Ιβάν Μίκολτσιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ιβάν Μίκολτσιτς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 25  Μαρτίου 1936
Inđija
Χώρα πολιτογράφησης Βόρεια Μακεδονία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Σπουδές Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα αρχαιολογία
Εργοδότης Πανεπιστήμιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων

Ο Ιβάν Μίκολτσιτς είναι ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιολόγους στη Βόρεια Μακεδονία. Εκτός της αρχαιολογικής του έρευνας στη Βόρεια Μακεδονία, έχει εκδώσει πολλά έργα στα οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες δεν σχετίζονται με τους Έλληνες αλλά και παράλληλα να αποδείξει ότι οι σύγχρονοι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας ανήκουν στην ίδια εθνότητα με τους Αρχαίους Μακεδόνες.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μίκολτσιτς γεννήθηκε Κροάτης στην Inđija της Γιουγκοσλαβίας (σημερινή Σερβία) στις 25 Μαρτίου του 1936. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου το 1958 και το 1965 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα. Εργάστηκε στα μουσεία του Στιπ, του Μοναστηρίου και των Σκοπίων και από το 1969 δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Σκοπίων. [1] Το 1976 ανακύρηξε την ανακάλυψη της αρχαίας Βυλαζώρας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Микулчиќ, Иван (1996). Средновековни градови и тврдини во Македонија. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите. http://www.promacedonia.org/im3/index.html. Ανακτήθηκε στις 11 февруари 2014 г. 

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Macedoniae acta archaeologica. Arheološko društvo na SR Makedonija. 1989.