Η Συμμορία των Μάγων 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Συμμορία των Μάγων 2
Now You See Me 2
Κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΤζον Μ. Τσάο
ΠαραγωγήΆλεξ Κάρτζμαν
Μπόμπι Κοέν
ΣενάριοΕντ Σόλομον
ΙστορίαΕντ Σόλομον
Πίτερ Τσιαρέλλι
Βασισμένο σεΧαρακτήρες των
Μποάζ Γιακίν
Έντουαρντ Ρίκουρτ
ΠρωταγωνιστέςΤζέσι Άιζενμπεργκ
Μαρκ Ράφαλο
Γούντι Χάρελσον
Ντέιβ Φράνκο
Ντάνιελ Ράντκλιφ
Λίζι Κάπλαν
Τζέι Τσάο
Σάνα Λάθαν
Μάικλ Κέιν
Μόργκαν Φρίμαν
ΜουσικήΜπράιαν Τάιλερ
ΦωτογραφίαΠίτερ Ντέμινγκ
ΜοντάζΣταν Σάλφας
ΕνδυματολόγοςAnna B. Sheppard[1]
Εταιρεία παραγωγήςK/O Paper Products
TIK Films
ΔιανομήSummit Entertainment
Πρώτη προβολή6 Ιουνίου 2016
Κυκλοφορία10 Ιουνίου 2016
Διάρκεια129 λεπτά[2]
ΠροέλευσηΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$90 εκατομμύρια[3][4]
Ακαθάριστα έσοδα$334.9 εκατομμύρια[5]
ΠροηγείταιΗ Συμμορία των Μάγων

Η Συμμορία των Μάγων 2 είναι μια Αμερικανική ταινία κωμωδίας, περιπέτειας και δράσης παραγωγής του 2016 σκηνοθετημένη από τον Τζον Μ. Τσάο σε σενάριο του Εντ Σόλομον. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Λίζι Κάπλαν, Τζέι Τσάο, Σάνα Λάθαν, Μάικλ Κέιν και Μόργκαν Φρίμαν. Είναι η συνέχεια της ταινίας του 2013 Η Συμμορία των Μάγων και ακολουθεί τους Τέσσερις Καβαλάρηδες οι οποίοι επανέρχονται στο προσκήνιο και προσλαμβάνονται με βίαιο τρόπο από μια ιδιοφυΐα της τεχνολογίας για να διαπράξουν μια σχεδόν αδύνατη ληστεία.

Στις 3 Ιουλίου 2013, ανακοινώθηκε επίσημα ότι μια συνέχεια της ταινίας Η Συμμορία των Μάγων βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2014 και κράτησαν μέχρι τον Μάιο του 2015. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου 2016 από την εταιρεία Summit Entertainment. Έλαβε μικτές κριτικές και επέφερε έσοδα $334 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα χρόνο αφότου ξέφυγαν από το FBI, τα εναπομείναντα μέλη των Τεσσάρων Καβαλάρηδων - Ντάνιελ Άτλας (Τζέσι Άιζενμπεργκ), Μέριτ ΜακΚίννεϊ (Γούντι Χάρελσον) και Τζακ Γουάιλντερ (Ντέιβ Φράνκο) - κρύβονται αναμένοντας οδηγίες από τον Οφθαλμό, τη μυστική κοινωνία των μάγων στην οποία είναι μέλη. Ο Άτλας, έχοντας κουραστεί να περιμένει μια αποστολή, προσπαθεί να βρει από μόνος του τον Οφθαλμό. Η έρευνά του τον οδηγεί σε ένα υπόγειο τούνελ στο οποίο ακούει μια φωνή να του λέει ότι η αναμονή του θα τελειώσει σύντομα. Ο επικεφαλής των Καβαλάρηδων και πράκτορας του FBI Ντίλαν Ρόουντς (Μαρκ Ράφαλο), τους αναθέτει τελικά μια καινούρια αποστολή: να εκθέσουν τον διεφθαρμένο επιχειρηματία Όουεν Κέις (Μπεν Λαμπ), του οποίου το νέο λογισμικό κλέβει τα στοιχεία των χρηστών του χωρίς να το γνωρίζουν προς δικό του όφελος. Η Λούλα (Λίζι Κάπλαν) προστίθεται στην ομάδα για να αντικαταστήσει το πρώην μέλος των Καβαλάρηδων Χένλεϊ Ριβς (Άιλα Φίσερ), η οποία εγκατέλειψε την ομάδα μετά το χωρισμό της από τον Άτλας.

Οι Καβαλάρηδες εισβάλουν και παίρνουν υπό τον έλεγχό τους το πάρτυ για το νέο λογισμικό του Κέις αλλά η παράστασή τους διακόπτεται από έναν μυστηριώδη τύπο, ο οποίος αποκαλύπτει σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί ότι ο Γουάιλντερ, ο οποίος θεωρείτο νεκρός, είναι ζωντανός και ότι ο Ντίλαν Ρόουντς είναι ο αρχηγός τους, αναγκάζοντας τους Καβαλάρηδες να καταφύγουν στο σχέδιο διαφυγής. Εισέρχονται στον σωλήνα διαφυγής στην οροφή του κτιρίου και καταλήγουν στο Μακάου, όπου συλλαμβάνονται από κάποιους μισθοφόρους και τον Τσέις ΜακΚίννεϊ (Γούντι Χάρελσον), τον δίδυμο αδελφό του Μέριτ. Οι Καβαλάρηδες οδηγούνται στον εργοδότη του Τσέις, τον γκουρού της τεχνολογίας Ουόλτερ Μάμπρι (Ντάνιελ Ράντκλιφ) και πρώην συνέταιρο του Κέις, ο οποίος σκηνοθέτησε τον θάνατό του όταν ο Κέις του έκλεψε την εταιρεία. Ο Μάμπρι επιστρατεύει τους Καβαλάρηδες να κλέψουν ένα τσιπ πληροφοριών το οποίο κατασκεύασε ο Κέις έτσι ώστε ο Κέις να μην το χρησιμοποιήσει. Το τσιπ επιτρέπει στον χρήστη να αποκρυπτογραφήσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή στον κόσμο. Ο Άτλας συμφωνεί να κλέψουν το τσιπ.

Οι Καβαλάρηδες βρίσκουν τις προμήθειες τις οποίες χρειάζονται από ένα διάσημο μαγαζί με είδη μαγείας στο Μακάου, το οποίο διευθύνει ο Λι (Τζέι Τσάο) και η Μπου Μπου (Τσάι Τσιν) ενώ ο Άτλας επικοινωνεί κρυφά με τον Οφθαλμό για να κανονίσει να παραδώσει το τσιπ σε αυτούς αφότου το κλέψουν και όχι στον Μάμπρι. Εν τω μεταξύ, ο Ρόουντς θεωρείται φυγάς και αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον εχθρό του, Θάντιους Μπράντλεϊ (Μόργκαν Φρίμαν), βγάζοντάς τον από την φυλακή για να τον βοηθήσει να βρει τους Καβαλάρηδες. Ο Ρόουντς κατηγορεί τον Μπράντλεϊ για τον θάνατο του πατέρα του.

Οι Καβαλάρηδες διεισδύουν στις εγκαταστάσεις για να κλέψουν το τσιπ. Ανακρίνονται και ψάχνονται εξονυχιστικά από τον φρουρό ασφαλείας Άλεν Σκοτ-Φρανκ (Χένρι Λόιντ-Χιουζ), αλλά παρόλα αυτά καταφέρνουν να κλέψουν το τσιπ. Ο Άτλας έρχεται τότε αντιμέτωπος με τον Μάμπρι, ο οποίος του αποκαλύπτει ότι τον είχε ξεγελάσει τόσο καιρό προσποιούμενος ότι εκείνος ήταν ο Οφθαλμός. Ο Ρόουντς επεμβαίνει για να σώσει τον Άτλας και προσποιείται ότι πήρε το τσιπ από τον Άτλας, αφήνοντάς τον να φύγει. Ο Ρόουντς πιάνεται από τους άντρες του Μάμπρι και οδηγείται σε ένα γιοτ όπου μαθαίνει ότι ο Μάμπρι ενεργεί στη θέση του πατέρα του, Άρθουρ Τρέσλερ (Μάικλ Κέιν), τον επιχειρηματία τον οποίο ο Ρόουντς προσέλαβε τους Καβαλάρηδες να εκθέσουν στην πρώτη ταινία. Ο Τρέσλερ τοποθετεί τον Ρόουντς στο ίδιο χρηματοκιβώτιο που πέθανε ο πατέρας του και τον αφήνει να πνιγεί, αλλά ο Ρόουντς καταφέρνει να δραπετεύσει και με τη βοήθεια τον Καβαλάρηδων σώζεται. Μετά τη διάσωση, οι Καβαλάρηδες συνειδητοποιούν ότι το τσιπ το οποίο έκλεψαν είναι ψεύτικο.

Ο Ρόουντς και οι Καβαλάρηδες μεταδίδουν ότι θα δώσουν παράσταση ζωντανά από το Λονδίνο τα μεσάνυχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Ο Μάμπρι και ο Τρέσλερ πιστεύουν ότι οι Καβαλάρηδες έχουν το τσιπ και θα το χρησιμοποιήσουν και μεταβαίνουν άμεσα στο Λονδίνο για να τους σταματήσουν. Οι Καβαλάρηδες ξεκινούν να δίνουν ζωντανά μια σειρά παραστάσεων στους δρόμους της πόλης. Ο Μάμπρι, ο Τρέσλερ και ο Τσέις ανακαλύπτουν ότι ο Ρόουντς είναι ζωντανός και καταφέρνουν να συλλάβουν και τους πέντε επιβιβάζοντάς τους στο ιδιωτικό αεροπλάνο του Τρέσλερ. Ο Μάμπρι παίρνει το τσιπ από τον Άτλας και αφού βεβαιώνεται ότι είναι αυθεντικό, πετάει τον Ρόουντς και τους Καβαλάρηδες από το αεροπλάνο ενώ εκείνο βρίσκεται εν πτήση. Ωστόσο, ο Τρέσλερ ανακαλύπτει σύντομα ότι το αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ποτέ στην πραγματικότητα και αντί αυτού, ξεγελάστηκαν και επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο το οποίο παρέμεινε σταθμευμένο σε μια εξέδρα στη μέση του ποταμού Τάμεση. Η εγκληματική τους δραστηριότητα αποκαλύπτεται από τους Καβαλάρηδες μπροστά στα μάτια όσων βρίσκονται μαζεμένοι γύρω από τον Τάμεση αλλά και σε όσους παρακολουθούν ζωντανά από τις τηλεοράσεις τους σε όλο τον κόσμο. Ο Μάμπρι, ο Τρέσλερ και ο Τσέις συλλαμβάνονται από το FBI ενώ ο Ρόουντς χρησιμοποιεί πλέον το πραγματικό του επώνυμο, «Σράικ», και παραδίδει τις πληροφορίες που μάζεψαν για τις εγκληματικές ενέργειες του Τρέσλερ στην πράκτορα του FBI Νάταλι Όστιν (Σάνα Λάθαν), η οποία τον αφήνει στη συνέχεια να φύγει.

Ο Ρόουντς και οι Καβαλάρηδες οδηγούνται να συναντήσουν τους αρχηγούς του Οφθαλμού σε μια μυστική βιβλιοθήκη στο Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς. Εκεί συναντούν τον Λι και την Μπου Μπου και ανακαλύπτουν ότι οι Άλεν και Μπράντλεϊ είναι επίσης μέλη του Οφθαλμού. Ο Μπράντλεϊ αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα ήταν ο συνέταιρος του Λάιονελ Σράικ και προσποιούνταν ότι ήταν εχθροί ως μέρος της παράστασής τους: εκείνος εξέθεσε τον Λάιονελ κατά τη διάρκεια της πρώτης παράστασης ενώ ο Λάιονελ θα έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια της δεύτερης. Κάτι όμως πήγε στραβά και ο Λάιονελ έχασε τη ζωή του. Πριν ο Μπράντλεϊ φύγει, ζητά από τον Ρόουντς να τον διαδεχθεί στην αρχηγεία του Οφθαλμού.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τζέσι Άιζενμπεργκ ως Ντάνιελ Άτλας: Αυτοδιορίζεται ως αρχηγός των Τεσσάρων Καβαλάρηδων μετά το διαχωρισμό της ομάδας από τον Ρόουντς.
  • Μαρκ Ράφαλο ως πράκτορας Ντίλαν Ρόουντς/Σράικ - Ο «Γελωτοποιός»: Πρώην πράκτορας του FBI, αρχηγός των Τεσσάρων Καβαλάρηδων και ο γιος του νεκρού μάγου Λάιονελ Σράικ.[6]
    • Ουίλιαμ Μέντερσον ως νεαρός Ντίλαν.
  • Γούντι Χάρελσον ως Μέριτ ΜακΚίννεϊ και Τσέις ΜακΚίννεϊ:[7] Ειδικεύονται στην ύπνωση.
  • Ντέιβ Φράνκο ως Τζακ Γουάιλντερ: Μάγος που ειδικεύεται σε κόλπα με χαρτιά.
  • Λίζι Κάπλαν ως Λούλα Μέι: Το νέο μέλος των Τεσσάρων Καβαλάρηδων και αντικαταστάτρια της Χένλεϊ.[8]
  • Ντάνιελ Ράντκλιφ ως Ουόλτερ Μάμπρι: Εξώγαμο του Άρθουρ Τρέσλερ και νεαρός μεγιστάνας της τεχνολογίας.
  • Μόργκαν Φρίμαν ως Θάντιους Μπράντλεϊ: Σκεπτικιστής ο οποίος εκθέτει τα κόλπα άλλων μάγων.[9]
  • Τζέι Τσάο ως Λι: Ιδιοκτήτης μαγαζιού με είδη μαγείας στο Μακάου.
  • Σάνα Λάθαν ως πράκτορας Ναταλί Όστιν.
  • Μάικλ Κέιν ως Άρθουρ Τρέσλερ: Πρώην σπόνσορας των Τεσσάρων Καβαλάρηδων ο οποίος θέλει εκδίκηση για τα χρήματα και τη δύναμη που έχασε.
  • Χένρι Λόιντ-Χιουζ ως Άλεν Σκοτ-Φρανκ.
  • Μπεν Λαμπ ως Όουεν Κέις: Πρώην επιχειρηματικός συνέταιρος του Ουόλτερ.
  • Ντέιβιντ Ουαρχόφσκι ως πράκτορας Κόουαν.
  • Τσάι Τσιν ως Μπου Μπου: Η γιαγιά του Λι που υποτίθεται ότι δεν μιλάει αγγλικά.
  • Ρίτσαρντ Λάινγκ ως Λάιονελ Σράικ: Μάγος που πνίγεται καθώς επιχειρεί ένα κόλπο απόδρασης 30 χρόνια πριν και πατέρας του Ντίλαν.
  • Ζακ Τζέραρντ ως Χάνες Πάικ.
  • Ζόι Καλλάντρια Τζόουνς ως συνοδός του Χάνες.
  • Αλμπέρτο Κάλβετ ως ο επιστήμονας του Χάνες.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 3 Ιουλίου 2013, έπειτα από την εμπορική επιτυχία της πρώτης ταινίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lionsgage Τζον Φέλτχαϊμερ επιβεβαίωσε ότι θα υπήρχε συνέχεια με την παραγωγή να ξεκινάει το 2014, χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία κυκλοφορίας.[10] Τον Σεπτέμβριο του 2014, επιβεβαιώθηκε ότι ο Τζον Μ. Τσάο θα ήταν ο σκηνοθέτης αντί του Λούις Λετεριέρ, ο οποίος ήταν ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας.[11] Στις 2 Οκτωβρίου 2014, ο Μάικλ Κέιν επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξη ότι ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα έπαιζε το γιο του στην ταινία και ότι τα γυρίσματα αναμένονταν να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο.[12] Η παραγωγή έγινε από τις εταιρείες Lionsgate και Summit Entertainment.[13] Τον Οκτώβριο του 2014, ανακοινώθηκε ότι η Άιλα Φίσερ δεν θα μπορούσε να επιστρέψει για το ρόλο της ως Χένλεϊ Ριβς λόγω εγκυμοσύνης και η Λίζι Κάπλαν προστέθηκε στο καστ σε έναν νέον χαρακτήρα, ως Λούλα, για να αντικαταστήσει το τέταρτο μέλος των Τεσσάρων Καβαλάρηδων.[14][15] Στις 28 Ιανουαρίου 2015, επιβεβαιώθηκε ότι ο Χένρι Λόιντ-Χιουζ θα έπαιζε το ρόλο ενός νεαρού μάγου της τεχνολογίας ονόματι Άλεν Σκοτ-Φρανκ.[16] Στις 22 Δεκεμβρίου 2014, γράφτηκε ότι ο Μόργκαν Φρίμαν δε θα επέστρεφε για το ρόλο του ως Θάντιους Μπράντλεϊ,[17] αλλά στις 19 Ιανουαρίου 2015, ο σκηνοθέτης της ταινίας Τσάο δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον Φρίμαν στον λογαριασμό του στο Instagram, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή του ηθοποιού.[9]

Υπήρχαν σκέψεις η συνέχεια να φέρει τον τίτλο Now You See Me: Now You Don't (Ελεύθερη μετάφραση - Τώρα με βλέπεις: Τώρα όχι),[15] αλλά τον Νοέμβριο του 2014 ανακοινώθηκε ότι η ταινία άλλαξε τίτλο και θα ονομαζόταν Now You See Me: The Second Act (Η Συμμορία των Μάγων: Η Δεύτερη Πράξη).[18][19]

Γυρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 25 Νοεμβρίου 2014, ο Μαρκ Ράφαλο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει,[6] με τα πρώτα γυρίσματα να γίνονται στο Λονδίνο, στην Αγγλία.[14] Στις 11 Μαρτίου 2015, ξεκίνησαν γυρίσματα στην Κίνα και συγκεκριμένο στο Μακάου και στο Επιστημονικό Κέντρο του Μακάου, και ολοκληρώθηκαν στις 12 Μαΐου 2015 στην πόλη της Νέας Υόρκης.[20]

Soundtrack[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη μουσική της ταινίας έγραψε και συνέθεσε ο Μπράιαν Τάιλερ. Το soundtrack κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου 2016 από την εταιρεία Varese Sarabande.

Λίστα κομματιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξώφυλλο soundtrack
Αρ. Tίτλος Διάρκεια
1. "Now You See Me 2 Fanfare"   3:20
2. "Now You See Me 2 Main Titles"   3:00
3. "300 Seconds"   7:25
4. "The Setup"   5:45
5. "Sleight of Hand"   5:52
6. "Revelatory"   1:24
7. "A Special Invitation"   4:38
8. "Equivoque"   3:18
9. "Off The Grid (Walter's Theme)"   2:13
10. "Trifecta"   3:53
11. "The Fool"   1:55
12. "Buffy the Chippie"   2:58
13. "Behind the Curtain"   4:10
14. "Thaddeus' Game"   2:23
15. "Octa"   1:37
16. "United"   1:36
17. "Deliverance"   4:10
18. "Diversion Tactics"   4:34
19. "Sibling Rivalry"   1:55
20. "Bazaar Getaway"   2:09
21. "The New Horseman"   1:05
22. "See You in 3 to 5"   1:41
23. "The Big Finish"   3:56
24. "Finale"   2:40
Συν. διάρκεια:
77:37

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Νοέμβριο του 2014, η ταινία ονομάστηκε επίσημα Η Συμμορία των Μάγων 2 και προγραμματίστηκε να κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου 2016.[6][11] Τον Μάρτιο του 2016, η παγκόσμια κυκλοφορία της ταινίας ορίστηκε ως η 4η Ιουλίου 2016.

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Συμμορία των Μάγων 2 κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή υψηλής ευκρίνειας (Digital HD) στις 19 Αυγούστου 2016 και εν συνεχεία σε πακέτο Blu-ray και DVD στις 6 Σεπτεμβρίου 2016.[21]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Συμμορία των Μάγων 2 έκανε έσοδα $65.1 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ενώ έκανε $269.8 εκατομμύρια σε άλλες χώρες, φτάνοντας συνολικά τα $334.9 εκατομμύρια παγκοσμίως, με προϋπολογισμό $90 εκατομμύρια.[5]

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, Η Συμμορία των Μάγων 2 έκανε πρεμιέρα στις 10 Ιουνίου 2016, μαζί με τις ταινίες Warcraft: Η Σύγκρουση Δυο Κόσμων και Το Κάλεσμα 2, και προβλεπόταν να κάνει έσοδα $23-26 εκατομμύρια από 3,232 αίθουσες προβολής το πρώτο Σαββατοκύριακο.[4][22] Η ταινία έκανε έσοδα $1.8 εκατομμύρια από τα previews της Πέμπτης, ξεπερνώντας την προκάτοχό της που είχε κάνει $1.5 εκατομμύρια, και $8.4 εκατομμύρια την πρώτη μέρα προβολής της.[23][24] Συνέχισε με έσοδα $22.3 εκατομμύρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στο box office πίσω από Το Κάλεσμα 2 ($40.4 εκατομμύρια) και το Warcraft: Η Σύγκρουση Δυο Κόσμων ($24.1 εκατομμύρια).[25]

Στην Κίνα η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου 2016 με έσοδα $14.8 εκατομμύρια, ένα ρεκόρ για την Lionsgate. Το πρώτο Σαββατοκύριακο έφτασε τα $44.4 εκατομμύρια, επίσης ρεκόρ για την Lionsgate.[26] Η Κίνα απετέλεσε τη χώρα με τα περισσότερα έσοδα για την ταινία, φτάνοντας συνολικά τα $97.1 εκατομμύρια.[27]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Συμμορία των Μάγων 2 έλαβε μικτές κριτικές. Στην ιστοσελίδα συλλογής κριτικών Rotten Tomatoes, η ταινία έχει ποσοστό 34% βασισμένο σε 165 κριτικές, με μέσο όρο σκορ 5/10. Στο τμήμα ομοφωνίας της ιστοσελίδας διαβάζουμε: «Η Συμμορία των Μάγων 2 συμπεριλαμβάνει περισσότερες ανατροπές από την προκάτοχό του, αλλά στο τέλος, έχει λιγότερους άσσους κρυμμένους στο μανίκι».[28] Σε μια άλλη ιστοσελίδα συλλογής κριτικών, το Metacritic, η ταινία έχει σκορ 46/100 βασισμένο σε 33 κριτικές με την ένδειξη «μικτές ή μέτριες κριτικές».[29] Σε δημοσκόπηση της εταιρείας CinemaScore, το κοινό έδωσε στην ταινία «Α-» σε μια κλίμακα από το Α+ μέχρι το F, ίδιο βαθμό που είχε δώσει και στην πρώτη ταινία.[24]

Αν και κριτικοί και κοινό ήταν απογοητευμένοι με το γεγονός ότι η Άιλα Φίσερ δεν θα επέστρεφε ως Χένλεϊ Ριβς, πολλοί εγκωμίασαν την προσθήκη της Λίζι Κάπλαν στο καστ. Η Κάπλαν περιγράφηκε από το περιοδικό Entertainment Weekly ως «μια από τις καλύτερες βελτιώσεις της συνέχειας»,[30] ενώ ο Ντέιβ Γουάιτ από την ιστοσελίδα TheWrap έγραψε ότι η Κάπλαν «προσφέρει μια φρέσκια νότα έξυπνης ενέργειας στην ομάδα των αγοριών».[31] Το Αυστραλιανό περιοδικό ταινιών Filmink επίσης σημείωσε ότι η Κάπλαν «επικαλύπτει τους ταλαντούχους συμπρωταγωνιστές της με την αυθάδειά της και απαίτησή της για χρόνο στην οθόνη.»[32] Ο Όουεν Γκλέιμπερμαν από το περιοδικό Variety έγραψε ότι «ο γενειοφόρος [Ντάνιελ Ράντκλιφ] με τα ανατριχιαστικά χαμόγελα κάνει τον Ουόλτερ ένα μεγαλομανές διαβολάκι, σαν να είναι ο νεαρότερος κακός του κόσμου στις ταινίες James Bond».[33] Ο Ράντι Κόρντοβα από την εφημερίδα The Arizona Republic, στον οποίο άρεσε περισσότερο η συνέχεια παρά η πρώτη ταινία, ανέφερε για τον κακό της ταινίας ότι: «Στα χέρια του Ράντκλιφ, είναι ένας κακομαθημένος και ευερέθιστος κακός, εκ περιτροπής ανατριχιαστικός και ξεκαρδιστικός».[34]

Ο Ιγκνάτιφ Βισνεβέτσκιφ από την ιστοσελίδα The A.V. Club έγραψε ότι η συνέχεια «μεγαλώνει το γελοίο πηλίκο» σε σχέση με την πρώτη ταινία, «διπλασιάζει το χρόνο της περίπλοκης πλοκής και αγκαλιάζει την έλλειψη αληθοφάνειας ως κάτι το αισθητικό... Ο [σκηνοθέτης Τζον Μ.] Τσάο δεν δείχνει άνετος με την έντονη επιδεικτικότητα που ο σκηνοθέτης Λούις Λετέριερ έφερε στην πρώτη ταινία και δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον από τον προκάτοχό του στο να δημιουργήσει την εντύπωση ενός αναγνωρίσιμου πραγματικού κόσμου — κάτι το οποίο είναι καλό πράγμα, τουλάχιστον σε μια ταινία που έχει να κάνει με μια σούπερ-σταρ ομάδα ληστών που αποκαλούνται Καβαλάρηδες και εμπεριέχουν δίδυμους, πολλαπλές κρυφές ταυτότητες και μια πλοκή παγκόσμιας εταιρικής διαφθοράς, η οποία μπορεί να ματαιωθεί μόνο μέσω της μαγείας επί σκηνής».[35]

Ο Μάικλ Φίλιπς από την εφημερίδα Chicago Tribune έδωσε στην ταινία μικτή κριτική αλλά τη θεώρησε «περισσότερο διασκεδαστική» από την πρώτη.[36]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λίστα βραβείων και υποψηφιοτήτων
Βραβείο Ημερομηνία Κατηγορία Υποψήφιος Αποτέλεσμα Παραπομπές
Βραβεία Teen Choice 31 Ιουλίου 2016 Επιλογή: Ταινία του Καλοκαιριού Υποψηφιότητα [37]
Επιλογή: Καλοκαιρινός Άντρας Ηθοποιός Ντέιβ Φράνκο Υποψηφιότητα
Επιλογή: Καλοκαιρινή Γυναίκα Ηθοποιός Λίζι Κάπλαν Υποψηφιότητα

Συνέχειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Συμμορία των Μάγων 3[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάιο του 2015, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lionsgate, Τζον Φέλτχαϊμερ, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία όντως «ξεκίνησε νωρίς το σχεδιασμό» για τη Συμμορία των Μάγων 3.[38] Επιβεβαιώθηκε αργότερα ότι όχι μόνο η Λίζι Κάπλαν θα επιστρέψει στο ρόλο της ως Λούλα Μέι, αντικαθιστώντας την Άιλα Φίσερ και στην τρίτη ταινία, αλλά και ότι ένα νέο μέλος θα προστεθεί στο καστ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.[39][40][41][42]

Spin-off ταινία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούλιο του 2016, το περιοδικό The Hollywood Reporter ανέφερε ότι η Lionsgate θα έφτιαχνε μια spin-off ταινία με κυρίως Κινεζικό καστ και πρωταγωνιστή τον Τζέι Τσάο στο ρόλο του Λι, τον χαρακτήρα που είχε στη Συμμορία των Μάγων 2.[43]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. tt3110958. Ανακτήθηκε στις 17  Σεπτεμβρίου 2016.
  2. «NOW YOU SEE ME 2 (12A)». British Board of Film Classification. 6 Ιουνίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2017. 
  3. Mendelson, Scott (1 Ιουνίου 2016). «'Finding Dory,' Independence Day 2,' 'Warcraft,' 'Conjuring 2,' And The June Box Office Preview». Forbes. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2017. 
  4. 4,0 4,1 Lang, Brent (7 Ιουνίου 2016). «Box Office: 'Conjuring 2' to Ward Off 'Warcraft,' 'Now You See Me 2'». Variety. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  5. 5,0 5,1 «Now You See Me 2 (2016)». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2017. 
  6. 6,0 6,1 6,2 Ruffalo, Mark (25 Νοεμβρίου 2014). «And so it begins... Now You See Me...again». Mark Ruffalo's Verified Facebook. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  7. Zwecker, Bill (6 Ιουνίου 2016). «Harrelson creates very different twins in 'Now You See Me 2'». Chicago Sun Times. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  8. D'Alessandro, Anthony (20 Νοεμβρίου 2014). «Sanaa Lathan To Arrest Tricksters In 'Now You See Me 2'». Deadline Hollywood. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  9. 9,0 9,1 Gill, James (20 Ιανουαρίου 2015). «First look at Daniel Radcliffe in magic heist Now You See Me 2». Radio Times. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  10. Brew, Simon (13 Αυγούστου 2013). «'Now You See Me' to get sequel». Den of Geek. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  11. 11,0 11,1 «Lionsgate Sets Dates for Now You See Me 2 and Dirty Grandpa». Coming Soon. 9 Σεπτεμβρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  12. Paur, Joey (2 Οκτωβρίου 2014). «Daniel Radcliffe to Play Michael Caine's Son in NOW YOU SEE ME 2». Geek Tyrant. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  13. «Film Briefs: Weinsteins Will Distribute Quentin Tarantino's 'Hateful Eight' Worldwide; Lionsgate, eOne Expand Joint Agreement». Deadline. 3 Σεπτεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  14. 14,0 14,1 Sciretta, Peter (4 Νοεμβρίου 2014). «Now You See Me 2 Cast And Plot Revealed». Slash Film. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  15. 15,0 15,1 Aria, Lily (13 Νοεμβρίου 2014). «'Now You See Me 2' Release Date, Updates And News: Officially Titled 'Now You See Me: Now You Don't;' Plot Revealed, Confirmed New Cast Includes Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan And Jay Chou». Franchise Herald. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  16. Tartaglione, Nancy (28 Ιανουαρίου 2015). «Henry Lloyd-Hughes Conjures Role In ‘Now You See Me: The Second Act’». Deadline. http://deadline.com/2015/01/henry-lloyd-hughes-conjures-role-in-now-you-see-me-the-second-act-1201361377/. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  17. Aria, Lily (22 Δεκεμβρίου 2014). «Official Title For 'Now You See Me' Sequel Revealed: 'Now You See Me 2: The Second Act' Release Date Set For 2016; Cast Details And Plot Unleashead». Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  18. Chitwood, Adam (25 Νοεμβρίου 2014). «NOW YOU SEE ME 2 Title Revealed». Collider. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  19. Shaw-Williams, Hannah (25 Νοεμβρίου 2014). «'Now You See Me 2′ Official Title Revealed». Screen Rant. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  20. «Daniel Radcliffe Filming a new Project». The Leaky Cauldron. 11 Μαρτίου 2015. http://www.the-leaky-cauldron.org/2015/03/11/daniel-radcliffe-filming-a-new-project/. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  21. Alexander, Jim (15 Αυγούστου 2016). «Now You See Me 2 Home Release Date Announcement». The Movie Blog. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  22. McNarry, Dave (27 Μαΐου 2016). «'Warcraft' Opens in First in 11 International Markets With $9.3 Million». Variety. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  23. D'Alessandro, Anthony (13 Ιουνίου 2016). «'Warcraft' Invades The U.S. On Thursday Night». Deadline. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  24. 24,0 24,1 D'Alessandro, Anthony (13 Ιουνίου 2016). «'Conjuring 2' Screams Up $37M+, 'Warcraft' Spoils At $26M+, 'Now You See Me 2' At $22M+». Deadline. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  25. Mendelson, Scott (12 Ιουνίου 2016). «Weekend Box Office: 'Now You See Me 2' Steals $23 Million Debut». Forbes. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  26. Tartaglione, Nancy (25 Ιουνίου 2016). «'Now You See Me 2' Conjuring Record China Weekend Bow For Lionsgate – Intl Box Office». Deadline. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  27. «Now You See Me 2». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2017. 
  28. «Now You See Me 2 (2016)». Rotten Tomatoes. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  29. «Now You See Me 2 reviews». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  30. Greenblatt, Leah (7 Ιουνίου 2016). «Now You See Me2: EW review». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  31. White, Dave (1 Ιουνίου 2016). «'Now You See Me 2' Review». TheWrap. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  32. Watson, Sophia (17 Ιουνίου 2016). «Review: Now You See Me 2». Filmink. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  33. Gleiberman, Owen (1 Ιουνίου 2016). «Film Review: 'Now You See Me 2'». Variety. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  34. Cordova, Randy (10 Ιουνίου 2016). «'Now You See Me 2' surpasses original». The Arizona Republic. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  35. Vishnevetsky, Ignatiy (9 Ιουνίου 2016). «Now You See Me 2 doubles down on giddy ludicrousness». The A.V. Club. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  36. Phillips, Michael (9 Ιουνίου 2016). «'Now You See Me 2' review: The Horsemen still have a few tricks up their sleeve». Chicago Tribune. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  37. Goodman, Jessica (31 Ιουλίου 2016). «Teen Choice Awards 2016: See the full list of winners». Entertainment Weekly. Time Inc. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  38. McNary, Dave (22 Μαΐου 2015). «'Now You See Me 3' in the Works at Lionsgate». Variety. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  39. Lawrence, Sophie (2 Δεκεμβρίου 2016). «'Now You See Me 3' Release Date Confirmed As Production Rolls In Plus A New Cast Member To Join The Gang». Parent Herald. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  40. Stojilović, Milena (24 Φεβρουαρίου 2017). «Now You See Me 3 Release Date & A New Cast Member». OppTrends. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  41. Stojilović, Milena (25 Φεβρουαρίου 2017). «Now You See Me 3 Isla Fisher Replaced By Another Actress». OppTrends. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  42. Espiritu, Emmanuelle (7 Μαρτίου 2017). «'Now You See Me 3' Release Date, Cast News: Isla Fisher Officially Out, Benedict Cumbercatch In?». The Christian Post. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 
  43. Brzeski, Patrick (15 Ιουλίου 2016). «Lionsgate to Make Chinese Spinoff of 'Now You See Me' (Exclusive)». The Hollywood Reporter. Ανακτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]