Ομάδα Έψιλον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Αυτό το σύμβολο εμφανίζεται ως έμβλημα της Ομάδας Έψιλον

Η Ομάδα Έψιλον είναι μια μυστική οργάνωση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ύπαρξής της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Εντάσσεται στις θεωρίες συνωμοσίας και κυκλοφορεί στην Ελλάδα περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Καθότι δεν υπάρχει επίσημη παρουσία της ομάδας, η ύπαρξη της συνήθως αμφισβητείται. Ενίοτε η φιλολογία της Ομάδας Ε τοποθετείται στα πλαίσια ενός αστικού μύθου χωρίς κάποια βάση.

Ισχυρισμοί για την ομάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη, τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας ή άλλα άστρα ή γαλαξίες που ήρθαν στα αρχαία χρόνια και εξαπλώθηκαν σε όλη την γη διαδίδωντας την γνώση τους στους λαούς του κόσμου. Σύμφωνα με ορισμένους η Έψιλον πήρε ενεργό μέρος στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974. Εκτός από την προστασία της Ελλάδας, η ομάδα Έψιλον λέγεται πως έχει διαμάχη με τους Εβραίους, οι οποίοι υποκινούν τις μεγάλες δυνάμεις και ελέγχουν τις τράπεζες.

Δημιουργία του θρύλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Έψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του '70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμυδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα.[1]

Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι όπως Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.

Οι παραπάνω αναφέρουν μέσα από τα κείμενά τους για την ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.

Μερικοί από αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη της ομάδας, συγγράφουν σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί (ακόμη και στην τηλεόραση) υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρωτογενώς (από πρώτο χέρι) ή δευτερογενώς ερευνητικά.

Ορισμένοι είναι υπέρ της Χριστιανικής πίστης ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου με τις σημερινές θρησκείες. Η Ομάδα Έψιλον δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Χριστιανισμό.

Eνδεικτική αναφορά συγγραφέων που ασχολούνται με το θέμα της Ομάδας Έψιλον:

Τι ισχύει[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα ονομάστηκε Έψιλον από τον ίδιο τον Ι. Φουράκη, αφού κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό της όνομα. Είναι τόσο μυστική που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή, αν είναι οργάνωση, ομάδα, από ποιους αποτελείται, τι σκοπούς εξυπηρετεί και ποια είναι η δράση της μέχρι τώρα.

Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα συγγραφικά σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί ακόμη και στα Μ.Μ.Ε. υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης, ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, το έκαναν για λόγους οικονομικούς και δημόσιας προβολής.

Ό,τι έχει γραφτεί και ειπωθεί μέχρι σήμερα για αυτήν την ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί με αποδείξεις, με αποτέλεσμα κάθε είδους πληροφορία να είναι αμφισβητήσιμη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κωνσταντίνος Κούρος - Το Αίνιγμα των Ε