Ζωντανοί Νεκροί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ζωντανοί Νεκροί (ΖΝ)
ZN.jpg
Πληροφορίες
Καταγωγή Ελλάδα
Eίδος Ελληνικό Hip Hop
Horrorcore
Παρουσία 1997 - 2010
2014 -
Δισκογραφική εταιρεία Ηχοκρατορία
Μέλη Τάκι Τσαν
Μηδενιστής
Υποχθόνιος
Καταχθόνιος
Χαρμάνης
Οι ΖΝ

Οι Ζωντανοί Νεκροί είναι το πρώτο ελληνικό συγκρότημα στο είδος του battle rap. Μέλη του είναι οι ράπερ Τάκη Τσαν, Μηδενιστής, Υποχθόνιος, Καταχθόνιος και Χαρμάνης.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τάκη Τσάν και ο Μηδενιστής γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν συνελήφθησαν σε συναυλία των Terror X Crew στον Πειραιά. Αργότερα δημιούργησαν το γκρουπ GLD (Gate of Living Dead). Μέσω του Ευθύμη από τους Terror X Crew γνωρίστηκαν με τον Υποχθόνιο ο οποίος είπε ότι έχει και έναν αδερφό που "ραπάρει" πιο καλά από αυτόν,έτσι προστέθηκε στην ομάδα και ο Καταχθόνιος και, λίγο καιρό μετά, ο παιδικός φίλος του Τάκη ο Χαρμάνης που ήρθε από τις Η.Π.Α .

Το 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των Ζωντανών Νεκρών, ΖΝ Εντολές και το 1998 ο Πρώτος Τόμος. Συνέχισαν να βγάζουν δίσκους τα επόμενα χρόνια και το 2002 κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ του Μηδενιστή «Μεγάλος Ήρωας».

Το 2003 το συγκρότημα δεν έκανε πλέον ζωντανές εμφανίσεις και δεν κυκλοφορούσαν πολλά τραγούδια. Παρά την εντύπωση στο κοινό τους ότι είχαν διαλυθεί, το συγκρότημα δήλωνε ότι θα κυκλοφορούσε τον Δεύτερο Τόμο. Το 2005, πάντως, κυκλοφόρησε το «Σχολείο» από τον Τάκη Τσάν και τον Χαρμάνη που άφηνε το παλιό στυλ του battle rap και στρεφόταν στο κοινωνικοπολιτικό ραπ. Ακόμη, το 2008 κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ του Υποχθόνιου Ποιον ακούς.

Τον Δεκέμβριο του 2008, οι Ζωντανοί Νεκροί έκαναν μετά από καιρό το πρώτο live. Μερικές ημέρες αργότερα κυκλοφόρησε το σόλο cd του Μηδενιστή 50/50, με κομμάτια battle rap και κοινωνικοπολιτικού ραπ.

Το 2009 ο Τάκη Τσαν έβγαλε το άλμπουμ Ρίμα για Χρήμα 2, που περιέχει το τραγούδι "Στην πίπα", στο οποίο συμμετέχουν και οι πέντε για τελευταία φορά. Από τότε τα μέλη του συγκροτήματος ακολουθούν χωριστές σταδιοδρομίες.

Το 2014 μετά από πρόκληση του Τάκη μέσω Youtube για την επανένωση της πεντάδας για τη δημιουργία του Δεύτερου Τόμου, αφού και οι τέσσερεις υπόλοιποι δέχτηκαν, ξεκίνησε το ΖΝ update και η επιστροφή στο στούντιο στις αρχές του 2015. Ύστερα από σχεδόν 7 χρόνια , αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2015 και ένα live και με τα 5 μέλη του συγκροτήματος.

2015 κυκλοφόρησε ένα Promo EP του Δεύτερου Τόμου με το όνομα Πάσα Ντουμάνια / Παραισθήσεις το συγκεκριμένο Mixtape είχε έντονες επιρροές απο Trap ήχους, Και όπως αναμενόταν πήρε μεγάλη προβολή, Παρόλα αυτά αποφασίστηκε να μην κυκλοφορήσει ο Δεύτερος Τόμος και να ακολουθήσουν ο καθένας την πορεία του.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δισκογραφία ΖΝ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • ΖΝ Εντολές / Στη Χώρα των Καλύτερων MC’s (1997)
  • Πρώτος Τόμος (1998)
  • Θαμμένα Ξεχασμένα (2001)
  • Πάσα Ντουμάνια / Παραισθήσεις (2015)

Σημαντικοί Δίσκοι Μελών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ρίμα για Χρήμα (Τάκι Τσαν) (1999)
  • Μεγάλος Ήρωας (Μηδενιστής) (2002)
  • Το Σχολείο (Τάκι Τσαν και Χαρμάνης) (2005)
  • Ρίμα για Χρήμα 2 (Τάκι Τσαν) (2009)