Κατάλογος Κάστρων Νομού Πιερίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρακάτω κατάλογος των κάστρων, των φρουρίων και των λοιπών οχυρωματικών μνημείων του Νομού Πιερίας, είναι ταξινομημένος κατά ουσιαστική αλφαβητική σειρά (χωρίς δηλαδή τα προθέματα ακρόπολη, κάστρο, καστέλι, πύργος, μπούρτζι κλπ).

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή "Βροντισμένη" Kάτω Mηλιάς (βυζαντινός οικισμός)
  2. Αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή "Αγίας Κόρης" Bροντούς (οχυρωμένος οικισμός και εκτεταμένο νεκροταφείο τύμβων)
  3. Αρχαιολογικός χώρος εντός των τειχών του Δίου (αρχαία πόλη)
  4. Αρχαίο Δίον
  5. Δίον - Αρχαιολογικό Πάρκο - On Line Περιήγηση
  6. Δίον - Αρχαιολογικός χώρος
  7. Ακρόπολη (Αρχαία Ηράκλεια)
  8. Αρχαιολογικός χώρος στα νότια της Kαρίτσας (αρχαιότητες εποχής του Σιδήρου)
  9. Αρχαιολογικός χώρος στη θέση "Καστράκι - Αϊ -Βασίλης" Kαρίτσας (νεκροταφείο τύμβων πρώιμης εποχής Σιδήρου και οικισμός)
  10. Βυζαντινός πύργος στον Κολινδρό
  11. Αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή Kορινού
  12. Αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή Kορινού (ταφικοί τύμβοι - οικισμός της Εποχής του Χαλκού και νεκροταφείο)
  13. «Κορινός». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  14. «Λείβηθρα». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Νοεμβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  15. Λείβηθρα 2007[νεκρός σύνδεσμος]
  16. Λείβηθρα 2003-2004[νεκρός σύνδεσμος]
  17. Λείβηθρα
  18. Αρχαία Λείβηθρα
  19. Αρχαιολογικός χώρος Λεπτοκαρυάς (αρχαιότητες εποχής του Σιδήρου)
  20. «Κίτρος – Θέση «Λουλούδια»». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Σεπτεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  21. Επισκοπικό συγκρότημα στις Λουλουδιές Κίτρους
  22. Επισκοπικό Συγκρότημα "Λουλουδιές"
  23. Αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή των κοινοτήτων Μακρυγιάλου και Κίτρους
  24. Νεολιθικός Οικισμός Μακρύγιαλου
  25. Αρχαιολογικός χώρος στη θέση "Kούτσουρο" Μεθώνης (ίχνη κατοίκησης στα προϊστορικά χρόνια ως και την ύστερη αρχαιότητα)
  26. «Αρχαία Μεθώνη Πιερίας». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  27. «Η Μεθώνη και η περιοχή της». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  28. Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Μεθώνης
  29. Αρχαιολογικός χώρος στη θέση "Ξηροκάμπι" Σκοτίνης (αρχαιότητες εποχής του Σιδήρου)
  30. Αρχαιολογικός χώρος στο "Παλαιόκαστρο" (ερείπια παλαιοχριστιανικού ναού)
  31. 31,0 31,1 Αρχαιολογικός χώρος στη θέση "Kαρακόλι" Πέτρας (βυζαντινή πόλη Πέτρα)
  32. Φρούριο Πλαταμώνος
  33. Κάστρο Πλαταμώνα
  34. Κάστρο Πλαταμώνα
  35. Κάστρο Πλαταμώνα
  36. Ο πύργος του Κάστρου Πλαταμώνα
  37. Αρχαιολογικός χώρος στα Πλατανάκια (αρχαιότητες εποχής του Σιδήρου)
  38. 38,0 38,1 38,2 Αρχαία Πύδνα
  39. «Πύδνα 1». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  40. «Πύδνα 2». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Σεπτεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  41. 41,0 41,1 Φρούριο, ενετικός πύργος, Μεσοβυζαντινός ναός στη θέση "Παλιόκαστρο" Aρχαίας Πύδνας
  42. Κάστρο και Επισκοπικός Ναός Κίτρους (Αρχαία Πύδνα)
  43. Αρχαιολογικός χώρος στο λόφο Καστρί Σκοτίνας (αρχαία ακρόπολη)
  44. Αρχαιολογικός χώρος Τοπόλιανης Λεπτοκαρυάς (οχυρωμένος οικισμός και εκτεταμένο νεκροταφείο τύμβων) Ν.Πιερίας