Μαρίνα Βλαχάκη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαρίνα Βλαχάκη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Μαρίνα Βλαχάκη (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΜαρίνα Βλαχάκη
Γέννηση16 Ιουλίου 1962 (1962-07-16) (61 ετών)
Ηράκλειο
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδίστρια

Η Μαρίνα Βλαχάκη (Ηράκλειο Κρήτης, 16 Ιουλίου 1962) είναι Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1962 στον Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε στη Αθήνα. Σπούδασε φωνητική και θεωρία στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και μετά στο Δημοτικό Ωδείο του Πειραιά. Ξεκίνησε να τραγουδάει από 15 χρόνων, δίπλα στη Μαρινέλλα στη «Νεράιδα», και συνέχισε τις εμφανίσεις πλάι σε επίσης, κορυφαία ονόματα, όπως ο Τόλη Βοσκόπουλο, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Γιώργο Ζαμπέτα, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Γιάννη Πουλόπουλο, η Χριστιάνα και, ένα χρόνο πριν συνεργαστεί με το Στράτο Διονυσίου, βρέθηκε στα «Δειλινά» κοντά στο Δημήτρη Μητροπάνο, το Μανώλη Μητσιά, την Τάνια Τσανακλίδου, την Άννα Βίσση, την Ελπίδα, το Χάρρυ Κλυνν (Με τον Μητροπάνο και τον Χαρρυ Κλυνν συνεργάστηκε για 6 σεζόν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας) τον Αντώνη Καλογιάννη. Εκεί την άκουσε για πρώτη φορά ο Στράτος Διονυσίου και την επόμενη σεζόν συνεργάστηκαν τυχαία στη «Φαντασία». Μαζί του τραγουδούσαν ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Λίτσα Διαμάντη, η Δούκισσα, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Νίκος Νομικός. Τότε ο Στράτος Διονυσίου πρότεινε στη Μαρίνα Βλαχάκη να γίνει παρτενέρ του και από το 1980 και για σχεδόν 10 συναπτά έτη, ήταν παρτενέρ του στις πίστες, στο στούντιο, στις συναυλίες και σε ολες τις live εμφανισεις τους, συμμετείχε στις επιτυχίες του τη δεκαετία του ’80 και στους δύο πρώτους προσωπικούς της δίσκους ο Στράτος Διονυσίου συμμετέχει σε δύο ντουέτα: το «Κράτησέ με» και το «Μου λείπεις», όπως και στις δεύτερες φωνές.

Έχει κάνει 5 προσωπικούς δίσκους:

  • 1987: «Κράτησέ με», με τη συμμετοχή του Στράτου στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, στον οποίο συμμετέχει επίσης και ως συνθέτης, γράφοντας τη μουσική στο τραγούδι «Ήρθα κοντά σου», σε στίχους του Γ. Κλεφτογιώργου.
  • 1989: «Είσαι ο ένας», στον οποίο, επίσης ο Στράτος συνέθεσε το ομώνυμο τραγούδι, καθώς επίσης κι άλλα 2 τραγούδια, όπως το «Ξεγελάστηκα» και το «Τι μας χωρίζει», σε στίχους Γ. Βρούβα. Στο δίσκο αυτό υπάρχει και το ντουέτο «Μου λείπεις» με το Στράτο, σε στίχους και μουσική Τάκη Μουσαφίρη
  • 1991: «Δεν έχεις φύγει», στίχοι Γ. Λεκάκη, μουσική Τ. Χαμουρτιάδη, που το ομώνυμο τραγούδι ήταν αφιερωμένο στο Στράτο.
  • 1992: «Ισόβια μαζί σου». Το ομώνυμο τραγούδι ακούστηκε και στην ταινία «Όλα είναι δρόμος»,
  • 1997: «Μια εγώ, μια εσύ».

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς, όπως οι Χρ. Νικολόπουλος, Τ. Σούκας, Θ. Πολυκανδριώτης, Α. Χρυσοβέργης, Σπ. Γιατράς, Τ. Μουσαφίρης, Β. Παπαδόπουλος, Ν.Λουκάς, Σ. Μαραγκουδάκη, Γ. Κλεφτογιώργος, Μ. Γιαπράκας, Σ. Τσιλίκης, Γ. Βρούβας και Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.

Digital Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Toν Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music το «Μια Στάλα Εσύ » σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη και σε μουσική του Γιάννη Πηλιχού, και έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά του ΑLPHA «Τατουάζ»

Νοέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το «Δυο Στροφές» σε στίχους του Γιώργου Κλεφτογιώργου και σε μουσική του Σταμάτη Χρήστου από την Music Mirror.

Αύγουστος του 2021 το «Αγάπη Και Φως» σε μουσική του Σταμάτη Χρήστου και σε στίχους της Μαρίνας Βλαχάκη από την Music Mirror.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]