Κορράδος Β΄ της Καρινθίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κορράδος Β΄ της Καρινθίας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 1003 (περίπου)
Θάνατος 20  Ιουλίου 1039
Τόπος ταφής Καθεδρικός Ναός του Βορμς
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα αριστοκράτης
Οικογένεια
Γονείς Κορράδος Α΄, Δούκας της Καρινθίας και Ματθίλδη της Σουαβίας
Αδέλφια Σφάλμα Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).
Οικογένεια Σαλική δυναστεία

Ο Κορράδος Β΄ ο νεότερος (γερμ.: Conrad II der jüngere, 1003 - 20 Ιουλίου 1039) από τον Οίκο των Σαλίων ήταν δούκας της Καρινθίας και μάργραβος της Βερόνας (1035-1039).

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν ο πρωτότοκος γιος του Κορράδου Α΄ δούκα της Καρινθίας και της Ματίλντας των Κορραδίνων, κόρης του Χέρμαν Β΄ δούκα της Σουαβίας.

Το 1011 απεβίωσε ο πατέρας του και ο Κορράδος Β΄ ήταν μόλις 8 ετών. Έτσι ο Ερρίκος Β΄ της Γερμανίας έδωσε το δουκάτο στον Αντάλμπερο των Έππσταϊν. Πάντως διαδέχθηκε τον πατέρα του στις περιοχές (gau) του Βορμς, Σπάυερ, Νάχεν.

Με τη βοήθεια του εξαδέλφου του Κορράδου του πρεσβύτερου νίκησε τον Αρνούλφο στη μάχη κοντά στο Ολυμ το 1019. Ο Ερρίκος Β΄ απεβίωσε το 1024 και εξελέγη ο Κορράδος ο πρεσβύτερος ως Κορράδος Β΄ της Γερμανίας. Ο Κορράδος Β΄ ο νεότερος ήταν επίσης υποψήφιος, αλλά αποχώρησε για χάρη του εξαδέλφου του.

Το 1035 ο Αντάλμπερο εξεγέρθηκε εναντίον του Κορράδου Β΄ του πρεσβύτερου· για τιμωρία στερήθηκε του δουκάτου του το οποίο δόθηκε στον Κορράδο Β΄ τον νεότερο. Αυτός το 1036-37 συνόδευσε τον βασιλιά της Γερμανίας στην εκστρατεία του στην Ιταλία. Απεβίωσε το 1039 και τάφηκε στον καθεδρικό της Βορμς, δίπλα στους γονείς του. Δεν είχε γνήσια τέκνα και κληρονόμος του ήταν ο γιος του Κορράδου Β΄ του πρεσβύτερου, ο Ερρίκος Γ΄.

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν αναφέρεται γάμος για τον Κορράδο Β΄ τον νεότερο. Το 1056 εμφανίζεται ένας γιος του Κούνο (Κορράδος) να πωλεί το Μπρούχζαλ στον Ερρίκο Δ΄ της Γερμανίας.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Conrad II, Duke of Carinthia της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).