Μ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πύδνα Κίτρους
Επίσημη ονομασίαΜ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους
Ίδρυση1977
ΈδραΚίτρος Πιερίας, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Γήπεδο Κίτρους
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Ο Μ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους ήταν αθλητικό σωματείο στο Κίτρος του δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο νομό Πιερίας. Χρώματά του ήταν το μωβ και το λευκό. Δραστηριοποιούνταν στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Έδρα της ομάδας αποτελούσε το Δημοτικό Γήπεδο Κίτρους.

Η ομάδα μετείχε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας τη δεκαετία του 2000, ενώ την επόμενη δεκαετία έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Σημαντική στιγμή για το σύλλογο υπήρξε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την περίοδο 2015–16.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Κίτρους «η Πύδνα» ιδρύθηκε το 1977. Η ποδοσφαιρική ομάδα μετείχε στις διοργανώσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας. Την περίοδο 2004–05 η ομάδα κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας[1] και προβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική. Την επόμενη περίοδο κατέκτησε το τοπικό κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ παράλληλα μετέιχε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, στο οποίο παρέμεινε για τέσσερις συνεχείς περιόδους έως και το 2007–08, όταν υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το τοπικό πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας την περίοδο 2014–15, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2015 και συγκεκριμένα στον 6ο Όμιλο, όπου τερμάτησε στην πρώτη θέση και προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική. Την περίοδο 2015–16 κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ενώ παράλληλα μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο οποίο αγωνίστηκε για δύο συνεχόμενες περιόδους. Το καλοκαίρι του 2017, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, και συμφωνία με τον πρόεδρο του ΜΑΣ Πύδνα, Γιάννη Ντούμο[2], η Πύδνα Κίτρους μετέφερε την έδρα της στο Βόλο, εγγράφηκε στη δύναμη της ΕΠΣ Θεσσαλίας[3] και μετονομάστηκε σε «Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος».[4] Το ίδιο διάστημα, δημιουργήθηκε ένας νέος σύλλογος με έδρα στο Κίτρος Πιερίας, με την επωνυμία «Πυδναϊκός 2017» με ίδιο σήμα και την αναγραφή του έτους ίδρυσης 2017 σε αυτό.[5]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυπελλούχος (1): 2015–16
Κυπελλούχος (1): 2016

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]