Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1957

From Βικιπαίδεια
Jump to navigation Jump to search

Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων (ΣΙΣΜ) (τελική φάση) διεξήχθη στην Αργεντινή, στος Μπουένος Άιρες, από 7 ως 14 Ιουλίου 1957. Νικήτρια αναδείχθηκε η Εθνική Ενόπλων της Γαλλίας. Η τελική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης διεξήχθη στην Αθήνα από 26/5 ως 3/6/1957.

Συμμετοχές - Σύστημα διεξαγωγής[edit | edit source]

Συνολικά μετείχαν 13 χώρες, 11 από την ευρωπαϊκή-αφροασιατική ζώνη και δύο από τη Νότια Αμερική. Αρχικά διεξήχθη η προκριματική φάση της ευρωπαϊκής-αφροασιατικής ζώνης, στην οποία μετείχαν και οι ΗΠΑ. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους και οι 4 νικήτριες αγωνίστηκαν στην τελική φάση που διεξήχθη στην Αθήνα. Οι δύο πρώτες ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης προκρίθηκαν για την τελική φάση που έγινε στην Αργεντινή, όπου αντιμετώπισαν τις δύο νοτιοαμερικανικές ομάδες.

Ευρωπαϊκή-Αφροασιατική ζώνη[edit | edit source]

Προκριματική φάση[edit | edit source]

Οι αγώνες στους 4 προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής-αφροασιατικής ζώνης έγιναν ως εξής (δεν είναι γνωστές όλες οι χώρες και οι αγώνες τους):

Τελικός όμιλος Ευρώπης[edit | edit source]

Η τελική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης διεξήχθη σε ενιαίο όμιλο με βαθμολογία, από την οποία προέκυψε η τελική κατάταξη. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Αθήνα, στο γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τις 26 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου 1957. Τον ευρωπαϊκό τίτλο πήρε η Ιταλία, η οποία μαζί με την δεύτερη Γαλλία προκρίθηκαν για τα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τελική φάση[edit | edit source]

Η τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος διεξήχθη σε ενιαίο όμιλο με βαθμολογία, από την οποία προέκυψε η τελική κατάταξη. Όλοι οι αγώνες έγιναν στο Μπουένος Άιρες από 7 ως 14 Ιουλίου 1957.

Η ελληνική ομάδα[edit | edit source]

Στους αγώνες της προκριματικής φάσης την ελληνική ομάδα αποτελούσαν:

Πηγές[edit | edit source]

Αναφορές[edit | edit source]

  1. εφ. "Αθλητική Ηχώ", 11/2/1957
  2. εφ. "Αθλητική Ηχώ", 24/3/1957
  3. Σκόρερ: Νεστορίδης 67΄, Υφαντής 81΄, 88΄, εφ. "Αθλητική Ηχώ", 30/5/1957.