Πηνελόπη Σχιζοδήμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πηνελόπη Σχιζοδήμου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Πηνελόπη Σχιζοδήμου (Ελληνικά)
Γέννηση1957
Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταζωγράφος

Η Πηνελόπη Σχιζοδήμου (1957) είναι Έλληνίδα ζωγράφος από τα Μεγάλα Καλύβια.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σπουδές και διδακτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1957 στα Μεγάλα Καλύβια. Από το 1978 έως το 1982 έκανε καλλιτεχνικές σπουδές ζωγραφικής στο Καλλιτεχνικό Εντευκτήριο Βόλου με την Ντόρα Λιβανού. Από το 1981 έως το 1985 δίδαξε ζωγραφική στην Α’ βάθμια και Β΄ βάθμια εκπαίδευση. Από το 1998 έως το 2008 ζωγράφιζε με τον Θεόδωρο Πάντο. Το 2008 επέστρεψε στα Τρίκαλα όπου ζει και εργάζεται. Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα Καρδίτσας "Τεχνοθύρα".

Εκθέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1978 έκανε την πρώτη της έκθεση την οποία ακολούθησαν άλλες δέκα εκθέσεις στο εσωτερικό. Έχει συμμετάσχει και σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων. Το 2000έκανε έκθεση στη Βοστώνη και το 2002 στις Βρυξέλλες. Από το 2002 συμμετέχει τακτικά στις εκθέσεις που γίνονται στη Μότολα της Ιταλίας. Είναι μέλος στην Γκαλερί ΣΥΝ στην Αθήνα.

Έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ασχολείται με τη ζωγραφική, τα ψηφιδωτά και τα βιτρό. Στη ζωγραφική ασχολείται με την τοπιογραφία, την προσωπογραφία, την ηθογραφία και με συμβολικά θέματα μέσα στα πλαίσια των παραστατικών τάσεων. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ακριλικά, λάδια, ακουαρέλες, σινική μελάνη, τέμπερες και κάρβουνο. Έχει βραβευτεί κατά καιρούς σε Πανελλήνιες εκθέσεις και από Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]