Καφετέρια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Καφετέρια

Ένα καφενείο ή καφετέρια ή καφέ είναι κατάστημα που εξυπηρετεί πρωτίστως ζεστό καφέ και υποπροϊόντα που σχετίζονται με ροφήματα καφέ (π.χ., καφέ latte, καπουτσίνο, εσπρέσο), τσάι, ζεστή σοκολάτα και άλλα ζεστά ροφήματα. Μερικές επιχειρήσεις του είδους, προσφέρουν στους πελάτες τους κρύα ποτά, παγωμένο καφέ και παγωμένο τσάι ενώ μπορεί να κάνουν και διανομή των προϊόντων τους. Πολλές καφετέριες προσφέρουν επίσης ελαφριά σνακ, παγωτά, μάφιν, τοστ και συσκευασμένα επιδόρπια.

Στην ηπειρωτική Ευρώπη, οι καφετέριες εξυπηρετούν συχνά αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό. Μια καφετέρια μπορεί να προσφέρει μερικά από τα ίδια χαρακτηριστικά ενός μπαρ ή εστιατορίου, περιλαμβάνοντας αλκοολούχα ποτά και πρόχειρα γεύματα. Κάποιες καφετέριες διαθέτουν επιτραπέζια παιχνίδια και Wi-Fi.

Από πολιτιστικής άποψης, τα καταστήματα αυτά έχουν μεγάλη σημασία, ως τα βασικότερα σημεία στα οποία αναπτύσσεται η κοινωνική αλληλεπίδραση. Οι καφετέριες φιλοξενούν ομιλίες, γεγονότα με ζωντανή μουσική, προβάλλουν ποδοσφαιρικούς αγώνες και καλούν καλλιτέχνες για μουσικές βραδιές, μεταξύ άλλων. Στην καφετέρια συχνά αναπτύσσεται διάλογος και γνωριμίες μεταξύ των παρευρισκόμενων και του προσωπικού. Δεν είναι σπάνιο ορισμένοι πελάτες να καθιερώνουν μια καφετέρια ως μέρος συνάντησης και να γίνονται τακτικοί επισκέπτες σε αυτή. Μια καφετέρια αποτελεί για κάποιους το ιδανικό μέρος για να διαβάσουν την εφημερίδα ή το περιοδικό τους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]