Μ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Πύδνα Κίτρους
Logo Pydna Kitros.png
Επίσημη ονομασία Μ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους
Ίδρυση 1977
Διάλυση 2017
Έδρα Κίτρος Πιερίας, Ελλάδα
Στάδιο Δημοτικό Γήπεδο Κίτρους
Πρώτη εμφάνιση

Ο Μ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους ήταν αθλητικό σωματείο στο Κίτρος του δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο νομό Πιερίας. Χρώματά του ήταν το μωβ και το λευκό. Δραστηριοποιούνταν στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Έδρα της ομάδας αποτελούσε το Δημοτικό Γήπεδο Κίτρους.

Η ομάδα μετείχε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας τη δεκαετία του 2000, ενώ την επόμενη δεκαετία έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Σημαντική στιγμή για το σύλλογο υπήρξε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την περίοδο 2015–16.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Κίτρους «η Πύδνα» ιδρύθηκε το 1977. Η ποδοσφαιρική ομάδα μετείχε στις διοργανώσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας. Την περίοδο 2004–05 η ομάδα κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας και προβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική. Την επόμενη περίοδο κατέκτησε το τοπικό κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ παράλληλα μετέιχε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, στο οποίο παρέμεινε για τέσσερις συνεχείς περιόδους έως και το 2007–08, όταν υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το τοπικό πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας την περίοδο 2014–15, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2015 και συγκεκριμένα στον 6ο Όμιλο, όπου τερμάτησε στην πρώτη θέση και προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική. Την περίοδο 2015–16 κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ενώ παράλληλα μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο αγωνίστηκε για δύο συνεχόμενες περιόδους. Το καλοκαίρι του 2017, έπειτα από συμφωνία,[1] η θέση της Πύδνας Κίτρους στη Γ' εθνική (όχι το ΑΦΜ) δόθηκε για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού σωματείου που ονομάστηκε Βόλος. Το ίδιο διάστημα, δημιουργήθηκε ένας νέος σύλλογος με την επωνυμία «Πυδναϊκός 2017» με ίδιο σήμα και την αναγραφή του έτους ίδρυσης 2017 σε αυτό.[2]

Επιτυχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυπελλούχος (1): 2015–16

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]