Κατάλογος έργων της Österreichische Galerie Belvedere

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Österreichische Galerie Belvedere (Αυστριακής Πινακοθήκης του Μπελβεντέρε) της Βιέννης.


Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Hans von Tübingen 001.jpg Χανς φον Τύμπινγκεν Η Σταύρωση 1430
Michael Pacher - Flagellation - WGA16816.jpg Μίχαελ Πάχερ Η Μαστίγωση
Michael Pacher - The Engagement of Virgin - WGA16817.jpg Μίχαελ Πάχερ Οι γάμοι της Παρθένου
Paul Troger - St Sebastian and the Women - WGA23073.jpg Πάουλ Τρόγκερ Ο Άγιος Σεβαστιανός και οι γυναίκες
Franz Anton Maulbertsch 002.jpg Φραντς Άντον Μάουλμπερτς Η ανάληψη της Παρθένου 1762-64
Franz Anton Maulbertsch 004.jpg Φραντς Άντον Μάουλμπερτς Η νίκη του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα 1762-1764
Franz Xaver Messerschmidt - Charakterkopf 02.jpg Φραντς–Ξάβερ Μέσσερσμιντ Χαρακτηριστική κεφαλή
Franz Xaver Messerschmidt - Charakterkopf 05.jpg Φραντς–Ξάβερ Μέσσερσμιντ Χαρακτηριστική κεφαλή
Angelica Kauffmann 007.jpg Αγγέλικα Κάουφμαν Σκηνή με την Μιράντα και τον Φρδινάνδο
(από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ)
Napoleon at the Great St. Bernard - Jacques-Louis David - Google Cultural Institute.jpg Ζακ-Λουί Νταβίντ Ο Βοναπάρτης στο πέρασμα του Μεγάλου Αγίου Βερνάρδου 1801 μία από τις πέντε εκδοχές του έργου
Rocky Landscape in the Elbe Sandstone Mountains - Caspar David Friedrich - Google Cultural Institute.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Βράχοι στα όρη Elbsandstein
Caspar David Friedrich - Meeresstrand im Nebel (ca.1807).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Παραλία με ομίχλη 1807
Caspar David Friedrich - Abendlicher Wolkenhimmel (1824).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Συννεφιασμένος απογευματινός ουρανός 1824
Ferdinand Georg Waldmüller - The Soup Kitchen - WGA25425.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Το συσσίτιο
Ferdinand Georg Waldmüller 002.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Το πρωί του Corpus Christi 1857
Waldmüller - Die Bitte des Kindes (Der alte Kasten).jpeg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Η παράκληση του παιδιού
Carl Blechen - Marina Grande, Capri.jpg Καρλ Μπλέχεν Κάπρι, Marina Grande
Friedrich von Amerling 001.jpg Φρίντριχ φον Άμερλινγκ Η μητέρα του καλλιτέχνη
Josef Danhauser, Newspaper readers , 1840. Oil on wood, 21 x 17 cm. Belvedere, Vienna.jpg Γιόζεφ Ντανχάουζερ Ανάγνωση εφημερίδας 1840
Rudolf Ritter von Alt 001.jpg Ρούντολφ φον Αλτ Βιέννη. Μητρόπολη του Αγίου Στεφάνου
Carl Schindler, Die Hochzeitsfahrt.jpg Καρλ Σίντλερ Γαμήλιο ταξίδι
Pettenkofen–The Casualty Transport II, 1869.jpg Άουγκουστ φον Πέττενκόφεν Μεταφέροντας τραυματίες, 2 1869
Anton Romako 001.jpg Άντον Ρομάκο Ο ναύαρχος Tegetthoff στη ναυμαχία της Lissa, 2 1878-1880
Daumier-Gaukler.jpg Ονορέ Ντωμιέ Οι θεατρίνοι 1860-65
Édouard Manet - L’inconnue.jpg Εντουάρ Μανέ Η άγνωστη 1880
Camille Pissarro 042.jpg Καμίλ Πισαρό Rue de Gisors στο Pontoise 1868
Edgar Germain Hilaire Degas 035.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Αρλεκίνος και Κολομπίνα 1884
Claude Monet 025.jpg Κλωντ Μονέ Ο δρόμος ενός κήπου 1902
Claude Monet - Le Chef Père Paul.jpg Κλωντ Μονέ Ο σεφ Μπαρμπα Πώλ
Claude Monet 021.jpg Κλωντ Μονέ Ψαράδες στον Σηκουάνα, στο Poissy 1882
Pierre-Auguste Renoir - Baigneuse.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Λουομένη
Eva Gonzalès - Les oseraies (Ferme en brie).jpg Εύα Γκονζάλες Οι ιτιές 1872
The Plain of Auvers - Vincent van Gogh - Google Cultural Institute.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Ο κάμπος της Auvers
Makart Fuenf Sinne.jpg Χανς Μάκαρτ Οι πέντε αισθήσεις
Hans Makart 001.jpg Χανς Μάκαρτ Κυρία στο σπινέτο 1871
Hans Makart 002.jpg Χανς Μάκαρτ Η είσοδος του Καρόλου Κουίντου στην Αμβέρσα (σκίτσο) 1875
Makart hans der triumph der ariadne.jpg Χανς Μάκαρτ Ο θρίαμβος της Αριάδνης Σχέδιο για την αυλαία της Κωμικής Όπερας στο Ringtheater της Βιέννης
Makart hans venedig huldigt caterina cornaro.jpg Χανς Μάκαρτ Η Βενετία τιμά την Αικατερίνη Κορνάρο
Schindler – Moonrise in the Prater meadows.jpg Έμιλ Γιάκομπ Σίντλερ Ανατολή σελήνης στο λειβάδι του Πράτερ
Carl Schuch - Segelschiff auf der Havel.jpg Καρλ Σουχ Πλεούμενα στον Χάβελ
Fritz von Uhde - Fischerkinder in Zandvoort (1882).jpg Φριτς φον Ούντε Παιδιά ψαράδων στο Zandvoort 1882
Lovis Corinth - Liegender weiblicher Akt 1907.jpg Λόβις Κορίντ Ξαπλωμένο γυμνό 1907
Lovis Corinth Dame am Goldfischbassin 1911.jpg Λόβις Κορίντ Η κυρία και το ενυδρείο 1911
The Evil Mothers by Giovanni Segantini.jpg Τζοβάννι Σεγκαντίνι Οι κακές μάνες 1894
Adolf Hiremy-Hirschl, Die Seelen des Acheron.jpg Άντολφ Χιρέμυ-Χιρσλ Οι ψυχές στον Αχέροντα 1898
Gustav Klimt 052.jpg Γκούσταφ Κλιμτ Fritza Riedler 1906
Klimt - Bauerngarten mit Sonnenblumen - ca1907.jpeg Γκούσταφ Κλιμτ Δενδρόκηπος με ηλιοτρόπια 1907
Gustav Klimt - Porträt der Adele Bloch-Bauer I (1907).jpg Γκούσταφ Κλιμτ Adele Bloch Bauer I 1907
Gustav Klimt 047.jpg Γκούσταφ Κλιμτ Adele Bloch Bauer IΙ 1912
Gustav Klimt 001.jpg Γκούσταφ Κλιμτ Αδάμ και Εύα 1917-18
The Kiss - Gustav Klimt - Google Cultural Institute.jpg Γκούσταφ Κλιμτ Το φιλί 1907-1908
Judith 1.jpg Γκούσταφ Κλιμτ Ιουδήθ
Alexej von Jawlensky (selfportrait).jpeg Αλεξέι φον Γιαβλένσκυ Αυτοπροσωπογραφία
Max Liebermann - Spitalgarten in Edam (1904, Belvedere).jpg Μαξ Λίμπερμαν Κήπος νοσοκομείου στο Ένταμ 1904
Max Liebermann - Jäger in den Dünen (1913, Belvedere).jpg Μαξ Λίμπερμαν Κυνηγός στους αμμόλοφους 1913
Albin Egger-Lienz 002.jpg Άλμπιν Έγγερ-Λιντς Ο χορός των νεκρών 1906-1908
Kolo Moser - Rudolf Steindl - ca1985.jpeg Κόλομαν Μόζερ Rudolf Steindl 1895
Gerstl - Selbstbildnis.jpg Ρίχαρντ Γκερστλ Αυτοπροσωπογραφία ενώ γελά 1907
Egon Schiele 061.jpg Έγκον Σίλε Eduard Kosmack 1910
Egon Schiele 012.jpg Έγκον Σίλε Ο Θάνατος κ’ η κόρη 1915
Egon Schiele 050.jpg Έγκον Σίλε Μητέρα με δύο παιδιά 1915-1917
Egon Schiele - Die Familie (1918).jpg Έγκον Σίλε Η οικογένεια 1918
Egon Schiele 094.jpg Έγκον Σίλε Τέσσερα δέντρα 1918
Egon Schiele - Umarmung (1917).jpg Έγκον Σίλε Η περίπτυξη 1917