Κατάλογος πολιτειών των ΗΠΑ ανά αριθμό δισεκατομμυριούχων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή είναι μια λίστα των πολιτειών των ΗΠΑ ανά αριθμό δισεκατομμυριούχων το 2011. Ο κατάλογος δισεκατομμυριούχων καταρτίζεται ετησίως από το Forbes Magazine.

This is a map of each state's billionaires as of 2014.
Κατάταξη Πολιτεία ή έδαφος
Αριθμός δισεκατομμυριούχων Δισεκατομμυριούχοι ανά 100.000 κατοίκους
1 Flag of California.svg Καλιφόρνια 85 .226
2 Flag of New York.svg Νέα Υόρκη 67 .346
3 Flag of Texas.svg Τέξας 44 .175
4 Flag of Florida.svg Φλόριντα 27 .144
5 Flag of Illinois.svg Ιλινόι 20 .156
6 Flag of Connecticut.svg Κονέκτικατ 11 .308
7 Flag of Michigan.svg Michigan 10 .101
8 Flag of Wisconsin.svg Ουισκόνσιν 10 .176
9 Flag of Nevada.svg Νεβάδα 8 .296
10 Flag of Pennsylvania.svg Πενσυλβάνια 7 .055
11 Flag of Oklahoma.svg Οκλαχόμα 7 .187
12 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον 7 .104
13 Flag of Colorado.svg Colorado 6 .119
14 Flag of Maryland.svg Μέριλαντ 6 .104
15 Flag of Massachusetts.svg Μασαχουσέτη 6 .092
16 Flag of Minnesota.svg Μινεσότα 6 .113
17 Flag of Virginia.svg Βιρτζίνια 6 .075
18 Flag of Arizona.svg Αριζόνα 5 .078
19 Flag of Georgia (U.S. state).svg Τζόρτζια 5 .052
20 Flag of New Jersey.svg Νιου Τζέρσεϊ 5 .057
21 Flag of Ohio.svg Ohio 5 .043
22 Flag of Arkansas.svg Αρκάνσας 4 .137
23 Flag of Indiana.svg Ιντιάνα 4 .062
24 Flag of Kansas.svg Κάνσας 4 .140
25 Flag of Missouri.svg Μιζούρι 4 .067
26 Flag of Montana.svg Μοντάνα 4 .400
27 Flag of Tennessee.svg Τενεσί 4 .063
28 Flag of North Carolina.svg Νότια Καρολίνα 4 .042
29 Flag of South Carolina.svg Βόρεια Καρολίνα 3 .065
30 Flag of the District of Columbia.svg Washington, D.C. 3 .499
31 Flag of Nebraska.svg Νεμπράσκα 2 .110
32 Flag of Rhode Island.svg Ρόουντ Άιλαντ 2 .190
33 Flag of Alabama.svg Αλαμπάμα 1 .021
34 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 1 .074
35 Flag of Idaho.svg Αϊντάχο 1 .064
36 Flag of Kentucky.svg Κεντάκι 1 .023
37 Flag of Louisiana.svg Λουιζιάνα 1 .022
38 Flag of Maine.svg Μέιν 1 .0753
39 Flag of New Hampshire.svg Νιου Χάμσαϊρ 1 .076
40 Flag of Oregon.svg Όρεγκον 1 .026
41 Flag of Alaska.svg Alaska 0 0
43 Flag of Delaware.svg Ντέλαγουερ 0 0
43 Flag of Iowa.svg Αϊόβα 0 0
44 Flag of Mississippi.svg Μισισίπι 0 0
45 Flag of New Mexico.svg Νέο Μεξικό 0 0
46 Flag of North Dakota.svg Βόρεια Ντακότα 0 0
47 Flag of South Dakota.svg Νότια Ντακότα 0 0
48 Flag of Utah.svg Γιούτα 0 0
49 Flag of Vermont.svg Βέρμοντ 0 0
50 Flag of West Virginia.svg Δυτική Βιρτζίνια 0 0
51 Flag of Wyoming.svg Ουαϊόμινγκ 0 0
Σύνολο ΗΠΑ 399 .129

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γενικά
Συγκεκριμένα