Θοδωρής Δραβίλλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Θοδωρής Δραβίλλας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1968
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΔιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ελλάδα)

Ο Θοδωρής Δραβίλλας ήταν ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) από τις 19 Ιουλίου 2012 έως τις 30 Ιανουαρίου 2015, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Ρουμπάτη.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Θοδωρής Δραβίλλας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και κατάγεται από τον Παλαιόπυργο Αρκαδίας.

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στις Ψηφιακές Επικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με ειδίκευση στη Διαχείριση Έργων, από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι γνώστης της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Ως εισηγητής ή σύνεδρος έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων πάνω σε θέματα Διοίκησης, Ανθρωπίνων Πόρων και Νέων Τεχνολογιών, ενώ συνεντεύξεις και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον κλαδικό τύπο.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά από την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε επί μία δωδεκαετία στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, καταλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση σημαντικών μελετών και στην υλοποίηση σύνθετων έργων υψηλής τεχνολογίας, συνεργαζόμενος με διεθνείς οίκους. Παράλληλα, διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, το σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση διοικητικών δομών καθώς και στη διαχείριση κρίσεων.

Έχει διατελέσει αιρετό μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων, της Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών καθώς και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

Προηγούμενες δημόσιες θέσεις που κατείχε ήταν αυτή του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (που αποτελεί Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή), καθώς και εκείνη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]