Νίκος Χατζηαντωνίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νίκος Χατζηαντωνίου
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης4 Ιουνίου 1961
Τόπος γέννησηςΖαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης
ΘέσηΕπιθετικός
Ομάδες νέων
1977-1979Απόλλων Ζαγκλιβερίου
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
1979-1984Άρης Θεσσαλονίκης107(15)
1984-1988Απόλλων Καλαμαριάς52(4)
1989-1990 ΠΑΟΝΕ
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα και έχουν ανανεωθεί έως 9 Μαρτίου 2024.

† Συμμετοχές (Γκολ).

‡ Οι συμμετοχές και τα γκολ στις εθνικές ομάδες έχουν ανανεωθεί έως 9 Μαρτίου 2024.

Ο Νίκος Χατζηαντωνίου (γεννημένος στις 4 Ιουνίου 1961 στη Θεσσαλονίκη) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε σε κυρίως στον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Απόλλων Καλαμαριάς.

Ποδοσφαιρική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χατζηαντωνίου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του, στον Απόλλωνα Ζαγκλιβερίου από πολύ νεαρή ηλικία. Κλασικό εξτρέμ, ταχύτατος, διορατικός και πολύ ταλαντούχος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής γρήγορα διακρίθηκε στα γήπεδα της Α ΕΠΣΜ και το καλοκαίρι του 1979 μεταγράφηκε στην Άρη Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κίτρινη φανέλα στις 20 Ιανουαρίου 1980, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του με τη Ρόδο (τελικό σκορ 2-0). Με τον Άρη αγωνίστηκε για έξι σεζόν, πραγματοποιώντας 122 συνολικά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (107 συμμετοχές και 15 γκολ στο Πρωτάθλημα, 11 συμμετοχές και 2 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας και 4 συμμετοχές για τον θεσμό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ). Έμεινε στη μνήμη των οπαδών του Άρη με το προσωνύμιο "Το Φτερό" λόγω της απίστευτης ταχύτητας (“σαν να περπατούσε στον αέρα”) και της διεισδυτικότητάς του.

«Πληρώνοντας» όμως στην ουσία τις κακές διαπροσωπικές σχέσεις με τον τότε προπονητή της ομάδας, τον Αντώνη Γεωργιάδη, έμεινε ελεύθερος το Δεκέμβρη του 1984 από τον Άρη και μεταπήδησε στο γειτονικό Απόλλων Καλαμαριάς. Στην Καλαμαριά αγωνίστηκε μέχρι το 1988 και τη σεζόν 1989-90 συνέχισε την καριέρα του στον ΠΑΟΝΕ που αγωνιζόταν τότε στην Γ’ Εθνική.

Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας του εντός των αγωνιστικών χώρων, ανέλαβε το πόστο του προπονητή στην ομάδα του Απόλλωνα Ζαγκλιβερίου. [1]

Εθνικές ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χατζηαντωνίου διετέλεσε μέλος της Εθνικής Νέων, η κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο Νέων (1978) [2] καθώς και την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων (Νέων) που διεξήχθη στη Δυτική Γερμανία το 1981, σκοράροντας μάλιστα στον αγώνα της προκριματικής φάσης, Κύπρος-Ελλάδα 1-3 [3]. Επίσης υπήρξε μέλος, της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας καθώς και της Ελληνικής Μεσογειακής ομάδας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]