Paul Phoenix (Tekken)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πολ Φοίνιξ (Tekken))
Paul Phoenix
Tekken
Ο Paul Phoenix στο Tekken Tag Tournament 2
Πρώτη εμφάνισηTekken
Δημιουργήθηκε απόΣέιτσι Ίσι
Πληροφορίες χαρακτήρα
ΦύλοΆνδρας
ΙδιότηταΜοτοσικλετιστής
Τόπος καταγωγήςΗΠΑ
Υπηκοότητα Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΙκανότητεςΤζούντο
Ηθοπιοί φωνής (αγγλικά):
Σκοτ ΜακΚούλοτς ( TK1—TK2 )
Έρικ Κέλσο ( TK3—TK6 , TK3D:PE ( γρυλίζει ))
Τζέιμισον Πράις (Tekken 6 (διάλογος), Tekken Tag Tournament 2, Tekken Revolution, Tekken 7)

Μάικ Μακφάρλαντ (Street Fighter X Tekken) Ιαπωνικά
Χότσου Οτσούκα (CD δράματος)

Κανεχίρα Γιαμαμότο (Street Fighter X Tekken)

Ο Paul Phoenix (ιαπωνικά: ポール・フェニックス, Χέπμπορν: Pōru Fenikkusu) είναι χαρακτήρας της σειράς Tekken που έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο παιχνίδι Tekken και από τότε έχει εμφανιστεί σε κάθε παιχνίδι μέχρι σήμερα. Είναι ένας θερμοκέφαλος, επιθετικός χαρακτήρας, αποφασισμένος περισσότερο από ποτέ να κερδίσει το τουρνουά King of Iron Fist για να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος μαχητής σε ολόκληρο το σύμπαν.[1]

Αν και πλησιάζει αρκετές φορές (ειδικά στο Tekken 3), ο Paul δεν έχει κερδίσει ποτέ το τουρνουά. Παρά την αρχική του ρύθμιση στο πρώτο παιχνίδι ως πιθανός αντίπαλος του Kazuya, καθώς και την αμφιβολία του για σοβαρή αναγνώριση του στα προηγούμενα παιχνίδια, ο Paul καταντάει να γίνεται τελευταία όλο και περισσότερο σαν αστείος χαρακτήρας. Αυτό αποδεικνύεται προφανώς από το γεγονός ότι είναι αντίπαλος με χαρακτήρες αστείου (Kuma I και II) και ότι τα νεύρα του έχουν γίνει πιο κωμικά. Ωστόσο, είναι από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς Tekken.[2]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Paul Phoenix

Ο Paul Phoenix είναι ένας σκληρός Αμερικανός μαχητής. Κάτι σαν παρασυρόμενος, ο Paul δεν έχει πραγματική καριέρα, αντί να κερδίζει χρήματα από τις μάχες στο δρόμο και να δουλεύει περιστασιακά ως ψεύτικος ενώ επιδιώκει το πραγματικό του πάθος - να αποδείξει ότι είναι ο πιο σκληρός μαχητής στο σύμπαν. Ο Paul εκπαιδεύεται με τον Marshall Law, ο οποίος θα γινόταν ο καλύτερος του φίλος, και ο Lee Chaolan, και παραμένει αήττητος στη μάχη, με εξαίρεση έναν νεαρό μαχητή που ονομάζεται Kazuya, ο οποίος τον κράτησε στην ισοπαλία. Όταν ο Paul ακούει την ανακοίνωση ενός Τουρνουά King of Iron Fist, μπαίνει, βλέποντας την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον παλιό του αντίπαλο και να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος. Ενώ ο Paul έρχεται πράγματι πρόσωπο με πρόσωπο με τον Kazuya, δεν είναι σε θέση να τον νικήσει. Στην πορεία, ο Paul αποκτά έναν νέο αντίπαλο - μια αρκούδα που ονομάζεται Kuma. Πέρασαν δύο χρόνια πριν φτάσουν τα νέα στον Paul για ένα δεύτερο τουρνουά. Ενώ σκόπευε και πάλι να νικήσει τον Kuma, δεν μπόρεσε ακόμα να αποδείξει ότι ήταν πιο δυνατός από τον Kazuya. αυτή τη φορά, ο Paul είχε κερδίσει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τον Kazuya, αλλά η κυκλοφορία στους Ιαπωνικούς αυτοκινητόδρομους τον εμπόδισε να φτάσει εγκαίρως στον χώρο, αναγκάζοντάς τον να χάσει.

Ο Paul έπρεπε να περιμένει άλλα είκοσι χρόνια για μια τρίτη προσπάθεια να αποδείξει τον εαυτό του, αλλά όταν έλαβε πρόσκληση για ένα άλλο τουρνουά King of Iron Fist, δέχτηκε αμέσως. Αυτή τη φορά, ο Paul νίκησε όλους όσους στάθηκαν μπροστά του, συμπεριλαμβανομένου του Kuma 2, του γιου του παλιού του αντιπάλου, και του Όγκρε, του θεού της μάχης. Επιστρέφοντας στο σπίτι πιστεύοντας ότι ήταν νικητής, ο Paul δεν γνώριζε ότι η νίκη του είχε για άλλη μια φορά διαφύγει. Ο Όγκρε δεν είχε νικηθεί, και είχε μεταμορφωθεί στην αληθινή τερατώδη μορφή του, νικήθηκε μόνο από τον Jin Kazama. Νιώθοντας εξαπατημένος για τη νίκη του, ο Paul μπαίνει στο τέταρτο τουρνουά, αναζητώντας τη νίκη του που είχε αργήσει πολύ. Αυτή τη φορά όμως, ο Paul ήταν πολλύ αλαζονικός και υποτίμησε τον αντίπαλό του, ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά ο Kuma, και έχασε τον αγώνα. Ταπεινωμένος, ο Paul επέστρεψε στην προπόνησή του με ανανεωμένη αποφασιστικότητα. Όταν η ανακοίνωση για ένα πέμπτο τουρνουά έφτασε στον Paul, μπήκε με ανανεωμένο σθένος. Αυτή τη φορά, ο Paul νικάει επιτυχώς τον Kuma, αλλά ο αγώνας τον οδήγησε και, εξαντλημένος, ο Paul αναγκάστηκε να χάσει για άλλη μια φορά.

Αμέσως μετά, ανακοινώθηκε το έκτο τουρνουά King of Iron Fist. Χωρίς χρήματα, ο Paul μπαίνει και, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, συνεργάζεται με τον παλιό του φίλο Marshall Law για να δει αν μπορούν να κερδίσουν μαζί το χρηματικό έπαθλο. Ενώ τα πήγαν καλά στο τουρνουά, δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν το κορυφαίο έπαθλο. Απτόητος, ο Paul συνεχίζει να επιδιώκει τη νίκη στο King of Iron Fist Tournament και μπαίνει στο πρόσφατα ανακοινωμένο έβδομο τουρνουά.

Προσωπικότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Paul είναι ένα άτομο με υπερβολική αυτοπεποίθηση, με μυϊκό μυαλό που δεν αμφιβάλλει ποτέ τον εαυτό του. Αυτή η υπερβολική αυτοπεποίθηση τείνει να τον εξουδετερώνει καθώς ο εγωισμός του ξεφεύγει από τον έλεγχο με το τελικό αποτέλεσμα συνήθως να αφήνει τον Paul σε δύσκολες και άβολες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, η αλαζονική του στάση δεν άλλαξε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια και παρόλα αυτά μπαίνει σε τουρνουά προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι ο «καλύτερος στο σύμπαν» (το εννοεί κυριολεκτικά, σύμφωνα με το τέλος του στο Tekken 5). Ο Paul ανέκαθεν απεικονιζόταν ως ευέξαπτος, αν και καλόκαρδος, ελαφρώς θαμπός, θρασύς, θορυβώδης και εντελώς αλαζονικός. Θεωρεί ότι ο Kazuya Mishima είναι αντίπαλός του, αν και ο Kazuya τείνει να τον βλέπει ως κάτι παραπάνω από ενοχλητικό τύπο στην καλύτερη περίπτωση.

Ο Paul μοιράζεται μια βαθιά φιλία με τον Marshall Law, παρά τη συνεχή διαμάχη των δύο. Ο Law συνήθως θεωρείται ως ο μέντορας ή ο δότης του Paul και το ζευγάρι τείνει να καταλήγει στις πιο περίεργες περιστάσεις δίπλα σε άλλους χαρακτήρες. Ο Paul είναι επίσης φίλος με τον Forest Law και τον Steve Fox. Η τεμπελιά του Paul συνήθως τον οδηγεί σε χρεοκοπία και σε απελπισμένη ανάγκη για χρήματα, με αποτέλεσμα είτε να βρει προσωρινή δουλειά ως ψευτοπαλικαράς είτε να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά μόνο και μόνο για να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο για να συνεχίσει τον εαυτό του για λίγο ακόμα.

Οι γελοιότητες και τα σχέδια του Paul και του Μάρσαλ για να πλουτίσουν γρήγορα είναι όλα γνωστά μεταξύ του καστ της Καμπάνιας του Σεναρίου και πολλοί χαρακτήρες θα τους αποκαλέσουν και τους δύο για την ξεδιάντροπη συμπεριφορά τους.[3]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Tekken[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτη Έκδοση: Ο Paul είναι ένας θερμόαιμος Αμερικανός μαχητής που καταλαβαίνει και λατρεύει να εξασκεί τις πολεμικές τέχνες.

Ο Paul βλέπει τον Kazuya ως αντίπαλο του, καθώς ένας προηγούμενος αγώνας μαζί του έληξε ισόπαλος. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός τους είναι μονόπλευρος. Πιστεύοντας ότι ο πραγματικός του εαυτός υπάρχει σε μια έντονη μάχη, ο Paul συμμετέχει σε αυτό το τουρνουά αναζητώντας έναν ισχυρότερο αντίπαλο.

Έκδοση 2: Είναι ένας θερμόαιμος Αμερικανός μαχητής σώμα με σώμα που του αρέσει η εκπαίδευση και γνωρίζει πολεμικές τέχνες. Προηγουμένως αγωνίστηκε με τον Kazuya στην ισοπαλία και μονομερώς τον θεωρεί αντίπαλό του. Θεωρεί ότι ο πραγματικός του εαυτός είναι εκεί ακόμη περισσότερο όταν αγωνίζεται και συμμετέχει σε αυτό το τουρνουά για να αναζητήσει πιο δυνατούς αντιπάλους.

Έκδοση 3: Οδηγημένος να γίνει ο καλύτερος από τους καλύτερους, ο Paul ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τον τέλειο αντίπαλο. Είναι ειδικός στο τζούντο αλλά είναι επίσης ικανός σε πολλές μορφές πολεμικών τεχνών. Υπάρχει μόνο ένας μαχητής σε αυτό το τουρνουά που κατατάσσεται στο ίδιο επίπεδο με τον Paul. Το όνομά του ήταν Kazuya, με τον οποίο είχε παλέψει κάποτε στην ισοπαλία. Στόχος του είναι να εξαλείψει κάθε σύγκριση.

Έκδοση 4 (Ευρωπαϊκής Έκδοσης)

Ένας επιθετικός και θερμόαιμος Αμερικανός, ο Paul ζει με το μυαλό του δουλεύοντας ως σωματοφύλακας και μαχητής του δρόμου. Προηγουμένως πολέμησε με τον Kazuya για την ισοπαλία και έχει μπει στο τουρνουά για να διευθετήσει το σκορ.

Τελική Περιγραφή, "Burning Heart/Πύρινη Καρδιά": Ο Paul βρίσκεται στην αίθουσα προπόνησής του. Σπάει με τη γροθιά του μια στοίβα από 3 γυάλινους ογκόλιθους, κλωτσάει επίσης δύο γυάλινα μπουκάλια στον αέρα και τελικά τρυπά έναν τοίχο από τούβλα που έχει ένα σχέδιο του προσώπου του Kazuya, καταστρέφοντάς τον. Τελειώνει με ένα κοντινό πλάνο του Paul.[4]

Tekken 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκδοση 1: Όταν ο Paul Phoenix ήταν μικρό αγόρι, λάτρευε τον Γουίλι Γουίλιαμς και τώρα που μεγάλωσε, έγινε ένας εξέχων παγκόσμιος πολεμιστής. Παρά την επιτυχία του επί του άγριου Kuma στο προηγούμενο τουρνουά, ο Paul δεν είχε τη δύναμη που απαιτείται για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μια μέρα, ενώ αφοσιωνόταν στην προπόνησή του με τον αιώνιο συνεργάτη και φίλο του, Marshall, έφτασαν πληροφορίες για ένα νέο τουρνουά που διεξάγεται. Με την προσοχή του να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο, όχι, του σύμπαντος, ο Paul αποφασίζει να λάβει μέρος στο τουρνουά.

Έκδοση 2: Γοητευμένος ως παιδί από τον Γουίλι Γουίλιαμς, ο Paul μεγάλωσε και έγινε ένας από τους διάσημους μαχητές στον κόσμο. Έχασε τον τελευταίο γύρο του τελευταίου τουρνουά και μπαίνει για άλλη μια φορά με ακραίες επιθυμίες να είναι ο πρωταθλητής.

Έκδοση 3: Ο Paul προφανώς δεν έχει καμία πίστη ούτε σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ούτε σε γνωστά εγκληματικά καρτέλ και έχει χαρακτηριστεί ως χαμηλού κινδύνου. Ωστόσο, η ζεστή φύση του θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει προβλήματα.

Ο Paul είχε καλή απόδοση στο πρώτο τουρνουά King of Iron Fist, και παρόλο που ήταν ο μόνος αρκετά τρελός ανταγωνιστής για να αμφισβητήσει μια πλήρως μεγαλωμένη καφέ αρκούδα και να κερδίσει, ηττήθηκε από τον Kazuya σε μια λυσσαλέα μάχη που κράτησε για ώρες. Κουνώντας το κεφάλι του με δυσπιστία, ο Paul έφυγε από το τουρνουά Mishima και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη. Βρήκε δουλειά στο νότιο Μπρονξ ως μπράβος, όπου ο εγωισμός και η αλαζονεία του τον οδήγησαν σε πολυάριθμες αντιπαραθέσεις με δυσάρεστους χαρακτήρες, οι οποίοι ήταν όλοι δεύτεροι καλύτεροι στις τεχνικές του στο Τζούντο. Μετά από μήνες τιμωρίας δρόμου σε όλες τις ΗΠΑ, ο Paul εμφανίζεται έτοιμος για το King of Iron Fist Tournament 2 με απίστευτη αυτοπεποίθηση, πιστεύοντας ότι είναι ο ισχυρότερος μαχητής στον κόσμο. Αυτή τη φορά, το Τουρνουά ανήκει στον Paul Phoenix.

Στιγμιότυπο οθόνης του ίδιου στο παιχνίδι

Τελική Περιγραφή, "Hammer Fist/Σφυρί Γροθιά": Ο Paul οδηγεί με τη μοτοσικλέτα του σε έναν αυτοκινητόδρομο στην πλαγιά του βουνού, όταν μια κατολίσθηση πέφτει στην πλαγιά του βουνού και στο δρόμο, εμποδίζοντας το μονοπάτι του. Ξαφνιασμένος, ο Paul σταματά τη μοτοσικλέτα του. Μετά ο Paul κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα του, παίρνει θέση και χτυπά τη γροθιά του στον βράχο, σπάζοντας τον με μια μόνο γροθιά.

Tekken 3[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκδοση 1: Ο Paul τώρα είναι ένας μαχητής που θαυμάζεται από μικρά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Άφησε τη νίκη να του ξεφύγει στο τελευταίο Τουρνουά, αλλά έκτοτε έχει ανανεώσει την προπόνησή του με σθένος - δεν θα αφήσει τη νίκη να ξεφύγει αυτή τη φορά.

Έκδοση 2: Περιμένοντας το τελευταίο τουρνουά, ο Paul κέρδισε το δικαίωμα να πολεμήσει με τον Kazuya, αλλά ένα ατύχημα με πολλά αυτοκίνητα στην οδό ταχείας κυκλοφορίας εμπόδισε τον Paul να φτάσει στον αγώνα στην ώρα του. Αναγκάστηκε να χάσει.

Παρά την αξιοζήλευτη καριέρα του Paul, δεν έχει κερδίσει ακόμη το ένα τουρνουά που θα τον σημάδευε ως έναν από τους αληθινούς μεγάλους.

Την περασμένη άνοιξη, έλαβε μια απροσδόκητη πρόσκληση για το τρίτο King of the Iron Fist Tournament. Με την προπόνηση να αποτελεί ακόμα μέρος του καθημερινού του συντάγματος, είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση και νιώθει ότι έχει ακόμα ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει το μεγάλο.

Τελική Περιγραφή, "Winning Run/Νικητής Ταχύτητας''": Ο Paul κινείται με ταχύτητα κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου κόβοντας δρόμο μπροστά από ένα πετρελαιοφόρο όχημα. Όμως ένας αστυνομικός τον εντοπίζει και τον καταδιώκει. Μετά από πολλή διαμάχη, ο αστυνομικός δίνει στον Paul μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Ο Paul θυμώνει και κλωτσάει κωμικά τη σκόνη, σηκώνοντας το χέρι του στο μέτωπό του με δυσπιστία.

Tekken 4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Paul πέρασε αήττητος στο σύνολο του τρίτου Τουρνουά King of Iron Fist και κέρδισε ακόμη και τον Όγκρε. Πηδώντας από περηφάνια, ο Paul επέστρεψε στο σπίτι. Ωστόσο, το ευτυχές τέλος του Paul ήταν προσωρινό. Άγνωστος στον Paul, ο Όγκρε μεταμορφώθηκε στη δεύτερη μορφή του ως - Αληθινό Όγκρε - και το τουρνουά συνεχίστηκε αφού είχε φύγει από αυτό.

Παρόλο που ο Paul υποστήριξε ότι ήταν ο αληθινός πρωταθλητής του τρίτου τουρνουά The King of Iron Fist, λίγοι τον πίστεψαν, και ακόμη και εκείνοι που το έκαναν τελικά κουράστηκαν από τη στάση του. Οι φίλοι και οι θαυμαστές του εξαφανίστηκαν σιγά σιγά και το ντότζο του τελικά έπαψε να λειτουργεί από την έλλειψη μαθητών.

Μια μέρα, ο Paul βρήκε ένα φυλλάδιο εφημερίδας που ανακοίνωνε το τέταρτο τουρνουά The King of Iron Fist Tournament 4. Φλεγόμενος από την επιθυμία να κερδίσει αυτό το Τουρνουά, αποφασίζει να τα δώσει όλα για άλλη μια φορά για να αποδείξει ότι είναι ο ένας αληθινός πρωταθλητής, μια για πάντα. Έπρεπε να κερδίσει.

Περιγραφή τέλους: Ο Paul περπατάει με μια γυναίκα μετά από ένα νυχτερινό πάρτι. Της λέει ότι θα πάρουν ένα ταξί για το σπίτι. Ο Paul κοιτάει στη συνέχεια στο γυάλινο παράθυρο πίσω του για να φτιάξει τα μαλλιά του. Τα φώτα ανάβουν στη σχολή Μάρσαλ Ντότζο και οι μαθητές μπαίνουν και ξεκινούν την εκπαίδευση. Καθώς προπονούνται, ο Paul βλέπει στον τοίχο μια φωτογραφία του από τις παλιές «μέρες μάχης» του. Η γυναίκα, που βρήκε ένα ταξί, φωνάζει τον Paul αλλά την αγνοεί. Η οθόνη γίνεται λευκή. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο Paul με τη μοτοσικλέτα του. Βγάζει τα κόκκινα γυαλιά που φοράει και τα πετάει στην άκρη λέγοντας: «Δεν είναι του στυλ μου». Στη συνέχεια ο Paul φεύγει με το μηχανάκι από το γκαράζ του, με το μαχητικό του πνεύμα να ανανεώνεται.

Tekken 5[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Paul Phoenix

Κείμενο Προλόγου: Ο Paul αναγνώρισε την υπερβολική του αυτοπεποίθηση όταν του δόθηκε ένα σοβαρό χτύπημα και έχασε το τελευταίο τουρνουά. Είχε ξεχάσει μερικά σημαντικά μαθήματα και είχε ξεφύγει από το μονοπάτι για να γίνει ένας μεγάλος μαχητής. Ήθελε να ξαναβρεί αυτό που είχε χάσει. Δύο μήνες αργότερα, μπήκε στο πέμπτο τουρνουά του King of Iron Fist Tournament 5.

Επίσημη έκδοση: Αυτοαποκαλούμενος «σκληρότερος μαχητής στο σύμπαν».

"Αυτή τη φορά θα τους δείξω. Θα κερδίσω αυτό το τουρνουά!" Σκέφτηκε ο Paul καθώς προσπαθούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για την αντιμετώπισή του με τον Kazuya Mishima, έναν αντίπαλο που δεν είχε νικήσει για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Ωστόσο, ο Kuma του στάθηκε εμπόδιο όπως πάντα. Ο Paul ξεκίνησε καλά απέναντι στον Kuma, αλλά σύντομα άρχισε να αισθάνεται απελπισμένος λόγω της επιμονής του Kuma. Ο Paul συνειδητοποίησε ότι είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση όταν του δόθηκε ένα σοβαρό χτύπημα από τον Kuma και έχασε τον αγώνα.

Αναλογιζόμενος για την απώλειά του από τον Kuma, ο Paul συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει μερικά σημαντικά μαθήματα και είχε ξεφύγει από το μονοπάτι για να γίνει ένας μεγάλος μαχητής. Αποφάσισε να ξαναρχίσει από την αρχή για να ανακαλύψει αυτό που είχε χάσει.

Δύο μήνες αργότερα, ο Paul μπήκε στο πέμπτο τουρνουά King of Iron Fist Tournament 5. "Θα κερδίσω αυτό το τουρνουά και θα αποδείξω σε όλους ότι είμαι ο μεγαλύτερος μαχητής στο σύμπαν!".

Πρόλογος (Μη αυτόματη έκδοση): Ο Paul Phoenix προσπάθησε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για την αντιμετώπισή του με τον Kazuya Mishima, έναν αντίπαλο που δεν είχε πολεμήσει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ωστόσο, ο Kuma στάθηκε εμπόδιο, όπως πάντα. Ο Paul ξεκίνησε καλά απέναντι στον Kuma, αλλά σύντομα άρχισε να αισθάνεται απελπισμένος λόγω της επιμονής του Kuma. Ο Paul συνειδητοποίησε ότι είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση όταν του δόθηκε ένα σοβαρό χτύπημα από τον Kuma και έχασε τον αγώνα.

Αναλογιζόμενος την ήττα του από τον Kuma, ο Paul συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει μερικά σημαντικά μαθήματα και είχε απομακρυνθεί από το μονοπάτι για να γίνει ένας μεγάλος μαχητής. Αποφάσισε να ξαναρχίσει από την αρχή για να ανακαλύψει αυτό που είχε χάσει.

Δύο μήνες αργότερα, ο Paul μπήκε στο πέμπτο τουρνουά King of Iron Fist Tournament 5.

"Θα κερδίσω αυτό το τουρνουά και θα αποδείξω σε όλους ότι είμαι ο μεγαλύτερος μαχητής στο σύμπαν!"

Τελική Περιγραφή: Εμφανίζεται μια διαστημική αποικία, την οποία ο Paul χρησιμοποιεί για να μεταδώσει στους εξωγήινους ώστε να τους προκαλέσει. Στη συνέχεια, εμφανίζονται μερικά κτίρια. Ο Paul εμφανίζεται να ρίχνει μια κλωτσιά. Η κάμερα κάνει ζουμ σε μια παράγκα που βρίσκεται ανάμεσα στα άλλα κτίρια. Ο Paul είναι μέσα σε αυτήν την παράγκα και εμφανίζεται να ρίχνει μια γροθιά. Η κάμερα κάνει ζουμ στην πινακίδα στο πάνω μέρος της παράγκας, η οποία λέει, "Για ελάτε εξωγήινοι!" Στη συνέχεια εμφανίζεται ο Paul να ρίχνει μια γροθιά και μια κλωτσιά. Ένα σχέδιο ενός εξωγήινου που είναι κολλημένο σε έναν γκρίζο τοίχο από τούβλα. Ο Paul ετοιμάζεται να τρυπήσει τον γκρίζο τοίχο. Το κάνει με επιτυχία και όλα τα τούβλα πέφτουν στο έδαφος. Ο Paul σηκώνει μια γροθιά και λέει: "Ναι! Οποτεδήποτε! Για ελάτε εξωγήινοι! Η σκηνή αλλάζει για να δείξει τη διαστημική αποικία. Ένας μεγάλος αριθμός UFO πλησιάζει τη διαστημική αποικία.

Tekken 6[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ρεβάνς του Paul Phoenix με την αρκούδα που ονομάζεται "Kuma" ήταν άγριος, και αν και νικητής, ήταν εντελώς εξαντλημένος, αφήνοντάς τον ανίκανο να συνεχίσει στο έκτο τουρνουά του King of Iron Fist Tournament 5.

Μη μπορώντας να εισπράξει χρηματικά έπαθλα από το τελευταίο τουρνουά, ο Paul, ο οποίος είχε ήδη επιβαρυνθεί από το βουνό του χρέους του, μαθαίνει ότι σύντομα θα διεξαχθεί ένα νέο τουρνουά King of Iron Fist.

Πιστεύοντας ότι αν κέρδιζε το τουρνουά, θα μπορούσε επιτέλους να αποχαιρετήσει τα προβλήματά του με τα δάνεια, ο Paul σκέφτηκε βαθιά τρόπους για να αυξήσει τις πιθανότητές του να κερδίσει — η συμμετοχή μόνος του ήταν εκτός συζήτησης. Αν μπορούσε να συγκεντρώσει μια ομάδα με κάποιον, οι πιθανότητές του να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο θα αυξάνονταν πολύ. Και έτσι ξεπέρασε το σχέδιό του με τον καλύτερο φίλο τον Marshall Law.

Περιγραφή τέλους: Ο Paul και ο Law μπαίνουν σε μια αρένα για να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο του τουρνουά. Αργά αλλά σταθερά, οι δύο μπήκαν στον τελικό γύρο. Είχαν στήσει τη σκηνή προσεκτικά, με τον Law να έπρεπε να κάνει ένα ιπτάμενο λάκτισμα και τον Paul να το αποφύγει. Στο ρινγκ, και οι δύο είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ο ένας τον άλλον, με τον Paul να λέει «Ας ξεκινήσουμε!». Ο Law του απαντά "Αφήσε το σε μένα. Ακριβώς όπως σχεδιάσαμε". Ο εκφωνητής χτυπά το κουδούνι για να δώσει το σύνθημα για να αρχίσει ο αγώνας. Ο Law και ο Paul χτύπησαν κατά λάθος ο ένας στα ζωτικά σημεία του άλλου, ο Law κλωτσάει τον Paul στο πρόσωπο και ο Paul γρονθοκοπεί τον Law στη βουβωνική χώρα. Και οι δύο μαχητές έχουν χάσει τις αισθήσεις τους και οι υποστηρικτές τους αποδοκιμάζουν. Ο Steeve Fox κουνάει το κεφάλι του και σηκώνει τους ώμους του με δυσπιστία για την ανικανότητα του Paul και του Law.

Tekken 7[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ο Paul Phoenix, το χρυσό αγόρι του κόσμου των πολεμικών τεχνών, μπαίνει στο ρινγκ, ο ενθουσιασμός του πλήθους είναι έκδηλος. Αλλά αυτή τη φορά, όταν το όνομα του αντιπάλου του ήχησε στα μεγάφωνα της αρένας, δεν μπορούσε παρά να ξύσει το κεφάλι του με δυσπιστία. Paul: Είναι ο Kuma... πάλι!

Ωστόσο, ο Kuma δεν φαινόταν πουθενά. Η είδηση ​​κυκλοφόρησε ότι η αρκούδα είχε αποχωρήσει από το τουρνουά. Ο εκφωνητής του ρινγκ ενημερώνει τους θεατές για μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην κάρτα αγώνα. Ανακουφισμένος, ο Paul περιμένει την είσοδο του πολυαναμενόμενου ανθρώπινου αντιπάλου του... Αλλά, ωστόσο, δεν ήταν ο Kazuya όπως ήλπιζε, ήταν μια ασπρόμαυρη αρκούδα, της οποίας η ψυχραιμία είχε φτάσει σε σημείο βρασμού λόγω της συμπεριφοράς του Paul.

Είναι επίσης παρών για να βοηθήσει τον Marshall Law να βρει έναν καλύτερο μαχητή για να τρέξει το ντότζο και ο Paul ισχυρίζεται ότι είναι ο ένας, αλλά ο Law αρνείται καθώς θα ήταν κακή ιδέα για τον Paul να τρέξει ένα ντότζο όπως την προηγούμενη φορά, αφού " κερδίζοντας» το τρίτο τουρνουά. Αντίθετα, ο Λο είπε ότι αν κάποιος ισχυρός μαχητής ήθελε να δοκιμάσει τη δουλειά, θα έπρεπε να έρθει και να αποδείξει τις ικανότητές του στη μάχη. Οι αμφισβητίες εμφανίστηκαν, αλλά κανένας από αυτούς δεν ήταν αρκετά καλός ούτε για τον Paul ούτε και για τον Law.

Περιγραφή τέλους: Ο Paul γιορτάζει τη νίκη του ενάντια στον αντίπαλό του που ήταν μια άλλη αρκούδα με το όνομα Πάντα. Το κοινό, ωστόσο, αρχίζει να αποδοκιμάζει τον Paul επειδή νίκησε το Πάντα. Στη συνέχεια, ο Paul αναγκάζεται να φύγει από την αρένα αφού το μεγάλο πλήθος άρχισε να του επιτίθεται πετώντας του διάφορα αντικείμενα, ιδιαίτερα όταν κάποιος του πέταξε ένα σπαθί.

Στο τέλος του Λο, ο Paul βοηθά τον καλύτερό του φίλο Marshall Law εναντίον του Φενγκ Γουέι σε έναν αγώνα, αφού ο τελευταίος εξουδετερώνεται από το στυλ μάχης του. Ο Paul είναι σε θέση να νικήσει τον Φενγκ βγάζοντάς τον νοκ-άουτ με μια ισχυρή πύρινη γροθιά αφού ο Λο τον βοηθήσει στη μάχη. Ο Φενγκ όμως δεν αποδέχεται την ήττα του και απελευθερώνει την ισχυρή του αύρα. Γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνος είναι, ο Paul και ο Λο υποχωρούν φοβισμένοι.

Εμφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Paul είναι ένας καλοφτιαγμένος Αμερικάνος με μπλε μάτια, πυκνά φρύδια έχοντας ένα υψηλό επίπεδο χτένισμα. Ο Paul έχει επίσης ένα τατουάζ σκορπιού στο δεξί του χέρι και, στο Tekken 2, είχε επίσης δύο σκουλαρίκια στο αριστερό του αυτί. Αυτά τα σκουλαρίκια εμφανίζονται αποκλειστικά σε αυτό το παιχνίδι, καθώς αφαιρέθηκαν για όλες τις μελλοντικές δόσεις. Στο Tekken 4 ο Paul εμφανίζεται επίσης με τα μαλλιά του κάτω και δεμένα σε μια αλογοουρά.

Στολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Tekken 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στολή παίκτη 1:

Η πρώτη στολή του Paul αποτελείται από ένα κόκκινο gi με τα μανίκια ξεκομμένα και ένα κίτρινο λογότυπο στη δεξιά πλευρά του σακακιού. Φοράει επίσης μαύρα προστατευτικά για τα χεριά και ποδιά και μαύρη ζώνη πολεμικών τεχνών.

Στολή παίκτη 2:

Η δεύτερη στολή του Paul αποτελείται από ένα μαύρο μπουφάν μηχανόβιου με σχέδιο φλεγόμενου κρανίου στην πλάτη και μαύρο δερμάτινο παντελόνι με σχέδια φλόγας και στις δύο πλευρές του παντελονιού. Φοράει επίσης μαύρα γάντια χωρίς δάχτυλα και μαύρες μπότες.

Tekken 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Tekken 2, ο Paul δεν λαμβάνει νέα ρούχα. φοράει τα ίδια κοστούμια που φορούσε στο προηγούμενο παιχνίδι.

  • Στις ταινίες και τα έργα τέχνης του CGI, φοράει ένα λευκό μαντήλι στο λαιμό του.

Tekken 3[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Tekken 3, τα ρούχα του Paul δέχθηκαν μικρές αλλαγές.

Στολή του παίκτη 1:

Το ίδιο με το πρώτο ρούχο του Paul από τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά είναι ελαφρώς κουρελιασμένο και σκισμένο. Επίσης, το κίτρινο λογότυπο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σακακιού του.

Στολή του παίκτη 2:

Το ίδιο με το δεύτερο ρούχο του Paul από τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά τώρα είναι κοντομάνικο με μαξιλαράκια για τους ώμους, επιγονατίδες και ένα λευκό πουκάμισο με ψηλό λαιμό από κάτω.

Tekken 4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στολή παίκτη 1:

Η κλασική κόκκινη στολή του τζούντο του Paul αφαιρείται. Η νέα του αποτελείται από ένα λευκό μπλουζάκι με ένα μακρυμάνικο κόκκινο τζάκετ με ομοιόμορφη φόρμα πεταμένο και δεμένο στη μέση του, ένα κόκκινο gi ομοιόμορφο παντελόνι με λογότυπα πάνω τους και μαύρες μπότες με σχέδια πορτοκαλί φλόγας πάνω τους. Διατηρεί τα μαύρα προστατευτικά και τη ζώνη των προηγούμενων ρούχων του.

Στολή παίκτη 2:

Η νέα δεύτερη στολή του αποτελείται από ένα μαύρο μπλουζάκι με φλεγόμενο σχέδιο κρανίου στην πλάτη, παρόμοιο με τα προηγούμενα ρούχα του, ένα ρολόι χειρός στο αριστερό του χέρι, μπλε τζιν και μαύρα παπούτσια, ενώ τα μαλλιά του είναι πεσμένα αντί για το ψηλό του στυλ μαλλιών. Αυτό είναι το πρώτο και το μοναδικό ρούχο όπου ο Paul φοράει τζιν και μπλουζάκι και δεν έχει το σήμα κατατεθέν του χτένισμα και τα γάντια του.

Τέλος:

Στο τέλος του, ο Paul έχει μια αλογοουρά, ένα κόκκινο σμόκιν σακάκι, ένα μαύρο πουκάμισο, πορτοκαλί γυαλιά ηλίου, ένα κόκκινο παντελόνι και μαύρα παπούτσια.

Tekken 5[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στολή παίκτη 1:

Ίδιο με το ρούχο του από τα προηγούμενα παιχνίδια (εκτός από το Tekken 4), αλλά τώρα υπάρχουν λευκά περιτυλίγματα γύρω από τους καρπούς του και το κόκκινο gi του είναι ακόμα πιο κουρελιασμένο και σκισμένο από πριν.

Στο Dark Resurrection, η στολή του λαμβάνει μικρές εναλλαγές παλέτας με το κόκκινο gi του να είναι λευκό και τα μαύρα προστατευτικά χεριών του να είναι ανοιχτό μπλε και είναι πανομοιότυπη με την κύρια στολή του Χουόρανγκ από το Tekken 3, μείον το λευκό κεφαλόδεσμο.

Στολή παίκτη 2: Η δεύτερη του στολή επιστρέφει όπως ήταν στο Tekken 3. Ωστόσο, οι μπότες του είναι πλέον γκρι και κόκκινες και οι ώμοι του είναι πολύ μεγαλύτερες.

Στο Dark Resurrection, η δεύτερη του στολή λαμβάνει μικρές αλλαγές παλέτας με το μαύρο κοστούμι ποδηλάτη να είναι μπλε και τις δερμάτινες μπότες του να είναι καφέ.

Tekken 6[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα ρούχα του Paul επιστρέφουν στα παλιά χρώματα από το Tekken 5. Ο Paul δεν κερδίζει καθόλου νέα προεπιλεγμένα κοστούμια.

Tekken 7[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Tekken 7: Fated Retribution, ο Paul ανακτά το ρούχο του ποδηλάτη, αλλά έχει μια δραστική αλλαγή. Το μαύρο biker jacket του έχει κομμένο το δεξί μανίκι και το αριστερό μανίκι έχει κόκκινες και γκρι φόδρες με μακριά μαύρα γάντια αναβάτη. Ο γιακάς του σακακιού του είναι χρωματισμένος σαν την σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών και υπάρχει ένα μαύρο κιβώτιο στον δεξιό του ώμο. Κάτω από το σακάκι του, φοράει ένα σκούρο κόκκινο αμάνικο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι, ασορτί επιγονατίδες με κόκκινες και άσπρες ρίγες στο δεξί γόνατο και σκούρο μπλε με διακόσμηση τεσσάρων αστέρων στο αριστερό γόνατο και μαύρες μπότες. Στον δεξιό καρπό του, φοράει ένα γάντι χωρίς δάχτυλα μαζί με ένα αντίστοιχο περικάρπιο. Κερδίζει επίσης γεμάτο μούσι φορώντας το ρούχο.

  • Όπως η πλειονότητα των ανδρικών χαρακτήρων, το DLC με μαγιό του Paul φαίνεται ότι φοράει ένα τροποποιημένο fundoshi και ασορτί περιτυλιγμένων χεριών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Definition of Fenikkusu. Meaning of Fenikkusu. Synonyms of Fenikkusu». www.wordaz.com. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. 
  2. «Discuss Everything About Tekken Wiki | Fandom». tekken.fandom.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. 
  3. «Paul Phoenix - Tekkenpedia». eng.tekkenpedia.com. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. 
  4. «Paul Phoenix». Video Game Characters Wiki (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]