Οι φιλόσοφοι του οικονομικού κόσμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι φιλόσοφοι του οικονομικού κόσμου
ΣυγγραφέαςRobert Heilbroner
ΓλώσσαΑγγλικά
Θέμαφιλοσοφία

Οι «Φιλόσοφοι του οικονομικού κόσμου» είναι ένα βιβλίο του Αμερικανού οικονομολόγου και συγγραφέα Ρόμπερτ Χεϊλμπρόνερ (Robert L. Heilbroner) (1919-2005) που επανεκδόθηκε από το 1953 -1999 επτά φορές.

Μέσα στο άνυδρο λόγο των οικονομικών, της κοινοτοπίας των οικονομικών όρων και του χαοτικού κόσμου των οικονομολόγων, το βιβλίο του Ρόμπερτ Χεϊλμπρνόνερ αναγνωρίστηκε ως κατεξοχήν ενδιαφέρον. Γραμμένο με λογοτεχνική δεινότητα φωτίζει ακόμα και τον απλό αναγνώστη πάνω στις οικονομικές ιδέες που μας επηρεάζουν.[1]

Διάρθρωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βιβλίο των 470 περίπου σελίδων, χωρίζεται σε ένδεκα ενότητες μαζί με την εισαγωγή του έργου, αρχίζει από τη οικονομική επανάσταση, τον υπέροχο κόσμο του Άνταμ Σμιθ και τα άσχημα προαισθήματα του Τόμας Μάλθους και του Ντέηβιντ Ρικάρντο με ενδιάμεσες αναφορές στα όνειρα των ουτοπικών σοσιαλιστών, το αμείλικτο σύστημα του Καρλ Μαρξ και τον βικτοριανό κόσμο και υπόκοσμο των οικονομικών για να καταλήξει στις αιρετικές απόψεις του Τζων Κέυνς και τις αντιφάσεις του Γιόζεφ Σουμπέτερ με πλήθος βιβλιογραφικών αναφορών και περιστατικών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Lester Thurow

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]