Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1957

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων (ΣΙΣΜ) (τελική φάση) διεξήχθη στην Αργεντινή, στος Μπουένος Άιρες, από 7 ως 14 Ιουλίου 1957. Νικήτρια αναδείχθηκε η Εθνική Ενόπλων της Γαλλίας. Η τελική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης διεξήχθη στην Αθήνα από 26/5 ως 3/6/1957.

Συμμετοχές - Σύστημα διεξαγωγής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνολικά μετείχαν 13 χώρες, 11 από την ευρωπαϊκή-αφροασιατική ζώνη και δύο από τη Νότια Αμερική. Αρχικά διεξήχθη η προκριματική φάση της ευρωπαϊκής-αφροασιατικής ζώνης, στην οποία μετείχαν και οι ΗΠΑ. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους και οι 4 νικήτριες αγωνίστηκαν στην τελική φάση που διεξήχθη στην Αθήνα. Οι δύο πρώτες ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης προκρίθηκαν για την τελική φάση που έγινε στην Αργεντινή, όπου αντιμετώπισαν τις δύο νοτιοαμερικανικές ομάδες.

Ευρωπαϊκή-Αφροασιατική ζώνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκριματική φάση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι αγώνες στους 4 προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής-αφροασιατικής ζώνης έγιναν ως εξής (δεν είναι γνωστές όλες οι χώρες και οι αγώνες τους):

Τελικός όμιλος Ευρώπης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τελική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης διεξήχθη σε ενιαίο όμιλο με βαθμολογία, από την οποία προέκυψε η τελική κατάταξη. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Αθήνα, στο γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τις 26 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου 1957. Τον ευρωπαϊκό τίτλο πήρε η Ιταλία, η οποία μαζί με την δεύτερη Γαλλία προκρίθηκαν για τα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τελική φάση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος διεξήχθη σε ενιαίο όμιλο με βαθμολογία, από την οποία προέκυψε η τελική κατάταξη. Όλοι οι αγώνες έγιναν στο Μπουένος Άιρες από 7 ως 14 Ιουλίου 1957.

Η ελληνική ομάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους αγώνες της προκριματικής φάσης την ελληνική ομάδα αποτελούσαν:

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. εφ. "Αθλητική Ηχώ", 11/2/1957
  2. εφ. "Αθλητική Ηχώ", 24/3/1957
  3. Σκόρερ: Νεστορίδης 67΄, Υφαντής 81΄, 88΄, εφ. "Αθλητική Ηχώ", 30/5/1957.