Κατάλογος έργων της Άλτε Νατσιονάλγκαλερι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Άλτε Νατσιονάλγκαλερι του Βερολίνου.

Zωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γερμανική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Mengs, Selbstbildnis.jpg Άντον Ράφαελ Μενγκς Αυτοπροσωπογραφία
Friederike von Preussen - 1796.jpg Γιόχαν Φρίντριχ Άουγκουστ Τίσμπαϊν Η πριγκίπισσα Φρειδερίκη της Πρωσσίας 1796
Anton Graff - Selbstbildnis mit Augenschirm - Google Art Project.jpg Άντον Γκράφ Αυτοπροσωπογραφία
Caspar David Friedrich - Der Mönch am Meer - Google Art Project.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Μοναχός στην θάλασσα
Abtei im Eichwald (C D Friedrich).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Αββαείο στο δάσος βελανιδιάς
Caspar David Friedrich - Meeresküste bei Mondschein.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ψαράδες σε φεγγαρόλουστη νύχτα
Caspar David Friedrich Zwei Männer am Meer.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Δύο άντρες στην θάλασσα
Caspar David Friedrich - Greifwald Harbour - WGA8254.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το λιμάνι του Γκράιφσβαλντ
Caspar David Friedrich - Woman at a Window - WGA8268.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Γυναίκα στο παράθυρο
Caspar David Friedrich - Village Landscape in Morning Light (The Lone Tree) - WGA8265.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το μοναχικό δέντρο
Caspar David Friedrich 031.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ανατολή της σελήνης στην θάλασσα
Caspar David Friedrich (11)Eldena.JPG Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το ερειπωμένο αββαείο της Ελντένα
Caspar David Friedrich - Man and Woman Contemplating the Moon - WGA08271.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Άντρας και γυναίκα κοιτάζουν το φεγγάρι
Caspar David Friedrich - The Watzmann - WGA8278.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Η κορυφή Βάτσμαν
Caspar David Friedrich - The Oaktree in the Snow - WGA8280.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Βελανιδιά στο χιόνι
Caspar David Friedrich - Morgen im Riesengebirge.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Πρωινό στο Ριζενγκεμπίργκε
Philipp Otto Runge - Frau und Söhnchen des Künstlers - Google Art Project.jpg Φίλιπ Όττο Ρούνγκε Η γυναίκα και η κόρη του καλλιτέχνη
Karl Friedrich Schinkel - Antike Stadt an einem Berg (ca.1806).jpg Καρλ Φρίντριχ Σίνκελ Αρχαία πόλη στους πρόποδες ενός βουνού 1806
1813 Schinkel Blick auf den Mont Blanc anagoria.JPG Καρλ Φρίντριχ Σίνκελ Άποψη του Λευκού Όρους
1815 Schinkel Mittelalterliche Stadt an einem Fluss anagoria.JPG Καρλ Φρίντριχ Σίνκελ Μεσαιωνική πόλη σε ποτάμι
1818 Schinkel Felsentor anagoria.JPG Καρλ Φρίντριχ Σίνκελ Πύλη στο βράχο 1818
Karl Friedrich Schinkel - Gotische Kirche auf einem Felsen am Meer - Google Art Project.jpg Καρλ Φρίντριχ Σίνκελ Γοτθικός ναός σε βράχο πάνω στη θάλασσα
Karl Friedrich Schinkel - Morning - WGA21003.jpg Καρλ Φρίντριχ Σίνκελ Το πρωί
Peter von Cornelius - Joseph Interpreting Pharaoh's Dream - WGA05271.jpg Πέτερ Κορνέλιους Ο Ιωσήφ εξηγεί τα όνειρα του Φαραώ
Peter von Cornelius - Joseph gibt sich seinen Brüdern zu erkennen - Google Art Project.jpg Πέτερ Κορνέλιους Ο Ιωσήφ φανερώνεται στα αδέρφια του
Carl Gustav Carus - Balkon in Neapel - Google Art Project.jpg Καρλ Γκούσταφ Κάρους Μπαλκόνι στη Νάπολη
Carl Gustav Carus - Pilger im Felsental - Google Art Project.jpg Καρλ Γκούσταφ Κάρους Προσκυνητής σε φαράγγι
1815 Overbeck Heiliger Sebastian anagoria.JPG Φρίντριχ Όφερμπεκ Άγιος Σεβαστιανός 1815
1829 Hess Palikaren bei Athen anagoria.JPG Πέτερ φον Ες Παληκάρια στην Αθήνα 1829
1838 Waldmüller Blick auf Ischl anagoria.JPG Φέρντιναντ Γκέοργκ Βάλντμυλερ Άπόψη του Ισλ 1838
Ferdinand Georg Waldmüller - Praterlandschaft - Google Art Project.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βάλντμυλερ Τοπίο στο Πράτερ
1839 Waldmüller Am Allerseelentag anagoria.JPG Φέρντιναντ Γκέοργκ Βάλντμυλερ Ψυχοσάββατο
1841 Waldmueller Nach der Schule anagoria.JPG Φέρντιναντ Γκέοργκ Βάλντμυλερ Μετά το σχολείο 1841
1859 Waldmueller Return from the Church Fair anagoria.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βάλντμυλερ Επιστροφή από την εκκλησία 1859
Ferdinand Georg Waldmüller - Porträt der Mutter des Hauptmanns von Stierle-Holzmeister - Google Art Project.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βάλντμυλερ Η μητέρα του λοχαγού φον Στίρλε-Χόλτσμαϊστερ
1864 Waldmueller Vorfruehling Wiener Wald anagoria.JPG Φέρντιναντ Γκέοργκ Βάλντμυλερ Αρχές της άνοιξης στο Δάσος της Βιέννης 1864
1820 Schnorr von Carolsfeld Verkuendigung anagoria.JPG Γιούλιους Σνορ φον Κάρολσφελντ Ευαγγελισμός 1820
1820 Schnorr von Carolsfeld Clara Bianca von Quandt anagoria.JPG Γιούλιους Σνορ φον Κάρολσφελντ Κλάρα Μπιάνκα φον Κουάντ 1820
Carl-joseph-begas-wilhelmine.jpg Καρλ Γιόζεφ Μπέγκας ο Πρεσβύτερος Η σύζυγος του καλλιτέχνη Βιλελμίνη
1826 Begas Kuenstlereltern anagoria.JPG Καρλ Γιόζεφ Μπέγκας ο Πρεσβύτερος Οι γονείς του καλλιτέχνη
Carl Rottmann - Schlachtfeld bei Marathon - Google Art Project.jpg Καρλ Ρότμαν Το πεδίο μάχης του Μαραθώνα
1822 Blechen Klosterruine Oybin anagoria.JPG Καρλ Μπλέχεν Τα ερειπία της μονής Όυμπιν 1822
1835 Blechen Park von Terni anagoria.JPG Καρλ Μπλέχεν Κοπέλλες που λούζονται στο πάρκο του Τέρνι 1835
1830 Blechen Zwei Mönche im Park von Terni anagoria.JPG Καρλ Μπλέχεν Δύο μοναχοί στο πάρκο του Τέρνι 1830
Carl Blechen - Stormy Weather over the Roman Campagna - WGA2241.jpg Καρλ Μπλέχεν Καταιγίδα στην ρωμαϊκή εξοχή
Carl Blechen, Felslandschaft mit Mönch.jpg Καρλ Μπλέχεν Βραχώδες τοπίο με μοναχό
Carl Blechen - Schlucht bei Amalfi - Google Art Project.jpg Καρλ Μπλέχεν Ρεματιά στο Αμάλφι
1832 Palmenhaus Pfaueninsel anagoria.JPG Καρλ Μπλέχεν Το σπίτι με τους φοίνικες 1832
1834 Blechen Fischer auf Capri anagoria.JPG Καρλ Μπλέχεν Ψαράδες στο Κάπρι 1834
1844 Schwind Sabina von Steinbach anagoria.JPG Μόριτς φον Σβιντ Σαμπίνα φον Στάινμπαχ 1844
1860 Schwind Abenteuer des Malers Joseph Binder anagoria.JPG Μόριτς φον Σβιντ Περιπέτεια του ζωγράφου Γιόζεφ Μπίντερ 1860
Moritz von Schwind - Die Rose oder Die Künstlerwanderung - Google Art Project.jpg Μόριτς φον Σβιντ Το ρόδο ή Οι πλανόδιοι καλλιτέχνες
1836 Lessing Hussitenpredigt anagoria.JPG Καρλ Φρίντριχ Λέσσινγκ Λειτουργία Ουσσιτών 1836
1845 Spitzweg Engländer in der Campagna anagoria.JPG Καρλ Σπίτσβεγκ Άγγλοι περιηγητές στην εξοχή 1845
1850 Spitzweg Venetian Street anagoria.JPG Καρλ Σπίτσβεγκ Δρόμος στη Βενετία 1850
1859 Spitzweg Badende Frauen am Meer bei Dieppe anagoria.JPG Καρλ Σπίτσβεγκ Λουόμενες στην Διέππη 1859
1880-85 Spitzweg Drachensteigen anagoria.JPG Καρλ Σπίτσβεγκ Ο χαρταετός 1880-85
1845 Menzel Balkonzimmer anagoria.JPG Άντολφ φον Μέντσελ Δωμάτιο με μπαλκόνι 1845
1840 Menzel Schlafende Frau anagoria.JPG Άντολφ φον Μέντσελ Κοιμώμενη γυναίκα 1840
1844 Menzel Falke attackiert Taube anagoria.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Γεράκι που ορμά σε περιστέρι 1844
Adolph-Von-Menzel-Departure-of-King-William-I-for-the-Army-31-July-1870.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Ο Γουλιέλμος Α΄ φεύγει στο μέτωπο στις 31 Ιουλίου 1870 1870 ;
Adolph Menzel Berlin-Potsdamer Eisenbahn 1847.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Ο σιδηρόδρομος Βερολίνου-Πότσνταμ 1847
Adolf Friedrich Erdmann von Menzel 021.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Το σιδηρουργείο
A. Menzel (Alte Nationalgalerie, Berlin) (6094547700).jpg Άντολφ φον Μέντσελ Το κοντσέρτο για φλάουτο του Μεγάλου Φρειδερίκου στο Σαν-Σουσσί
1847 Menzel Schlafzimmer Kuenstler Ritterstraße anagoria.JPG Άντολφ φον Μέντσελ Το υπνοδωμάτιο του καλλιτέχνη στη Ρίτερστρασε 1847
Adolph Menzel - Atelierwand - Google Art Project.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Ο τοίχος του ατελιέ
1847 Böcklin Landschaft mit Burgruine anagoria.JPG Άρνολντ Μπαίκλιν Τοπίο με ερείπια 1847
1855 Böcklin Kentaur und Nymphe anagoria.JPG Άρνολντ Μπαίκλιν Κένταυρος και Νύμφη
Berlin, Alte Nationalgalerie, Arnold Böcklin, Angela Böcklin.jpg Άρνολντ Μπέκλιν Η Άνγκελα Μπέκλιν με κόκκινο κεφαλομάντηλο
Arnold Böcklin - Self-Portrait with Death as a Fiddler - WGA3033.jpg Άρνολντ Μπέκλιν Αυτοπροσωπογραφία με τον Θάνατο βιολιστή
1873 Boecklin Ruggiero und Angelica anagoria.JPG Άρνολντ Μπέκλιν Ρογήρος και Αγγελική
Arnold Böcklin - The Deposition - WGA03027.jpg Άρνολντ Μπέκλιν Αποκαθήλωση
Arnold Böcklin (19)Hochzeitsreise.JPG Άρνολντ Μπέκλιν Γαμήλιο ταξίδι
1879 Böcklin Meeresbrandung anagoria.JPG Άρνολντ Μπέκλιν Κύματα στα βράχια 1879
Arnold Boecklin - Island of the Dead, Third Version.JPG Άρνολντ Μπέκλιν Το νησί των νεκρών η τρίτη εκδοχή
Arnold Böcklin (3)Selbsbildnis m Weinglas.JPG Άρνολντ Μπέκλιν Αυτοπροσωπογραφία με ποτήρι κρασιού
1861 Feuerbach Nanna anagoria.JPG Άνσελμ Φόιερμπαχ Νανά 1861
Anselm Feuerbach - Miriam - WGA07870.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Μύριαμ
Anselm Feuerbach - Ricordo da Tivoli - WGA07876.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Ricordo di Tivoli
1867 Feuerbach Zwei Frauen in einer Landschaft anagoria.JPG Άνσελμ Φόιερμπαχ Δυο γυναίκες στην εξοχή 1867
1874 Feuerbach Gastmahl Platon anagoria.JPG Άνσελμ Φόιερμπαχ Το Συμπόσιο του Πλάτωνα 1874
Anselm Feuerbach - Frühlingsbild.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Ανοιξιάτικη εικόνα
Anselm Feuerbach - Self-Portrait - Google Art Project.jpg
Άνσελμ Φόιερμπαχ Αυτοπροσωπογραφία
Hans von Marées - Die Ruderer - Google Art Project.jpg Χανς φον Μαρέες Οι κωπηλάτες
Hans von Marées - Selbstbildnis mit gelbem Hut - Google Art Project.jpg Χανς φον Μαρέες Αυτοπροσωπογραφία με κίτρινο καπέλλο
Hans von Marées 004.jpg Χανς φον Μαρέες Δρακοκτόνος
1861 Marées Rastende Kürassiere anagoria.JPG Χανς φον Μαρέες Θωρακοφόροι σε ανάπαυση 1861
1877 Marees Die Lebensalter.JPG Χανς φον Μαρέες Ο πίνακας της ζωής 1877
1880 Marées Drei Jünglinge in einem Orangenhain anagoria.JPG Χανς φον Μαρέες Τρεις νέοι σε πορτοκαλεώνα 1880
1869 Makart Tasso und Eleonore von Este anagoria.JPG Χανς Μάκαρτ Τορκουάτο Τάσσο και Ελεωνόρα ντ’ Έστε 1869
1880 Makart Der Sommer - Skizze anagoria.JPG Χανς Μάκαρτ Το Καλοκαίρι (σχέδιο) 1880
Wilhelm Leibl - Dachauerin mit Kind - Google Art Project.jpg Βίλελμ Λάιμπλ Γυναίκα του Νταχάου με το παιδί της
1878 Mihaly Munkacsy Zigeunerlager anagoria.JPG Μίχαλι φον Μούνκατσι Τσιγγάνικος καταυλισμός 1878
Carl Schuch - Stilleben mit Rebhühnern und Käse - Google Art Project.jpg Καρλ Σουχ Νεκρή φύση με πέρδικκες και τυριά
Flachsscheuer in Laren.jpg Μαξ Λίμπερμαν Υφάντρες στο Λάρεν
1880 Liebermann Kleinkinderschule Amsterdam anagoria.JPG Μαξ Λίμπερμαν Νηπιαγωγείο στο Άμστερνταμ 1880
1881 Liebermann Schusterwerkstatt anagoria.JPG Μαξ Λίμπερμαν Το τσαγκάρικο 1881
Max Liebermann 1925.jpg Μαξ Λίμπερμαν Αυτοπροσωπογραφία μπροστά στο καβαλέτο 1925
Max Liebermann Bildnis Richard Strauss.jpg Μαξ Λίμπερμαν Προσωπογραφία του Ρίχαρντ Στράους
Fritz von Uhde Leierkastenmann.jpg Φριτς φον Ούντε Η λατέρνα στο Ζάντφορτ
Fritz von Uhde Heideprinzesschen.jpg Φριτς φον Ούντε Η μικρή πριγκίπισσα του χερσότοπου
Fritz von Uhde - Das Tischgebet - Google Art Project.jpg Φριτς φον Ούντε Προσευχή πριν το δείπνο
1884 Klinger Venus im Muschelwagen anagoria.JPG Μαξ Κλίνγκερ Η Αφροδίτη πλέει μέσα σε όστρακο 1884
1878 Klinger Ueberfall anagoria.JPG Μαξ Κλίνγκερ Περιπατητές 1878
1901 Corinth Familie des Malers Fritz Rumpf anagoria.JPG Λόβις Κορίντ Οικογένεια Ρουμπφ 1901
1909 Corinth Donna Gravida anagoria.JPG Λόβις Κορίντ Donna gravida (Η έγκυος) 1909
1912 Corinth Der geblendete Simson anagoria.JPG Λόβις Κορίντ Ο τυφλωμένος Σαμψών 1912
1852 Claussen Dahl Wasserfall in Norwegen anagoria.JPG Γιόχαν Κρίστιαν Κλάουσεν Νταλ Καταρράχτης στη Νορβηγία 1852
Franz von Stuck Selbstbildnis im Atelier.jpg Φραντς φον Στουκ Αυτοπροσωπογραφία
Franz von Stuck 004.jpg Φραντς φον Στουκ Η Αμαρτία
Franz von Stuck Tilla Durieux als Circe.jpg Φραντς φον Στουκ Η Τίλλα Ντυριέ ως Κίρκη
Max Slevogt - Der Sänger Francisco d'Andrade als Don Giovanni in Mozarts Oper - Google Art Project.jpg Μαξ Σλέφογκτ Ο τραγουδιστής Φρανθίσκο ντ’ Αντράντε ως Ντον Τζοβάννι
1913 Slevogt Unter den Linden anagoria.JPG Μαξ Σλέφογκτ Υπό τας φιλύρας 1913

Γαλλική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jean-Baptiste Camille Corot - La Seine a Chatou - Google Art Project.jpg Καμίλ Κορό Ο Σηκουάνας στο Σατού
1820 Delacroix Sitzender weiblicher Akt anagoria.JPG Ευγένιος Ντελακρουά Καθισμένο γυμνό 1820
Honoré Daumier - Don Quichotte et Sancho Pansa - Google Art Project.jpg Ονορέ Ντωμιέ Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα
1862 Daubigny Fruehlingslandschaft anagoria.JPG Σαρλ-Φρανσουά Ντωμπινύ Ανοιξιάτικο τοπίο 1862
Gustave Courbet - La vague - Google Art Project.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Το κύμα
Gustave Courbet - L'écluse de la Loue - Google Art Project.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Ο υδατοφράκτης στο Λουέ
1870 Pissarro Louveciennes mit Mont Valerien anagoria.JPG Καμίλ Πισαρό Η Λουβεσιέν με το όρος Βαλεριέν στο βάθος 1870
1865 Pissarro Platz in La Roche-Guyon 104.jpg Καμίλ Πισαρό Πλατεία στην Λα Ρος-Γκυόν 1865
In the Conservatory - edited.jpg Εντουάρ Μανέ Στον χειμερινό κήπο
Edouard Manet - Landhaus in Rueil - Google Art Project.jpg Εντουάρ Μανέ Το σπίτι στην Ρυέιγ
1881 Cezanne Muehle an der Couleuvre bei Pontoise.JPG Πωλ Σεζάν Μύλος στην Κουλέβρ-συρ-Ποντουάζ 1881
Paul Cézanne - Fleurs dans un pot de gingembre et fruits - Google Art Project.jpg Πωλ Σεζάν Νεκρή φύση με λουλούδια και φρούτα
1880 Monet Vetheuil-sur-Seine anagoria.JPG Κλωντ Μονέ Βετέιγ-συρ-Σεν 1880
1874 Monet Sommer anagoria.JPG Κλωντ Μονέ Καλοκαίρι 1874
1867 Monet Saint-Germain-l'Auxerrois in Paris anagoria.JPG Κλωντ Μονέ Σαιν-Ζερμαίν λ’ Ωξερουά 1867
1873 Monet Houses at Argenteuil anagoria.JPG Κλωντ Μονέ Σπίτια στο Αρζαντέιγ 1873
1881 Renoir Bluehender Kastanienbaum anagoria.JPG Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Ανθισμένη καστανιά 1881
1868 Renoir Summer anagoria.JPG Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Στο καλοκαίρι 1868
1884 Renoir Der Nachmittag der Kinder in Wargemont anagoria.JPG Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Το απόγευμα των παιδιών στο Βαρζεμόν 1884


Γλυπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Hebe Berlín 01.TIF Αντόνιο Κανόβα Ήβη
Schadow Grabmal Alexander 6.jpg Γιόχαν Γκότφριντ Σάντο Thanatos
Schadow Grabmal Alexander 7.jpg Γιόχαν Γκότφριντ Σάντο Hypnos
1795 Schadow Prinzessinnengruppe anagoria.JPG Γιόχαν Γκότφριντ Σάντο Οι πριγκίπισσες Λουίζα και Φρειδερίκη της Πρωσίας 1795
Schadow Grabmal Alexander.jpg Γιόχαν Γκότφριντ Σάντοβ Μνημείο του κόμη Αλεξάντερ φον ντερ Μαρκ
1807 Thorvaldsen Tanz der Musen auf dem Helikon anagoria.JPG Μπέρτελ Θόρβαλντσεν Χορός των Μουσών και των Χαρίτων στον Ελικώνα 1807
Bertel Thorvaldsen Berlín.jpg Μπέρτελ Θόρβαλντσεν Περσέας και Ανδρομέδα
Thorvaldsen Psyche ANG Berlin.jpg Μπέρτελ Θόρβαλντσεν Ψυχή
1838-45 Rauch Kranzwerfende Viktoria anagoria.JPG Κρίστιαν Ντάνιελ Ράουχ Νίκη 1838-45
Rauch Thorvaldsen ANG Berlin.jpg Κρίστιαν Ντάνιελ Ράουχ Μπέρτελ Τορβάλντσεν
1820 Schadow Maedchen mit Tauben anagoria.JPG Ριντόλφο Σάντο Το κορίτσι με τα περιστέρια 1820
200806 Berlin 127.JPG Έντουαρντ Μύλερ Προμηθέας και Ωκεανίδες
Carl Cauer - Hexe (Witch) - 1874.JPG Καρλ Κάουερ Μάγισσα 1874
Bella durmiente Berlín. 01.jpg Λούις Σούσμαν-Χέλμπορν Η Ωραία Κοιμωμένη
Skulptur Bodestr 1-3 (Mitte) Saemann Constantin Meunier.jpg Κονσταντέν Μενιέ Ο σπορέας
Reinhold Begas Merkur und Psyche Alte Nationalgalerie.jpg Ράινχολντ Μπέγκας Ερμής και Ψυχή
1855 Begas Amor und Psyche anagoria.JPG Ράινχολντ Μπέγκας Έρως και Ψυχή 1855
1857 Begas Pan troestet Psyche anagoria.JPG Ράινχολντ Μπέγκας Παν και Ψυχή 1857
Rodin The bronze age.jpg Ωγκύστ Ροντέν Η Χάλκινη Εποχή
Le Penseur Alte Nationalgalerie.JPG Ωγκύστ Ροντέν Le Penseur (Ο Σκεπτόμενος)
Dionysos Hildebrand.JPG Άντολφ φον Χίλντεμπραντ Διόνυσος
Trinkender.jpg Άντολφ φον Χίλντεμπραντ Παιδί που πίνει
Wasserausgießer.jpg Άντολφ φον Χίλντεμπραντ Παιδί που αδειάζει αγγείο
Hirtenknabe.jpg Άντολφ φον Χίλντεμπραντ Κοιμισμένος βοσκός
Stehender.jpg Άντολφ φον Χίλντεμπραντ Νεαρός άντρας όρθιος
Dornauszieher (Eberlein, 1879-85).JPG Γκούσταφ Έμπερλαϊν Το αγκάθι 1879-85