτεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023. 

Περαιτέρω ανάγνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]