Η Συμμορία των Μάγων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Συμμορία των Μάγων
Now You See Me
Κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΛούις Λετεριέρ
ΠαραγωγήΜπόμπι Κοέν
Άλεξ Κάρτζμαν
Ρομπέρτο Όρκι
ΣενάριοΕντ Σόλομον
Μποάζ Γιακίν
Έντουαρντ Ρίκουρτ
ΙστορίαΜποάζ Γιακίν
Έντουαρντ Ρίκουρτ
ΠρωταγωνιστέςΤζέσι Άιζενμπεργκ
Μαρκ Ράφαλο
Γούντι Χάρελσον
Μελανί Λοράν
Άιλα Φίσερ
Ντέιβ Φράνκο
Μάικλ Κέιν
Μόργκαν Φρίμαν
ΜουσικήΜπράιαν Τάιλερ
ΦωτογραφίαΜίτσελ Αμούντσεν
Λάρι Φονγκ
ΜοντάζΡόμπερτ Λίνγκτον
Βίνσεντ Ταμπαϊγιόν
Εταιρεία παραγωγήςK/O Paper Products
ΔιανομήSummit Entertainment
Πρώτη προβολή21 Μαΐου 2013
Κυκλοφορία31 Μαΐου 2013
Διάρκεια115 λεπτά[1]
ΠροέλευσηΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$75 εκατομμύρια[2][3]
Ακαθάριστα έσοδα$351.7 εκατομμύρια[3]
ΈπεταιΗ Συμμορία των Μάγων 2

Η Συμμορία των Μάγων είναι μια Αμερικανική ταινία θρίλερ παραγωγής 2013, σκηνοθετημένη από τον Λουίς Λετεριέρ σε σενάριο των Εντ Σόλομον, Μποάζ Γιακίν και Έντουαρντ Ρίκουρτ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο, Γούντι Χάρελσον, Μελανί Λοράν, Άιλα Φίσερ, Ντέιβ Φράνκο, Μάικλ Κέιν και Μόργκαν Φρίμαν. Η πλοκή ακολουθεί έναν πράκτορα του FBI και μια ντετέκτιβ της Ιντερπόλ, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν μια ομάδα μάγων που έχει ληστέψει μια τράπεζα κατά τη διάρκεια μιας παράστασής τους, δίνοντας τα χρήματα στο κοινό.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη στις 21 Μαΐου 2013 πριν την επίσημη κυκλοφορία της στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 31 Μαΐου 2013 από την Summit Entertainment. Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές αλλά είχε επιτυχία στο box office, κάνοντας έσοδα $351.7 εκατομμύρια παγκοσμίως με προϋπολογισμό $75 εκατομμύρια. Το 2014 κέρδισε το βραβείο People's Choice στην κατηγορία «Καλύτερο Θρίλερ», ενώ ήταν υποψήφιο στην ίδια κατηγορία στα βραβεία Empire. Έλαβε επίσης υποψηφιότητα στα βραβεία Saturn στις κατηγορίες «Καλύτερο Θρίλερ» και «Καλύτερη Μουσική».

Μια συνέχεια της ταινίας με τίτλο Η Συμμορία των Μάγων 2 κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου 2016.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τέσσερις μάγοι, οι Ντάνιελ Άτλας (Τζέσι Άιζενμπεργκ), Μέριτ ΜακΚίννεϊ (Γούντι Χάρελσον), Χένλεϊ Ριβς (Άιλα Φίσερ) και Τζακ Γουάιλντερ (Ντέιβ Φράνκο), λαμβάνουν μια κάρτα Ταρό που τους οδηγεί σε ένα άδειο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκουν κάποιες πληροφορίες από έναν άγνωστο ευεργέτη.

Ένα χρόνο αργότερα, οι τέσσερίς τους υπό την ονομασία «Τέσσερις Καβαλάρηδες», δίνουν την πρώτη τους μεγάλη παράσταση, ένα περίτεχνο σόου στο Λας Βέγκας, χρηματοδοτούμενο από τον μεγιστάνα ασφαλιστή, Άρθουρ Τρέσλερ (Μάικλ Κέιν). Το τελευταίο τους κόλπο δείχνει την τηλεμεταφορά ενός άντρα από το κοινό στο χρηματοκιβώτιο της τράπεζάς του, Crédit Républicain, στο Παρίσι, όπου φυλάγονται στοίβες καινούριων χαρτονομισμάτων (Ευρώ). Υπό τις διαταγές των μάγων, οι ανεμιστήρες μέσα στο χρηματοκιβώτιο ενεργοποιούνται, ρουφώντας τα χαρτονομίσματα στους αεραγωγούς και εμφανίζοντάς τα να πέφτουν από τον ουρανό πάνω στο κοινό που παρακολουθεί την παράσταση στο Λας Βέγκας. Τα χαρτονομίσματα του Ευρώ δείχνουν να είναι αληθινά, ενώ το χρηματοκιβώτιο στο Παρίσι είναι άδειο, οδηγώντας τον πράκτορα του FBI, Ντίλαν Ρόουντς (Μαρκ Ράφαλο), και την πράκτορα της Ιντερπόλ, Άλμα Ντρέι (Μελανί Λοράν), να συνεργαστούν για να ερευνήσουν την υπόθεση και τους Καβαλάρηδες. Οι δυο τους ανακρίνουν τους μάγους αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων, τους αφήνουν να φύγουν. Ο Ντίλαν και η Άλμα στρέφονται για βοήθεια στον Θάντιους Μπράντλεϊ (Μόργκαν Φρίμαν), έναν πρώην μάγο ο οποίος τώρα βοηθά στην επεξήγηση των κόλπων πίσω από τις μαγικές πράξεις. Ο Θάντιους τους κάνει αναπαράσταση του πώς οι μάγοι χρησιμοποίησαν ένα ψεύτικο χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν κάτω από τη σκηνή και εξηγεί ότι η ομάδα θα πρέπει να έκλεψε τα χρήματα από το Παρίσι πριν την παράσταση, αντικαθιστώντας τα με εύφλεκτο χαρτί νιτροκυτταρίνης, το οποίο δεν αφήνει πίσω στοιχεία.

Ο Ντίλαν, η Άλμα και ο Θάντιους ακολουθούν τους Καβαλάρηδες στην επόμενη παράστασή τους στη Νέα Ορλεάνη, όπου στο τελευταίο τους κόλπο φαίνεται να μεταφέρουν εκατομμύρια δολάρια από τον προσωπικό λογαριασμό του Τρέσλερ στους λογαριασμούς του κοινού, το οποίο αποτελείται από ανθρώπους που δεν πήραν τα χρήματα που δικαιούνταν από την ασφαλιστική τους εταιρεία, την εταιρεία του Τρέσλερ, μετά το κτύπημα του τυφώνα Κατρίνα. Ο Ντίλαν και η Άλμα προσπαθούν να συλλάβουν τους τέσσερις μάγους, αλλά εκείνοι ξεφεύγουν. Ο Τρέσλερ προσλαμβάνει τον Θάντιους να ξεσκεπάσει τους Καβαλάρηδες ως εκδίκηση για την απώλεια των χρημάτων του. Η Άλμα κάνει έρευνα για τους Καβαλάρηδες και είναι πεπεισμένη ότι συνδέονται με τον «Οφθαλμό», μια μικρή ομάδα μάγων που ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε αληθινή μαγεία. Ανακαλύπτει ότι ένα από τα μέλη του «Οφθαλμού», ο Λάιονελ Σράικ, είχε προηγουμένως ξεσκεπαστεί από τον Θάντιους αλλά πέθανε κατά τη διάρκεια ενός κόλπου διαφυγής από ένα χρηματοκιβώτιο, στην προσπάθειά του να κερδίσει πίσω το κύρος του. Η Άλμα υποπτεύεται ότι ένα πέμπτο μέλος βοηθάει τους Καβαλάρηδες.

Η έρευνα της Άλμα οδηγεί το FBI στο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Όταν εισβάλλουν σε αυτό, οι τρεις Καβαλάρηδες έχουν ήδη φύγει ενώ ο Τζακ μένει πίσω προσπαθώντας να κάψει διάφορα έγγραφα για τη δράση τους. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ξεκινάει μια καταδίωξη μεγάλης ταχύτητας όπου ο Τζακ χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο κάνει στροφές στο αέρα και πιάνει φωτιά. Ο Ντίλαν δεν καταφέρνει να σώσει τον Τζακ αλλά καταφέρνει να πάρει στα χέρια του τα χαρτιά που είχε ο Τζακ στην κατοχή του πριν αυτά καούν. Τα χαρτιά μαρτυρούν το επόμενο έγκλημα των Καβαλάρηδων, οι οποίοι έχουν σκοπό να ληστέψουν εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο Elkhorn. Ο Ντίλαν, η Άλμα και ο Θάντιους ανακαλύπτουν ότι το χρηματοκιβώτιο έχει ήδη κλαπεί και το εντοπίζουν, αλλά το περιεχόμενό του έχει αντικατασταθεί από μπαλόνια. Οι Καβαλάρηδες μεταδίδουν μέσω διαδικτύου ότι θα εκτελέσουν την τελευταία τους παράσταση εκείνο το βράδυ στο 5 Pointz, προτρέποντας το κοινό να παρευρεθεί. Το FBI και η αστυνομία συγκεντρώνονται στο σημείο και εν μέσω του χάους, ψάχνουν για τους Καβαλάρηδες. Οι εναπομείναντες Καβαλάρηδες εμφανίζονται στο κοινό, αποχαιρετούν τους θαυμαστές τους και τους δίνουν ένα μήνυμα ότι όλα έγιναν για έναν απώτερο σκοπό. Στη συνέχεια φεύγουν τρέχοντας και πηδούν από την οροφή του κτιρίου. Ο Ντίλαν επιχειρεί να τους πυροβολήσει αλλά η Άλμα τον σταματά. Ενώ οι Καβαλάρηδες πηδούν από την οροφή, χρήματα αρχίζουν να πέφτουν από τον ουρανό πάνω στο πλήθος. Τα χρήματα είναι πλαστά, αλλά η προσπάθεια του κόσμου να τα πιάσει εμποδίζει τις αρχές να εντοπίσουν τους Καβαλάρηδες.

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Θάντιους προχωρεί προς το αυτοκίνητό του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι είναι γεμάτο με τα κλεμμένα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο Elkhorn, κάτι που οδηγεί στη σύλληψή του. Ο Ντίλαν συναντά τον Θάντιους στη φυλακή, όπου ο Θάντιους σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι η θεωρία της Άλμα ήταν σωστή και ότι ο Ντίλαν είναι ο πέμπτος Καβαλάρης. Ο Ντίλαν δεν το αρνείται και απομακρύνεται σιωπηλά αφήνοντας τον Θάντιους να απορεί ποιος είναι και γιατί ήθελε να τον κλείσει φυλακή. Κάπου αλλού, οι Καβαλάρηδες, συμπεριλαμβανομένου και του Τζακ ο οποίος σκηνοθέτησε τον θάνατό του, συναντιούνται σε ένα καρουζέλ στο Σέντραλ Παρκ και χρησιμοποιούν τις κάρτες Ταρό που έλαβαν στην αρχή της ταινίας για να το ξεκινήσουν. Ο Ντίλαν τους συναντά εκεί αφήνοντάς τους έκπληκτους για το ότι αυτός ήταν που τους έδινε οδηγίες τόσο καιρό, και τους καλωσορίζει στον «Οφθαλμό».

Αργότερα, ο Ντίλαν συναντά την Άλμα στο Pont des Arts και αποκαλύπτεται ότι είναι ο γιος του Σράικ. Ένωσε τους Καβαλάρηδες για να εκδικηθεί για τον θάνατο του πατέρα του: η εταιρία χρηματοκιβωτίων Elkhorn ήταν αυτή που παρείχε το προβληματικό χρηματοκιβώτιο για το κόλπο διαφυγής οδηγώντας στο δυστύχημα, ο Θάντιους είχε γελοιοποιήσει τον πατέρα του ενώ η τράπεζα Crédit Républicain καθώς και η ασφαλιστική του Τρέσλερ αρνήθηκαν να πληρώσουν την ασφάλεια μετά το θάνατό του. Η Άλμα, η οποία έχει ερωτευτεί τον Ντίλαν και είναι πλέον μαζί, αποφασίζει να μην τον καταδώσει. Παίρνει το λουκέτο και το κλειδί που έχει ο Ντίλαν μαζί του, τοποθετεί το λουκέτο πάνω στον φράχτη και πετάει το κλειδί στον Σηκουάνα.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μαρκ Ράφαλο ως Ντίλαν Ρόουντς: πράκτορας του FBI ο οποίος δουλεύει στην υπόθεση των Τεσσάρων Καβαλάρηδων και προσπαθεί να τους συλλάβει.
  • Τζέσι Άιζενμπεργκ ως Ντάνιελ Άτλας / «Ο Εραστής»: ένας υπερόπτης μάγος του δρόμου και ο φαινομενικά αρχηγός των Τεσσάρων Καβαλάρηδων.
  • Μελανί Λοράν ως Άλμα Ντρέι: Γαλλίδα πράκτορας της Ιντερπόλ η οποία δουλεύει με τον Ντίλαν στην υπόθεση των Τεσσάρων Καβαλάρηδων.
  • Γούντι Χάρελσον ως Μέριτ ΜακΚίνεϊ / «Ο Ερημίτης»: Ένας υπνωτιστής, πνευματιστής και αυτο-αποκαλούμενος μέντιουμ. Διάσημος στα νιάτα του, ο αδελφός του και μάνατζέρ του διέφυγε με όλα τα χρήματά του, αφήνοντας τον Μέριτ σε ένα δύσκολο ταξίδι να ξαναβρεί το δρόμο του προς την δόξα. Μεσήλικας, ο Μέριτ είναι ο μεγαλύτερος από τους Τέσσερις Καβαλάρηδες.
  • Μόργκαν Φρίμαν ως Θάντιους Μπράντλεϊ: ένας πρώην μάγος ο οποίος για τριάντα χρόνια βγάζει χρήματα από το να αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα κόλπα άλλων μάγων.
  • Άιλα Φίσερ ως Χένλεϊ Ριβς / «Η Μεγάλη Ιέρεια»: Ειδικεύεται στις αποδράσεις από κλειστά μέρη ενώ είναι δεμένη και μάγος του δρόμου. Είναι επίσης η πρώην βοηθός και ερωμένη του Άτλας.
  • Ντέιβ Φράνκο ως Τζακ Γουάιλντερ / «Ο Θάνατος»: Ταχυδακτυλουργός, μάγος του δρόμου και ταλαντούχος εμπρεσιονιστής φωνών άλλων ανθρώπων. Επίσης, είναι λαθρόχειρας και έχει ικανότητα να ανοίγει κλειδαριές. Κοντά στα είκοσί του χρόνια, είναι ο νεαρότερος από τους Τέσσερις Καβαλάρηδες.
  • Μάικλ Κέιν ως Άρθουρ Τρέσλερ: Μεγιστάνας ασφαλιστής και χορηγός των Τεσσάρων Καβαλάρηδων.
  • Ντέιβιντ Ουαρχόφσκι ως πράκτορας Κόουαν.
  • Μάικλ Κέλι ως πράκτορας Φούλερ: πράκτορας του FBI που δουλεύει στο πλευρό του Ρόουντς.
  • Κόμον ως πράκτορας Έβανς: ο επιτηρητής του Ρόουντς στο FBI.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 25 Οκτωβρίου 2011, η Summit Entertainment ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, 18 Ιουλίου 2013.[4] Στις 3 Νοεμβρίου 2011, η εταιρεία αποκάλυψε την πρώτη σύνοψη και κινηματογραφική αφίσα της ταινίας.[5]

Γυρίσματα και περιστατικό στο σετ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 16 Ιανουαρίου 2012 στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα και κράτησαν μέχρι τις 26 Μαρτίου 2012.[6] Επιπλέον γυρίσματα έλαβαν μέρος στη Νέα Υόρκη στις 13 Φεβρουαρίου[7] και στο Λας Βέγκας στις 9 και 10 Απριλίου 2012.[8]

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής όπου η Χένλεϊ Ριβς προσπαθεί να αποδράσει από μια δεξαμενή γεμάτη με νερό και πιράνχας, η Άιλα Φίσερ κόντεψε να πνιγεί. Η Φίσερ είχε κολλήσει και προσπάθησε να ειδοποιήσει το συνεργείο κτυπώντας το τζάμι της δεξαμενής, αλλά το συνεργείο δεν το κατάλαβε μιας και αυτή ήταν η κίνηση που έκανε και ο χαρακτήρας της Φίσερ. Τελικά, κατάφερε από μόνη της να λύσει τις αλυσίδες και να βγει από την δεξαμενή ασφαλής.[9]

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το επίσημο soundtrack της ταινίας συνέθεσε ο Μπράιαν Τάιλερ, το οποίο κυκλοφόρησε από την εταιρεία Glassnote Records στις 28 Μαΐου 2013.[10]

Λίστα κομματιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξώφυλλο soundtrack
Αρ. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "Now You See Me"  Μπράιαν Τάιλερ 5:26
2. "The Four Horsemen"  Μπράιαν Τάιλερ 3:34
3. "Now You See Me (Επανάληψη)"  Μπράιαν Τάιλερ 1:49
4. "Sun" (Jesse Marco Remix)Two Door Cinema Club 4:45
5. "Now You Don't"  Μπράιαν Τάιλερ 4:21
6. "Entertainment"  Phoenix 3:38
7. "Sleight of the Mind"  Μπράιαν Τάιλερ 4:45
8. "Now You See Me" (Robert DeLong Remix)Μπράιαν Τάιλερ 3:40
9. "Welcome to the Eye"  Μπράιαν Τάιλερ 5:49
10. "Codec"  Zedd 6:01
11. "Cineramascope" (Συμμετοχή Trombone Shorty και Corey Henry)Galastic 3:14
12. "Now You See Me" (Spellbound Remix)Μπράιαν Τάιλερ 4:19
Συν. διάρκεια:
51:21

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη στις 21 Μαΐου 2013 πριν την επίσημη κυκλοφορία της στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 31 Μαΐου 2013 από την Summit Entertainment.

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία Now You See Me κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 από την Lionsgate Home Entertainment. Ο δίσκος Blu-ray περιέχει μια εκτεταμένη εκδοχή της ταινίας με δέκα επιπρόσθετα λεπτά.[11] Περιέχει επίσης δύο ένθετα («Πίσω από τις σκηνές» και «Η Ιστορία της Μαγείας») καθώς και 30 λεπτά κομμένων σκηνών.[εκκρεμεί παραπομπή]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της, Η Συμμορία των Μάγων εισέπραξε $117.7 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και στον Καναδά και $234 εκατομμύρια σε άλλες περιοχές, φτάνοντας συνολικά τα $351.7 εκατομμύρια παγκοσμίως, με έναν προϋπολογισμό $75 εκατομμυρίων.[3]

Παρά τις μικτές κριτικές, η ταινία είχε μια επιτυχημένη πορεία στο box office, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την ταινία Μαχητές των Δρόμων 6 και κάνοντας έσοδα $29,350,389 κατά την προβολή της το πρώτο Σαββατοκύριακο σε 2,925 αίθουσες. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, είχε διπλάσια έσοδα από το μπάτζετ παραγωγής.[3] Η ταινία παρέμεινε στο Top 10 του box office της Βόρειας Αμερικής για έξι εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της.[εκκρεμεί παραπομπή]

Οι Γαλλία, Κίνα, Ρωσία, Νότιος Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία απετέλεσαν τις μεγαλύτερες αγορές εκτός Βόρειας Αμερικής, όπου η ταινία έκανε έσοδα $25.7 εκατομμύρια, $22.9 εκατομμύρια, $21.2 εκατομμύρια, $17.1 εκατομμύρια, $16.8 εκατομμύρια και $16.1 εκατομμύρια αντίστοιχα.[12]

Κριτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία Η Συμμορία των Μάγων έλαβε μικτές κριτικές από τους κριτικούς. Η πιο συνήθης κριτική ήταν ότι πολλά σημεία της πλοκής δεν επιλύθηκαν επαρκώς στο τέλος της ταινίας, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα ή αν απαντήθηκαν δεν ήταν καθαρά (αν και μερικοί πρότειναν ότι αυτό έγινε εσκεμμένα αφήνοντας χώρο για μια συνέχεια).[13]

Στη σελίδα συλλογής κριτικών Rotten Tomatoes, η ταινία σημειώνει ποσοστό 49% βασισμένο σε 152 κριτικές, με μέσο όρο αξιολόγησης 5.7/10. Στο τμήμα ομοφωνίας της σελίδας διαβάζουμε: «Οι λεπτά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες της Συμμορίας των Μάγων και η διάσπαρτη πλοκή βασίζονται στο ταχυδακτυλουργικό χέρι του σκηνοθέτη ώστε να αποσπάσει την προσοχή του θεατή».[14] Το Metacritic έδωσε στην ταινία ένα σκορ 50/100, βασιζόμενο σε 35 κριτικές, επισημαίνοντας ότι οι κριτικές ήταν «μικτές ή μέτριες».[15] Σε ψηφοφορία κοινού που έγινε από το CinemaScore, η ταινία έλαβε «Α-» σε μια κλίμακα από Α+ με F.[16]

Ο Πίτερ Χάμοντ από το Movieline έγραψε: «Αγνή καλοκαιρινή ταινία, κυριολεκτικά μαγική. Πιο διασκεδαστική και από τις ταινίες Η Συμμορία των Έντεκα, 12 και 13 μαζί. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας και αυτό είναι το πιο σημαντικό».[17]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λίστα βραβείων και υποψηφιοτήτων
Βραβείο Ημερομηνία απονομής Κατηγορία Υποψήφιος Αποτέλεσμα Παραπομπές
Βραβεία People's Choice 8 Ιανουαρίου 2014 Καλύτερη Ταινία Θρίλερ Now You See Me Νίκη [18]
Βραβεία Empire 30 Μαρτίου 2014 Καλύτερο Θρίλερ Now You See Me Υποψηφιότητα
Βραβεία Saturn 26 Ιουνίου 2014 Καλύτερη Ταινία Θρίλερ Now You See Me Υποψηφιότητα
Καλύτερη Μουσική Μπράιαν Τάιλερ Υποψηφιότητα

Συνέχειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 3 Ιουλίου 2013, μετά την επιτυχία της ταινίας στο box office, ο διευθύνων σύμβουλος της Lionsgate Τζον Φέλτχαϊμερ επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα υπήρχε μια συνέχεια, η παραγωγή της οποίας θα ξεκινούσε το 2014 χωρίς όμως να δίνεται συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.[19] Ο Λουίς Λετεριέρ δήλωσε ότι θα επέστρεφε για να σκηνοθετήσει τη συνέχεια.[20] Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2014, επιβεβαιώθηκε ότι ο Τζον Μ. Τσάο θα αντικαθιστούσε τον Λετεριέρ. Οι Άιζενμπεργκ, Ράφαλο, Χάρελσον, Φράνκο, Κέιν και Φρίμαν επέστρεψαν στους ρόλους τους για τη συνέχεια. Η Φίσερ δεν μπορούσε να επιστρέψει και αντικαταστάθηκε από την Λίζι Κάπλαν. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου 2016 με τον τίτλο Η Συμμορία των Μάγων 2.[21] Στις 2 Οκτωβρίου 2014, ο Μάικλ Κέιν είπε σε μια συνέντευξη ότι ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα έπαιζε τον γιο του στην ταινία και ότι τα γυρίσματα αναμένονταν να ξεκινήσουν τον προσεχή Δεκέμβριο στο Λονδίνο.[22] Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου.[23]

Στις 22 Μαΐου 2015, η Lionsgate αποκάλυψε λεπτομέρειες για την ανάπτυξη της συνέχειας, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Φέλτχαϊμερ ανακοίνωσε ότι «είχαν ήδη αρχίσει τον πρόωρο σχεδιασμό για μια τρίτη ταινία με τον τίτλο Η Συμμορία των Μάγων 3».[24]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «NOW YOU SEE ME (12A)». British Board of Film Classification. 28 Μαΐου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2017. 
  2. Kaufman, Amy (30 Μαΐου 2013). «'Fast & Furious 6' to speed past 'After Earth' at the box office». Los Angeles Times. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2017. 
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 «Now You See Me (2013)». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  4. Lussier, Germain (25 Οκτωβρίου 2011). «'Ender's Game' Has A Release Date, So Does 'Red 2,' 'Now You See Me' And Others». Slashfilm. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  5. Chitwood, Adam (3 Νοεμβρίου 2011). «First Synopsis and Promo Poster for NOW YOU SEE ME Starring Jesse Eisenberg and Woody Harrelson». Collider. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  6. Christine (21 Δεκεμβρίου 2011). «Be on the lookout for Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Chris Evans, Tom Hanks, Jesse Eisenberg & more celebs filming in Louisiana». On Location Vacations. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  7. Christine (13 Φεβρουαρίου 2012). «'Now You See Me' filming in NYC tomorrow». On Location Vacations. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  8. Christine (6 Απριλίου 2012). «'Now You See Me', starring Jesse Eisenberg & Woody Harrelson, is filming in Las Vegas next week». On Location Vacations. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  9. Graham, Caroline (11 Μαΐου 2013). «'"I feared that I was about to drown": Isla Fisher reveals moment daring underwater stunt went terrifyingly wrong». Daily Mail. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  10. «Various Artists - Now You See Me [Original Motion Picture Soundtrack]». Allmusic. All Music. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  11. Lesnick, Silas (13 Αυγούστου 2013). «Now You See Me Arrives on Blu-ray and DVD September 3». Crave Online. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  12. «The Judge – International Box Office». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  13. Jagernauth, Kevin (30 Μαΐου 2013). «Review: 'Now You See Me' Starring Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher & Mark Ruffalo | The Playlist». Blogs Indiewire. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  14. Now You See Me στο Rotten Tomatoes
  15. «Now You See Me». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  16. Stewart, Andrew (2 Ιουνίου 2013). «‘Now You See Me’ Pulls $28 Mil-Plus Rabbit, Beating ‘After Earth’ With $27 Mil». Variety. http://variety.com/2013/film/news/now-you-see-me-pulls-28-mil-plus-rabbit-beating-after-earth-with-27-mil-1200491051/. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  17. «Now You See Me - Movie Review». Youtube.com/user/MovielineNetwork. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  18. «Now You See Me (I) (2013) Awards». imdb.com. IMDb. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  19. Brew, Simon (13 Αυγούστου 2013). «'Now You See Me' to get sequel». Den of Geek. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  20. Douglas, Edward (28 Αυγούστου 2013). «'Exclusive: Louis Leterrier Back for Now You See Me Sequel». Coming Soon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  21. Lesnick, Silas (9 Σεπτεμβρίου 2014). «Lionsgate Sets Dates for Now You See Me 2 and Dirty Grandpa». Coming Soon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  22. Paur, Joey (2 Οκτωβρίου 2014). «Daniel Radcliffe to Play Michael Caine's Son in NOW YOU SEE ME 2». Geek Tyrant. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  23. Mark Ruffalo (25 Νοεμβρίου 2014). «And so it begins... Now You See Me...again». Mark Ruffalo Facebook. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2017. 
  24. McNary, Dave (4 Ιουλίου 2017). «‘Now You See Me 3′ in the Works at Lionsgate». http://variety.com/2015/film/news/now-you-see-me-3-in-the-works-at-lionsgate-1201503265/. Ανακτήθηκε στις 22 Μαΐου 2015.