Λάκης Βασιλειάδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λάκης Βασιλειάδης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Λάκης Βασιλειάδης (Ελληνικά)
Γέννηση10  Απριλίου 1985
Γιαννιτσά
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός[1]
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΝέα Δημοκρατία
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων (από 2019, εκλογική περιφέρεια Πέλλας)[2]

Ο Βασίλης (Λάκης) Βασιλειάδης (10 Απριλίου 1985) είναι Έλληνας πολιτικός επιστήμων, πολιτικός, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λάκης Βασιλειάδης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, με καταγωγή από το Μάνδαλο Πέλλας, στις 10 Απριλίου 1985.

Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και δραστηριοποιήθηκε έντονα ως μέλος τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ακολούθως, σπούδασε στη Νομικά στο Τμήμα Νομικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Πέλλας από το 2010 έως το 2012 και αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Πέλλας από το 2007 έως το 2013.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πέλλας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος επιτροπής διαβούλευσης για την κατάρτιση του Οργανισμού στο Δήμο Πέλλας, Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΠΑ Δήμου Πέλλας καθώς επίσης Μέλος της επιτροπής για την οικονομική απογραφή του Δήμου, ενώ μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Από το 2013 έως το τέλος της θητείας του τοποθετήθηκε Αντιδήμαρχος με καθ’ ύλη αρμοδιότητες που αφορούν την Οικονομική Υπηρεσία, τον Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη, τη Διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Δήμου Πέλλας.

Έχει δρστηριοποιηθεί και στον αθλητικό χώρο, όπου υπήρξε Πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα Μανδάλου» και σήμερα είναι Πρόεδρος του «ΠΑΟΚ Γιαννιτσών» και παράλληλα μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών.

Το 2014 εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα και ανέλαβε καθήκοντα εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Ανάπτυξης, Υγείας , Περιβάλλοντος και Αθλητισμού́ καθώς επίσης και Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, θέση την οποία διατήρησε έως και το 2019. Τον Μαΐου του 2019 επανεξελέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα[3].

Στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε Βουλευτής Πέλλας[4] και κατά την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής εκλέχθηκε Γραμματέας του Ελληνικού Κοινοβουλίου[5]. Κατά την τρέχουσα Κοινοβουλευτική Περίοδο συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Υποεπιτροπή για την καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης των Ανθρώπων της Βουλής των Ελλήνων.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. db883316-4ff0-408e-977b-aa8d00d8b9b2. Ανακτήθηκε στις 23  Απριλίου 2022.
  2. «Κοινοβουλευτική Θητεία Βουλευτών Από Τη Μεταπολίτευση Ως Σήμερα». Ανακτήθηκε στις 24  Σεπτεμβρίου 2020.
  3. Voria.gr. «Οι 44 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα». Οι 44 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2020. 
  4. Voria.gr. «Τέσσερις βουλευτές εκλέγονται από τον νομό Πέλλας - Οι σταυροί». Τέσσερις βουλευτές εκλέγονται από τον νομό Πέλλας - Οι σταυροί. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2020. 
  5. «Ο Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης) εξελέγη Γραμματέας της Βουλής». Λόγος της Πέλλας (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2020. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημη Ιστοσελίδα Λάκη Βασιλειάδη