Κατάλογος έργων του Groeningemuseum

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Groeningemuseum της Μπρυζ.

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jan Van Eyck La Madone au Chanoine Van der Paele 1434.jpg Γιαν βαν Άικ Η Παρθένος με τον ιερωμένο Γιόρις φαν ντερ Πάελε 1434
Jan van Eyck - Portrait of Margareta van Eyck - WGA7618.jpg Γιαν βαν Άικ Μαργαρίτα βαν Άικ 1439
Petrus Christus - Nativity - WGA04837.jpg Πέτρους Κρίστους Γέννηση 1452
Petrus christus, Isabel of Portugal with St Elizabeth.jpg Πέτρους Κρίστους Η Ισαβέλλα της Πορτογαλίας με την Αγία Ελισάβετ 1457
Petrus Christus Annunciation.jpg Πέτρους Κρίστους Ευαγγελισμός
Hugo van der Goes 010.jpg Χούγκο φαν ντερ Χους Η Κοίμηση της Θεοτόκου μεταξύ 1472-1480
Maestro della leggenda di s. orsola di bruges, storie di s. orsola, 1482 ca. 01.JPG Δάσκαλος του Θρύλου της Αγίας Ούρσουλας της Μπρυζ Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας περί το 1482
Hans Memling - Triptych of the Family Moreel - WGA14928.jpg Χανς Μέμλινγκ Τρίπτυχο της οικογένειας Moreel 1484
Bosch laatste oordeel drieluik.jpg Ιερώνυμος Μπος Δευτέρα Παρουσία περί το 1486 ενδεχομένως έργο των βοηθών
David Diptych The Judgment of Cambyses.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Η Κρίση του Καμβύση και Η εκδορά του Σισάμνη 1498 Ηρόδοτος, Τερψιχόρη, 25
- «Δίπτυχο της Δικαιοσύνης» για το Δημαρχείο της Μπρυζ.
Gerard David - Triptych of Jan Des Trompes - WGA6031.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Τρίπτυχο του Jan des Trompes 1505
Maestro della legenda di s. lucia, (forse françois van den pitte), altare di s. nicola, 1479-1505 ca. copy.jpg Δάσκαλος του Θρύλου της Αγίας Λουκίας Τρίπτυχο του Αγίου Νικολάου 1500 Θαύματα του αγίου στους μικρούς πίνακες
– πίσω από τον άγιο η Μπρυζ
Jan Provoost - Last Judgement - WGA18449.jpg Γιαν Προφόοστ Δευτέρα Παρουσία 1525 παραγγελία για το Δημαρχείο της Μπρυζ
Jan Provoost - Crucifixion.jpg Γιαν Προφόοστ Σταύρωση 1510-15
Adriaen Isenbrant - Portrait of Paulus de Nigro - WGA11873.jpg Άντριεν Ίσενμπραντ Πορτρέτο του Πάουλους ντε Νίγκρο 1518
Adriaen Isenbrant - Triptych - WGA11878.jpg Άντριεν Ίσενμπραντ Τρίπτυχο
Ambrosius Benson - Portret van Otho Stochoven (Groeningemuseum).jpg Αμπρόσιους Μπένσον Otho Stochoven 1542
Ambrosius Benson - Rest on the Flight into Egypt - WGA1892.jpg Αμπρόσιους Μπένσον Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο
Ambrosius Benson - Mary Magdalene - WGA1890.jpg Αμπρόσιους Μπένσον Μαρία Μαγδαληνή
Heilige Lucas schildert de Madonna, 1545, Groeningemuseum, 0040031000.jpg Λάνσελοτ Μπλοντέελ Ο Άγιος Λουκάς ζωγραφίζει την Παναγία 1545
Brugge Groeninge Blondeel St George.JPG Λάνσελοτ Μπλοντέελ Άγιος Γεώργιος 1540
Jan van Hemessen - Virgin and Child - WGA11364.jpg Γιαν Σάντερς φαν Χέμεσσεν Παρθένος και Βρέφος
Cornelis van Cleve - Holy Family - WGA05032.jpg Κορνέλιους φαν Κλέφε Αγία Οικογένεια
Pieter Pourbus - Last Supper - WGA18255.jpg Πήτερ Πάουρμπους Μυστικός Δείπνος 1548
Pieter Pourbus - Portrait of Jacquemyne Buuck - WGA18259.jpg Πήτερ Πάουρμπους Jacquemyne Buuck 1551
Jacob de Backer - Garden of Eden - WGA1125.jpg Γιάκομπ ντε Μπάκερ Ο Κήπος της Εδέμ
Pieter Meulener - Cavalry Skirmish - WGA15117.jpg Πίτερ Μέλενερ Αψιμαχία ιππικού
Jacob van Oost (I) - Portrait of a Bruges Family - WGA16651.jpg Γιάκομπ φαν Όοστ Μια οικογένεια της Μπρυζ
Jacob van Oost - The Fortune Teller.jpg Γιάκομπ φαν Όοστ Η μάντισσα
Jacob van Oost (I) The calling of Matthew Groeningemuseum 01052015 1.jpg Γιάκομπ φαν Όοστ Η κλήση του Αγίου Ματθαίου
Quellinus II, Erasmus - Achilles Among the Daughters of Lycomedes - 17th c.jpg Εράσμους Κουελλίνους ΙΙ Ο Οδυσσέας ανακαλύπτει τον Αχιλλέα στην Σκύρο
David Teniers de Jonge - Plundering van een dorp (Groeningemuseum).jpg Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Λαφυραγώγηση μιας πόλης
Nicolaes Maes - Portrait of Four Children - WGA13813.jpg Νικολάες Μάες Πορτρέτο τεσσάρων παιδιών 1657
Jan-Baptist Bosschaert - Flower Piece - WGA02661.jpg Γιαν Μπάπτιστ Μπόσχερτ Βάζο με λουλούδια
Claude Joseph Vernet - Schipbreuk.jpg Κλωντ-Ζοζέφ Βερνέ Ναυάγιο δεκαετία του 1750