Μαριάννα Πολυχρονίδη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μαριάννα Πολυχρονίδη
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Οκτωβρίου 1980
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
τραγουδίστρια
Αξιοσημείωτο έργοΜε θέα στο πέλαγο
Της Αγάπης Μαχαιριά
Ιστορίες από την απέναντι όχθη
Η εξαφάνιση
Τα Μυστικά της Εδέμ
Just the 2 Of Us
Πρώτη σταγόνα
Ο Πρίγκιπας της φωτιάς
Το μυστικό της πεταλούδας
Έρωτας φυγάς

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη (Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 1980) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και την Τήνο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Στα 23 της έπαιξε την Οφηλία, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη. Ασχολήθηκε και ασχολείται -εκτός από την υποκριτική- με το τραγούδι, το χορό (κρητικά παραδοσιακά) και την κατασκευή κοσμημάτων.

Πέρα από τις κλασικές μουσικές σπουδές της, μετρά αρκετές συναυλίες, οι περισσότερες με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων με τον οποίο συνεργάστηκε για πέντε χρόνια (2000- 2005), και τον Νίκο Κυπουργό. Έχει εμφανιστεί και στον «Ζυγό» με τον Σωκράτη Μάλαμα, έχει κάνει περιοδείες με τον Κώστα Λειβαδά ενώ στις δισκογραφικές συμμετοχές της προστέθηκε και το τραγούδι «Η κατάρα του ροκά» (με τους Μουζουράκη, Μπαλάφα, Μυλωνά) στο δίσκο «Έρωτας είναι ο Γιάννης» του Γιάννη Ζουγανέλη.

Την είδαμε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στην σειρά Με θέα στο πέλαγο αλλά την έχουμε δει και σε άλλες σειρές όπως : Η εξαφάνιση, Της αγάπης μαχαιριά, Ιστορίες από την απέναντι όχθη και στην καθημερινή σειρά Τα μυστικά της Εδέμ, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία στο ρόλο της κακιάς. Το 2010 πήρε μέρος στο τηλεπαιχνίδι Just the two of us όπου κατέλαβε την 5η θέση.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]