Κατάλογος νησιών του Καναδά ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένα κατάλογος των νησιών του Καναδά. Περιλαμβάνει όλα τα νησιά με έκταση μεγαλύτερη των 200 τ.χλμ. (77 τετραγωνικά μίλια).

Νησιά με έκταση πάνω από 1.000 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Επαρχία/ Ομοσπονδιακό έδαφος Πληθυσμός (2001)
1 Γη του Μπάφιν 507.451 195.928 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 9.563
2 Νήσος Βικτώρια 217.291 83.897 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη, Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 1.707
3 Νήσος Έλσμιρ 196.236 75.767 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 168
4 Νέα Γη 108.860 42.031 Flag of Newfoundland and Labrador.svg Νέα Γη και Λαμπραντόρ 485.066
5 Νήσος Μπανκς 70.028 27.038 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη 114
6 Ντέβον 55.247 21.331 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
7 Νήσος Άξελ Χάιμπεργκ 43.178 16.671 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
8 Νήσος Μέλβιλ 42.149 16.274 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη, Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
9 Νήσος Σαουθάμπτον 41.214 15.913 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 721
10 Νήσος Πρίγκηπα Ουαλίας 33.339 12.872 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
11 Νήσος Βανκούβερ 31.285 12.079 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία 638.213
12 Νήσος Σόμερσετ 24.786 9.570 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
13 Νήσος Μπάθερστ 16.042 6.194 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
14 Νήσος Πρίγκηπα Πάτρικ 15.848 6.119 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη 0
15 Νήσος Βασιλιά Ουίλιαμ 13.111 5.062 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 960
16 Νήσος Έλεφ Ρίνγκνες 11.295 4.361 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
17 Νήσος Μπάιλοτ 11.067 4.273 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
18 Κέιπ Μπρετόν 10.311 3.981 Flag of Nova Scotia.svg Νέα Σκωτία 140.893
19 Νήσος Πρίγκηπα Καρόλου 9.521 3.676 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
20 Αντικόστι 7.941 3.066 Flag of Quebec.svg Κεμπέκ 266
21 Cornwallis Island (Nunavut) 6.995 2.701 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 215
22 Graham Island 6.361 2.456 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία 4.475
23 Νήσος του Πρίγκηπα Εδουάρδου 5.620 2.170 Flag of Prince Edward Island.svg Πρίγκηπα Εδουάρδου Νήσος 135.294
24 Coats Island 5.498 2.123 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
25 Amund Ringnes Island 5.255 2.029 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
26 Mackenzie King Island 5.048 1.949 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη, Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
27 Stefansson Island 4.463 1.723 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
28 Mansel Island 3.180 1.228 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
29 Akimiski Island 3.001 1.159 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
30 Borden Island 2.794 1.079 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη, Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
31 Manitoulin Island 2.766 1.068 Flag of Ontario.svg Οντάριο 11.933
32 Moresby Island 2.608 1.007 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία 460
33 Cornwall Island (Nunavut) 2.358 910 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
34 Princess Royal Island 2.251 869 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία 0
35 Richards Island 2.165 836 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη ?
36 René-Levasseur Island 2.020 780 Flag of Quebec.svg Κεμπέκ 0
37 Air Force Island 1.720 664 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
38 Flaherty Island 1.585 612 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ ?
39 Eglinton Island 1.541 595 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη 0
40 Graham Island (Nunavut) 1.378 532 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
41 Pitt Island (Canada) 1.375 531 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
42 Nottingham Island 1.372 530 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
43 Lougheed Island 1.308 505 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
44 Byam Martin Island 1.150 444 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
45 Wales Island (Nunavut) 1.137 439 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
46 Île Vanier 1.126 435 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
47 Rowley Island 1.090 421 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
48 Cameron Island 1.059 409 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
49 Resolution Island (Nunavut) 1.015 392 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
50 Νήσος Μπανκς 1.005 388 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?

Νησιά με έκταση πάνω από 200 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το τμήμα του καταλόγου μπορεί να είναι ημιτελές.

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Επαρχία/ Ομοσπονδιακό έδαφος Πληθυσμός (2001)
51 Vansittart Island (Nunavut) 997 385 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
52 Meighen Island 955 369 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
53 Russell Island (Nunavut) 940 363 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
54 Jens Munk Island 920 355 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
55 Akpatok Island 903 349 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
56 King Island (British Columbia) 808 312 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
57 Salisbury Island (Nunavut) 804 310 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ ?
58 White Island (Nunavut) 789 305 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
59 Brock Island 764 295 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη 0
60 Big Island (Hudson Strait, Nunavut) 756 292 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
61 Bray Island 689 266 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
62 King Christian Island 645 249 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
63 Foley Island 637 246 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
64 North Kent Island 590 228 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
65 Emerald Isle (Northwest Territories) 549 212 Flag of the Northwest Territories.svg Βορειοδυτικά Εδάφη 0
66 Nootka Island 534 206 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
67 Porcher Island 518 200 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία 37
68 Μόντρεαλ 499 193 Flag of Quebec.svg Κεμπέκ 1.812.723
69 Alexander Island (Nunavut) 484 187 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
70 Sillem Island 482 186 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
71 Matty Island 477 184 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
72 Koch Island 458 177 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
73 Massey Island 432 167 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
74 Jenny Lind Island 420 162 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
75 Aristazabal Island 420 162 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
76 Loks Land Island 419 162 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
77 Prescott Island 412 159 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
78 Little Cornwallis Island 412 159 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
79 Hawkesbury Island 412 159 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
80 Coburg Island 411 159 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
81 Crown Prince Frederik Island 401 155 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
82 Melbourne Island 381 147 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
83 Tukarak Island 349 135 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
84 Hunter Island (British Columbia) 334 129 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
85 Helena Island (Nunavut) 327 126 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
86 Kugong Island 321 124 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
87 Stor Island 313 121 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
88 Quadra Island 310 120 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία 2.548
89 Random Island 310 120 Flag of Newfoundland and Labrador.svg Νέα Γη και Λαμπραντόρ 1.109 (2011)
90 Charlton Island 308 119 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
91 Tennent Islands 308 119 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
92 Texada Island 300 116 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία 1.129
93 Baillie-Hamilton Island 290 112 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
94 Edgell Island 287 111 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
95 Swindle Island 285 110 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
96 McCauley Island 275 106 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
97 Louise Island 272 105 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
98 Brevoort Island 271 105 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
99 Killiniq Island 269 104 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ, Flag of Newfoundland and Labrador.svg Νέα Γη και Λαμπραντόρ 0
100 Adams Island (Nunavut) 267 103 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
101 Île Jésus 242 93 Flag of Quebec.svg Κεμπέκ ?
102 Fogo Island (Newfoundland and Labrador) 238 92 Flag of Newfoundland and Labrador.svg Νέα Γη και Λαμπραντόρ 2.706 (2006)
103 Charles Island (Nunavut) 235 91 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
104 Moodie Island 233 90 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
105 Roderick Island 233 90 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
106 Gil Island (Canada) 231 89 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
107 Gateshead Island 220 85 Flag of Nunavut.svg Νούναβουτ 0
108 Pearse Island 210 81 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
109 Gribbell Island 202 78 Flag of British Columbia.svg Βρετανική Κολομβία ?
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of Canadian islands by area της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Anexo:Islas de Canadá της Ισπανικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).