Κατάλογος έργων της Παλατινής Πινακοθήκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Παλατινής Πινακοθήκης, η οποία καταλαμβάνει 28 αίθουσες του piano nobile, στον πρώτο όροφο του Παλάτσο Πίττι. Επισημαίνεται ότι τα έργα είναι «ατάκτως ερριμμένα», πράγμα που αποτελεί και το μοναδικό μειονέκτημα του ανεκτίμητου αυτού καλλιτεχνικού θησαυρού. Τα σημαντικότερα εκθέματα είναι :

Ιταλική ζωγραφική

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Αίθουσα
Παρατηρήσεις
San Jerónimo, por Andrea del Verrocchio.jpg Αντρέα ντελ Βερρόκκιο Άγιος Ιερώνυμος 1460-1470 Sala di Giove
Lippi, tondo bartolini.jpg Φιλίππο Λίππι Tondo Bartolini 1465-1470
MadonnaBambinoGiovanninoBotticelli.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό άγιο Ιωάννη Βαπτιστή Sala di Prometeo
Lorenzo il popolano, xv century.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Προσωπογραφία νέου περ. 1485 Sala di Prometeo
Signorelli, Holy Family with Saint, pitti.jpg Λούκα Σινιορέλλι Η Αγία Οικογένεια με μιαν αγία 1490-1495 Sala di Prometeo
Pietro Perugino 047.jpg Περουτζίνο Μαρία Μαγδαληνή Sala di Flora
Pietro Perugino cat55.jpg Περουτζίνο Madonna del Sacco 1495-1500 Sala di Giove
Pietro Perugino cat40.jpg Περουτζίνο Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1495 Sala di Saturno
Giorgione, Three Ages.jpg Τζορτζόνε Οι τρεις ηλικίες του άντρα περ. 1500 Sala di Giove
Piero di cosimo, ritratto di donna.jpg Πιέρο ντι Κόζιμο Γυναικείο πορτραίτο 1500-1505 Sala di Prometeo
Raphael-LaDonnaGravida(1505-1506).jpg Ραφαήλ Η Έγκυος περ.1506 Sala dell'Iliade
Raffaello Ritratto di Agnolo Doni.jpg Ραφαήλ Προσωπογραφία του Άνιολο Ντόνι περ. 1506 Sala di Saturno
Rafael - Retrato de Maddalena Doni.jpg Ραφαήλ Προσωπογραφία της Μανταλένας Ντόνι περ. 1506 Sala di Saturno
Rafael - Madona do Grão-Duque.jpg Ραφαήλ Madonna del Granduca περ.1506 Sala di Saturno
Madonna del Baldacchino.jpg Ραφαήλ Madonna del Baldacchino 1507-1508 Sala di Saturno
Raffaello, madonna della seggiola 01.jpg Ραφαήλ Madonna della Seggiola 1513-1514 Sala di Saturno
Madonna Impannata.jpg Ραφαήλ Madonna dell'Impannata 1513-1514 Sala di Ulisse
Inghirami Raphael.jpg Ραφαήλ Προσωπογραφία του Τομμάζο Ινγκιράμι 1515-1516 Sala di Saturno
La velata.jpg Ραφαήλ Η γυναίκα με το πέπλο 1515-1516 Sala di Giove
Raffaello Sanzio - The Vision of Ezekiel - WGA18874.jpg Ραφαήλ Το όραμα του Ιεζεκιήλ 1518 Sala di Saturno
Fra bartolomeo 08 Mystic Marriage of St Catherine.jpg Φρα Μπαρτολομέο Pala Pitti (Ο μυστικός γάμος της αγίας Αικατερίνης της Σιένας και άγιοι) 1512 Sala dell'Iliade
Fra bartolomeo 03 Christ with the Four Evangelists.jpg Φρα Μπαρτολομέο Ο Σωτήρας του Κόσμου και οι τέσσερις Ευαγγελιστές Sala di Saturno
Fra Bartolomeo - Lamentation - WGA1369.jpg Φρα Μπαρτολομέο Pietà di Pitti περ. 1511 Sala di Giove
Sebastiano del Piombo 001.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Το μαρτύριο της αγίας Αγάθης 1520 Sala di Saturno
Jacopo Pontormo 011.jpg Ποντόρμο Η προσκύνηση των Μάγων Sala di Prometeo
Jacopo Pontormo - Martyrdom of St Maurice and the Theban Legion - WGA18102.jpg Ποντόρμο Ένδεκα χιλιάδες μάρτυρες 1529-1530 Sala di Prometeo
Andrea del Sarto - Disputation on the Trinity - WGA0397.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Η έρις περί την Αγία Τριάδα περ. 1517 Sala di Saturno
Andrea del Sarto - Stories of Joseph - WGA00386.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Ιστορίες της νεότητας του Ιωσήφ 1515-1516 Sala di Marte
Andrea del Sarto - Pietà with Saints - WGA0395.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Πιετά με αγίους 1523-24
Andrea del Sarto - Virgin and Child in Glory with Six Saints - WGA0406.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Pala di Gambassi 1527-1528 Sala di Ulisse
Sarto, Andrea del - Madonna col Bambino, Santa Elisabetta e San Giovannino - 1529.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Sacra Famiglia Medici 1529 Sala di Apollo
Rosso Fiorentino - Madonna Enthroned and Ten Saints - WGA20123.jpg Ρόσσο Φιορεντίνο Pala Dei 1522 Sala dell'Iliade
Angelo Bronzino - Portrait of Guidobaldo della Rovere.jpg Ανιόλο Μπροντσίνο Προσωπογραφία του Γκουιντομπάλντο Β΄ ντελλα Ρόβερε 1531-1532 Sala di Giove
Giorgio Vasari - Temptations of St Jerome - WGA24282.jpg Τζόρτζο Βαζάρι Οι πειρασμοί του αγίου Ιερωνύμου 1541 Sala di Ulisse
Tizian 013.jpg Τιτσιάνο Κοντσέρτο 1506-1507 Sala di Venere
Tizian 071.jpg Τιτσιάνο Προσωπογραφία του Βιντσέντσο Μόστι περ.1520 Sala della Giustizia
Titian - Christ the Redeemer - WGA22796.jpg Τιτσιάνο Ο Χριστός Σωτήρ 1534 Sala della Giustizia
Titian - St Mary Magdalene - WGA22795.jpg Τιτσιάνο Μετανοούσα Μαγδαληνή περ. 1530 Sala di Apollo
Tizian 076.jpg Τιτσιάνο Προσωπογραφία ανδρός 1540-1550 Sala dell'Iliade
Tizian 034.jpg Τιτσιάνο La Bella περ. 1536 Sala di Venere
PietroAretinoTitian.JPG Τιτσιάνο Προσωπογραφία του Πιέτρο Αρετίνο 1545 Sala di Venere
Jacopo Tintoretto - Portrait of Alvise Cornaro - WGA22687.jpg Τιντορέττο Προσωπογραφία του Αλβίζε Κορνάρο περ. 1665 Sala di Marte
Paolo Veronese - Gentleman in a Lynx Fur - WGA24981.jpg Πάολο Βερονέζε Προσωπογραφία ευγενούς με γούνα 1550-1560 Sala di Marte
Annibale Carracci - Head of a Man - WGA4415.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Κεφαλή ανδρός 1590-1592 Sala di Saturno
Annibale Carracci - Christ in Glory - WGA4411.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Ο Χριστός εν δόξη και άγιοι 1597-1598 Sala dell'Iliade
Sleeping Cupid-Caravaggio (1608).jpg Καραβάτζο Ερωτιδεύς κοιμώμενος 1608 Sala dell'educazione di Giove
Portrait of Fra Antonio Martelli-Caravaggio (1610).jpg Καραβάτζο Προσωπογραφία του ιππότη της Μάλτας φρα Αντόνιο Μαρτέλλι 1608–1609 Sala di Venere
Gentileschi judith1.jpg Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι Η Ιουδήθ και η υπηρέτριά της με το κεφάλι του Ολοφέρνη 1615-1616 Sala dell'Iliade
Guido Reni - Cleopatra - WGA19301.jpg Γκουΐντο Ρένι Κλεοπάτρα 1640 Sala di Apollo
Cortona, Galleria Palatina, Palazzo Pitti, Florence 02.jpg Πιέτρο ντα Κορτόνα οροφή τοιχογραφία
1643-44
Sala della Stufa
Cortona, Galleria Palatina, Palazzo Pitti, Florence 03.jpg Πιέτρο ντα Κορτόνα Η Εποχή του Ορείχαλκου τοιχογραφία
1643-44
Sala della Stufa
Cortona, Galleria Palatina, Palazzo Pitti, Florence 04.jpg Πιέτρο ντα Κορτόνα Η εποχή του Χρυσού τοιχογραφία
1643-44
Sala della Stufa
Cortona, Galleria Palatina, Palazzo Pitti, Florence 05.jpg Πιέτρο ντα Κορτόνα Η Εποχή του Σιδήρου τοιχογραφία
1643-44
Sala della Stufa


Ζωγραφική άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Αίθουσα
Παρατηρήσεις
José de Ribera 035.jpg Χοσέ Ριμπέρα Ο Άγιος Φραγκίσκος σε έκσταση 1643 Sala di Prometeo
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Virgin with Child - WGA16357.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Παρθένος και Βρέφος 1650-1655 Sala di Marte
Peter Paul Rubens - Portrait of Kaspar Scioppius - WGA20354.jpg Ρούμπενς Προσωπογραφία του Κάσπαρ Στόππε 1606
Peter Paul Rubens 118.jpg Ρούμπενς Τέσσερις φιλόσοφοι περ.1612 Sala di Marte
Rubens, sacra famiglia, pitti.jpg Ρούμπενς Η Παναγία με το καλάθι περ.1615 Sala di Giove
Rubens, resurrezione, pitti.jpg Ρούμπενς Ανάσταση 1616 Sala delle Belle Arti
Peter Paul Rubens - The Three Graces - WGA20440.jpg Ρούμπενς Οι τρεις Χάριτες μονοχρωμία
1620-1623
Sala dei Putti
Peter Paul Rubens - Portrait of Infanta Clara Eugenia, Governess of the Netherlands - WGA20363.jpg Ρούμπενς Η ινφάντα Ισαβέλλα Κλάρα Ευγενία της Ισπανίας ως μοναχή περ. 1625 Sala di Apollo
Peter Paul Rubens 102.jpg Ρούμπενς Η επιστροφή των χωρικών από τους αγρούς περ. 1627 Sala di Venere
Peter Paul Rubens - Ulysses and Nausicaa on the Island of the Phaeacians - WGA20400.jpg Ρούμπενς Ο Οδυσσέας στο νησί των Φαιάκων περ. 1635 Sala di Venere
Rubens - The Consequences of War.jpg Ρούμπενς Οι συνέπειες του πολέμου 1638 Sala di Marte
Anthony van Dyck - Portrait of Cardinal Guido Bentivoglio - WGA07380.jpg Άντονι βαν Ντάικ Προσωπογραφία του καρδινάλιου Μπεντιβόλιο 1622-1623 Sala di Marte